Partyflock
 
­ Nederland

The Beginning brengt housescene weer samen in de Hemkade

gepubliceerd door , op
Het waren de dagen dat dance nog puur was, de tijd dat dansmuziek nog simpelweg house heette, zonder verdeling tussen mellow, gabber, trance of techno. Klinkt sentimenteel, toch stond iedereen vanaf de eerste house-golf, eind jaren ’80, tot 1994 op dezelfde muziek te feesten. Reden genoeg voor classics-feest The Beginning om terug te blikken op deze unieke periode met dj’s die ook toen al van de partij waren. Van Marcello en Per tot Pavo en Buzz Fuzz op 9 februari verzamelt de dancescene zich weer als vanouds in de Hemkade.

Het belooft nu al een gedenkwaardige editie te worden. Voor het eerst in haar bestaan zal The Beginning namelijk niet plaatsvinden in de Haarlemse Lichtfabriek, maar in de Hemkade 48 te Zaandam. Een historische plek voor de Nederlandse dancescene, die hier al sinds begin jaren ’90 feesten organiseert, maar ook een grotere locatie dan de sfeervolle Lichtfabriek. “Houseclassics zijn op dit moment populairder dan ooit, de tijd was rijp om het feest iets groter neer te zetten”, zeggen organisatoren Alexander Koning en Michel Becks.

De muziek op The Beginning zal niet voor niets de periode ’89-’94 bestrijken. Dit was de tijd waar alles nog draaide om house –dansmuziek zou pas in latere jaren verdeeld raken over verschillende stijlen en stromingen. “Alles draaide op dat moment nog om het feest”, aldus Koning. “Elke weekend gingen house-liefhebbers op zoek naar kraakfeesten op de Amsterdamse Javakade, de Wielingen of Grasweg. Die magische tijd waarin iedereen eensgezind was ging voorbij, alleen de muziek is ter herinnering overgebleven.”

Zo staat er op zaterdag 9 februari een unieke line-up op het programma. Dj’s die tegenwoordig nauwelijks meer samen draaien, komen deze avond bij elkaar om die ‘magische tijd’ weer tot leven te roepen. Zo zijn daar Marcello, Per, Dano, Miss Monica, Marnix, Pavo, Neuv, Buzz Fuzz, Høkke, The Prophet, Spider Willem, Michel Becks, Fierce Ruling Diva (live), Quazar, Coldfusion, JP vs Rossi, Alexander Koning en nog veel meer –een bijzondere verzameling artiesten op een net zo bijzondere locatie.

The Beginning
Opgericht in 2002, was The Beginning vanaf de eerste editie meteen al een groot succes. Het historische fabriekspand van de Lichtfabriek in Haarlem bleek de ideale plek om jaarlijks terug te blikken op de gouden jaren van de housescene. Een feest met vooruitziende blik, zo is onderhand gebleken, gezien het succes van de vele houseclassics-feesten die in de tussentijd zijn ontstaan. The Beginning blijft echter een evenement dat slechts enkele keren per jaar plaatsvindt, te beginnen op zaterdag 9 februari 2008 op één van de meest belangrijke plekken van de Nederlandse housescene, de Hemkade 48 in Zaandam.

18 opmerkingen

ziet er goed uit! (Y)
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Vette party, dit is tenminste leuke muziek uit een leuke tijd (Y)
Eye on the future, en dan zo'n feest...logica viert hoogtijdagen :o
 
Leuk concept, alleen tegelijk met Cloud9 dus wordt het Cloud9 toch wat dichterbij.
Zeker leuk maar zit toch bij Sandy Warez die dag...
op zekers aanwazig echt een topline up met genoeg dj die niet alleen maar de oude hitjes blijven herhalen.lekker uiteenlopend precies zoals die tijd was.
heerlijk dit (Y) voor idee!
Ga hier zeker over nadenken :yes:

'89-'94!!!
de tijd van bandjes knippen en plakken tot aan de eerste grote feesten :respect:
 
Neuv & Hokke & Pavo & Dano & Quazar & FRD & Cold Fusion :respect:
Artiest {SHOWLIST artist 1218, 73034}
Uitspraak van Moer op donderdag 20 december 2007 om 17:31:
Eye on the future, en dan zo'n feest...logica viert hoogtijdagen

als je had opgelet had je al geweten dat ze al jaren OOK dit soort feesten geven dus tja denk dat die logica in je hersenkamer niet meer up to date is :P