Partyflock
 

Orkapot
Dancelab

anoniem gepubliceerd op
Orkapot
23 december 2007
FeestOrkapot · Dancelab
Datumzaterdag 5 januari 2008
LocatieDynamo Site
Het nieuwe jaar begint voor velen met goede voornemens. Voornemens waarvan een groot deel al in de eerste uren na middernacht sneuvelen. Voor degenen die het wat langer volhouden wordt het eerste weekend na Oud & Nieuw de volgende beproeving, want in het weekend mag er doorgaans schijnbaar wel een beetje gezondigd worden. Zo ook op 5 januari 2008, wanneer in Dynamo Eindhoven de eerste editie van Orkapot in dit nieuwe jaar plaats vindt. Voor degenen die zich hadden voorgenomen om het in 2008 iets rustiger aan te doen, zal Orkapot de verleiding wel weer erg groot maken om zich binnen vijf dagen al weer in het feestgedruis te mengen.

Uitgerust en bijgekomen van een ongetwijfeld knallende nieuwjaarsviering, stroomt het Keldercafé van Dynamo op 5 januari weer vol met doorgewinterde Techno-heads die een tegendraads en ouderwets gezellig feest als Orkapot wel kunnen waarderen. Gastheer Rick Angel neemt hen weer mee op speurtocht in de muziek, gravend naar de oeroude wortels van de Techno-scene en zoekend naar vernieuwende invloeden van dat ene minder bekende plaatje of die artiest die je eigenlijk al veel eerder eens had moeten boeken. Bij Orkapot kan het, want hier komt het publiek voor die lekkere, ongedwongen undergroundsfeer. En voor de muziek natuurlijk! En wat dat betreft worden ze tijdens “Orkapot – Dancelab” op hun wenken bedient, want Rick Angel en zijn gast-DJ’s staan voor pure, onversneden high quality Techno.

Korben UK (In Bloom) maakt voor de tweede keer zijn opwachting tijdens Orkapot. Na een hectische start als oprichter en resident van Underground Invasion in 1999 kwam hij in 2004 in contact met DJ en organisator Rascal, waarmee hij al snel In Bloom - een tweemaandelijkse avond in de Effenaar opstartte. Van hieruit verspreidde zijn voortstuwende Techno-sound zich in 2007 in de Eindhovense scene en op 5 januari zal hij hiermee in Dynamo de vloer schoonvegen en obstakels aan de kant dwingen. Piepend en krakend zullen de Techno-heads vervolgens in beweging komen op zijn hoogwaardige mix van strakgewalste, dampende Techno.

Als de zaal eenmaal een beetje op temperatuur is, zal niemand minder dan de Amsterdamse DJ en organisator Bart Skils (Traffic/Volt) de avond verder naar een hoogtepunt brengen. Bart Skils draait al weer een jaartje of twaalf mee in de Techno-scene en veroverde met feesten als Traffic, Volt, Mono en Static een gerespecteerde plek in het hoofdstedelijke nachtcircuit. Na feesten als Awakenings, Lowlands, Innercity, Dance Valley en Extrema is het de eer aan Orkapot om deze nationale Techno-held te mogen ontvangen. Zet je dus maar schrap als hij de avond naar een hoger niveau tilt met een ritmische, funky Techno-set met onbekende eindbestemming.

Rick Angel (Zodiak Commune) zal hierna zelf het stuur in handen nemen, de armen van de draaitafels als hydraulische tentakels over het vinyl laten zweven en de naald door de groeven laten ploegen. Rick Angel is al sinds mensenheugenis als DJ en programmeur actief bij de 14-jarige Eindhovense Acid-organisatie Zodiak Commune en heeft een tijd lang zijn een residency gehad in de Effenaar met “TechNoNonsense”, waar hij bijvoorbeeld Bart Skils al eerder uitnodigde. Met een boeking op Awakenings Eindhoven in het vooruitzicht, bestookt Rick Angel het publiek tijdens zijn Orkapot-avond met de lekkerste Techno-knallers uit zijn platenkoffer.

Kaarten kosten 7.50 Euro en zijn verkrijgbaar bij de locatie zelf.

Info:
http://www.orkapot.nl
http://www.dynamo-eindhoven.nl

2 opmerkingen

 
:bounce: Bart Skils in da house!!!
Artiest Bor
Uitspraak van verwijderd op zondag 23 december 2007 om 23:07:
Bart Skils in da house

ik ook