Partyflock
 
­ Nederland

4 Jaar Rockit in de Central Studio’s Utrecht

gepubliceerd door , op
4 Jaar Rockit in de Central Studio’s Utrecht
14 december 2007
FeestROCKIT · 4 Year anniversary
Datumzaterdag 26 januari 2008
WinactieROCKIT actiegesloten
LocatieCentral Studios Site
Op zaterdag 26 januari 2008 viert Rockit alweer haar vierde verjaardag en vanzelfsprekend pakt FCA groots uit om dat te vieren! Met twee zalen, een keur aan multimedia, theater en designkunstenaars en een line-up om werkelijk je vingers bij af te likken, is het vrijwel zeker dat het verjaardagsfeest de boeken in zal gaan als een eentje om nooit meer te vergeten!

Vier roerige jaren heeft Rockit achter de rug, zo roerig zelfs dat ze vaak meer weg hadden van een soort stroomversnelling in een onstuimige rivier. Jeff Mills, Chris Liebing, Oscar Mulero, Johannes Heil, UMEK: allemaal traden ze aan op Rockit, waar ze samen met Nederlandse helden als Speedy J, Miss Djax, Bart Skils en residents Benny Rodrigues en Juan Sanchez de harten van de technoliefhebbers veroverden.

Naast de vele geweldige avonden in de Winkel van Sinkel, waar het eind 2003 allemaal begon, kan vrijwel iedere bezoeker zich wel de legendarische Amsterdamse edities op de Stubnitz, de Moby King of Paradiso herinneren. Maar het absolute hoogtepunt in de geschiedenis van Rockit is natuurlijk wel het nieuwe, frisse festival Rockit Open Air en de Rockit mainstage op het Free Your Mind Festival.

De Central Studios in Utrecht zijn al eens het domein van Rockit geweest. Wie er toen, of op een van de andere evenementen van FCA in de Central Studios, is geweest begrijpt meteen waarom deze nieuwe culturele hotspot de juiste plek is om deze verjaardagseditie te vieren. De locatie bestaat uit twee grote zalen, en biedt de organisatie de mogelijkheid om die zo in te richten dat bezoekers zich echt even in een andere wereld wanen.

Dit zal niet alleen worden gedaan met de gebruikelijke indrukwekkende laser / lichtshow en een groots, pakkend, helder geluidssysteem, maar vooral ook met allerlei visuele extra’s op het gebied van theater, art en multimedia. Zo krijgen een aantal nieuwe, talentvolle VJ’s en beeldkunstenaars de ruimte zich uit te leven op diverse, grote schermen die in de Central Studios worden opgehangen. Daarnaast worden er bizarre, excentrieke acts ingehuurd om de sfeer en de beleving tot een maximum te laten stijgen.

Uiteraard wordt het 4-jarig bestaan ook op muzikaal gebied een groot spektakel. Rockit pakt uit met maar liefst twee absolute toppers, die allebei een andere generatie artiesten vertegenwoordigen. Oudgediende Joey Beltram, “Mr. Energy Flash”, wordt uit de Verenigde Staten ingevlogen om zijn voor de eerste keer zijn opwachting op Rockit te maken. Daarnaast treedt ook Redshape, die onlangs een enorme indruk maakte met een spetterend optreden op I Love Techno, voor het eerst op bij Rockit. Ook de Nederlandse DJ’s behoren tot de absolute top; naast residents Benny Rodrigues en Juan Sanchez zal ook special guest Darko Esser zijn kunsten komen vertonen.

De tweede zaal van de Central Studios zal volledig onder handen worden genomen door het GZG DJ Team van de Gasten Zonder Grenzen. Zij hebben van FCA de opdracht gekregen om de tweede zaal helemaal naar eigen smaak in te richten…en dat is iets wat je zeker aan dit gezelschap kan overlaten! Naast een dik, loepzuiver soundsystem, een bombastische lichtshow en een eigenwijze inrichting zal ook de muzikale invulling op het scherpst van de snede zijn. Op het vierjarig bestaan van Rockit treden zij voor het eerst als collectief op en hun officiële start zal dan ook zeker uitbundig gevierd worden!

Op het programma staan de vaste artiesten van de Gasten Zonder Grenzen (GZG), die naast hun vele afzonderlijke boekingen nu ook als Team clubs en feesten in het hele land zullen voorzien van hun unieke GZG sound (en spirit). Mike Ravelli, Miss Melera en De Man Zonder Schaduw zijn op Rockit’s verjaardag van de partij, wat betekent dat de tweede zaal het domein zal zijn van een frisse mix van electro, house en techno, uiteraard voorzien van een enorme dosis feest.

LET OP: Deze speciale editie van Rockit begint niet om 23:00 uur maar al om 22:00 uur, en zal doorgaan tot 05:00 uur (met uitloop naar 05:30).

FCA: www.fca.nl
Medialab: www.medialab.org
Victorine Pasman: www.victorinepasman.nl
GZG DJ Team: www.gastenzondergrenzen.nl
26.01.2008: Rockit (4 Year Anniversary)

Studio 1: Rockit
Joey Beltram Verenigde Staten
Redshape ( Duitsland )
Benny Rodrigues
Juan Sanchez
Darko Esser

Studio 2: GZG DJ Team
De Man Zonder Schaduw
Mike Ravelli
Miss Melera

Kaarten kosten € 20,- excl. fee en zijn te verkrijgen op de site van FCA (www.fca.nl) en bij alle Ticketbox outlets, www.ticketbox.nl en 0900-9393. Voorverkoop startte op woensdag 12 december.

10 opmerkingen

Aijaijai klinkt heel goed is jammer genoeg op dezelfde dag als Awake
Uitspraak van Dhr. Rauwe op vrijdag 14 december 2007 om 10:44:
klinkt heel goed is jammer genoeg op dezelfde dag als Planet Rose Detroit editie
Joey Beltram (Y)
Uitspraak van DK079 op vrijdag 14 december 2007 om 12:01:
Joey Beltram (Y)

jammer vd datum idd
Erg vet dat ze beltram hebben gehaald ja, alleen hoe ongelukkig kun je 't plannen?

Totaal niet over nagedacht als je 't mij vraagt..
!! een nieuw ding!! Medialab: www.medialab.org
een stap in de nieuwe richting!!

en natuurlijk t feessie!

zeker aanwezig!!
 
Jammer dat t tegelijk met Awake is....
Uitspraak van chiquito op vrijdag 14 december 2007 om 11:18:
klinkt heel goed is jammer genoeg op dezelfde dag als Planet Rose Detroit editie
Artiest {SHOWLIST artist 43151, 52597}
Uitspraak van chiquito op vrijdag 14 december 2007 om 11:18:
klinkt heel goed is jammer genoeg op dezelfde dag als Planet Rose Detroit editie