Partyflock
 
­ Nederland

Zomers winterfestival: Linke Fritz
Met Marcus Meinhardt, Platten Peter en Rauwkost

gepubliceerd door , op
Zomers winterfestival: Linke Fritz
6 november 2007
Na een reeks van uitverkochte avonden op verschillende locaties hebben Linke Soep en Club Fritz besloten om op vrijdag 7 december de handen ineen te slaan voor een zomers winterspektakel in het Amsterdamse BG. Zij presenteren Linke Fritz, een indoor evenement met een outdoor vibe, waarmee een sprankje zonneschijn op het winterse landschap wordt geworpen. Van eetstandjes tot festivaldeejays; van grasmat tot mainstage alles is op alles gezet om de sfeer van een echt zomerfestival na te bootsen.

En met Marcus Meinhardt, Platten Peter, Rauwkost, Tony Boogs en Voldaan op de line-up heeft deze avond alles in huis om hét zomerfestival van dit najaar te worden.

De dagen worden korter, de nachten kouder. De grauwe decemberlucht doet je bijna vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als zomerse taferelen. Maar gelukkig frissen Linke Soep en Club Fritz met Linke Fritz je geheugen weer op. Voor de gelegenheid hebben ze de grote benedenverdieping van het Post CS Gebouw omgebouwd tot buitenfestival in de binnenlucht, met alles erop en eraan. De vloer is omgetoverd tot grasveld, compleet met kleedjes, bloemetjes en tafeltjes. Het podium komt rechtstreeks van Rockit waar het in de zomer dienst doet als mainstage. Er staan heerlijke eetstandjes, waar je alles van hotdogs tot ijsjes kunt halen. En er zijn acts als de taptap-dansers, die met hun voeten Villalobos naar de kroon steekt of de Sunblock Girls, die kleur in je leven en op je smoel (aan-)brengen.

En dan hebben we het nog niet eens over de muziek gehad. Wat te denken van headliner Marcus Meinhardt bijvoorbeeld, die met zijn weer-ga-loze deejaysets op Sonne Mond Sterne ieder jaar weer uit de bus komt als publieksfavoriet. Sinds 1999 is hij al verbonden aan het Oost-Duitse festival, dat vooral de laatste jaren ook bij Nederlanders in trek is. Toen Meinhardt in 2004 naar Berlin toog, raakte hij onmiddellijk verknocht aan het nachtleven van de stad, en het Berlijnse nachtleven aan hem. Zijn succesvolle residency bij de legendarische club Watergate is nog altijd in volle gang en zijn eerste plaat op micro.fon was een internationale clubhit. Meinhardt behoort in eigen land al tot de eredivisie en werkt zich hier ook langzaam op als minimal-vedette. In een zomerse omgeving als die van Linke Fritz speelt hij in ieder geval een thuiswedstrijd.

Platten Peter is er één die in de schimmige uurtjes zijn grootste bergen verzet. Als resident van de roemruchte Vinylbar is deze jonge topjock een waardevolle spil in het Frankfurtse nachtleven. Stadsgenoten roemen hem om zijn ellenlange sets, waarin hij je meevoert naar de diepste krochten van zijn muzikale geest. Peter probeert met zijn sets te allen tijde het onderste uit de kan te halen, door de laatste technologische ontwikkelingen te integreren in zijn opstelling. Ook als producer timmert hij momenteel hard aan de weg. Zijn eerste track Tabasco is in Frankfurtse kringen al een regelrechte hit. Peters laatste bezoeken aan Nederland konden steevast rekenen op goed gevulde dansvloeren met horden uitzinnige fans. Op Linke Fritz toont hij zich bovendien de ideale festivaldeejay.

De Nederlandse delegatie wordt vertegenwoordigd door Linke Soep icoon Tony Boogs en Club Fritz veteraan Voldaan en Neerlands meest belovende Back2Back set voor 2008. Eerstgenoemde heeft zich na een inspirerend half jaar in het sprankelende nachtleven van de Bulgaarse hoofdstad Sofia weer volop in de Nederlandse nacht gedompeld, alles van jacking house tot smerig minimalisme op zijn decks plantend. En Voldaan is met diens aanstekelijke minimal techno grooves een aanstormend talent waarmee Nederland het komende jaar zeker rekening moet houden. Hetzelfde geldt overigens voor Rauwkost, het Leidse duo krijgt steevast staande ovaties met zijn indrukwekkende live-act. De verfrissende funky-techno-minimal-fusie van dit tweetal zet iedere dansvloer in lichterlaaie.

Goed nieuws voor degenen die van lang feesten houden: om acht uur mag je al het festivalterrein op. Gelukkig is er zelfs aan avondeten gedacht bij de standjes, dus wat let je: kom vroeg. Deze winter is het is tenslotte maar één keer zomer.

6 opmerkingen

Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
:respect:
Ja pfffffffff.
Dilemma dilemma!
Werkzaam bij Piekup
Artiest {SHOWLIST artist 58705, 35999}
festivalbroek aan, zonnebril op, in laten smeren en gaan!
Mag wel wat meer aandacht krijgen de boy's van Rauwkost!

*edit*

HELDEN HELDEN zijn het!
laatste aanpassing
Dat weten wij... en jullie! Dus daarom... Maar alles moet in rangorde :-)


Rauwkost, momenteel de upcomming liveset van Amsterdam!

Zinin!