Partyflock
 

Poppodium Nieuwe Nor

op de kaart
Nieuwe Nor
8 april 2020
AdresPancratiusstraat 30
6411 KC
Heerlen
Nederland
Telefoon+31 45 400 91 00
SiteSite euwenor.nl
E-mailinfo@nieuwenor.nl
Linksfacebookpageinstagramlastfmsoundcloudxyoutube
Minimumleeftijd16

Informatie

Nieuwe Nor is hét poppodium van Parkstad, gelegen in centrum-gemeente Heerlen. Het podium heeft een capaciteit van ongeveer 350 bezoekers en programmeert vanaf januari 2007 live-muziek én (nieuwe) dance in de breedste zin van het woord popmuziek. Dat betekent, naast de vernieuwende dance-avonden, minstens evenveel live-concerten, natuurlijk in pop/rock en hiphop, maar ook veel andere subgenres, van rockabilly tot jazz, van wave tot singer-songwriter en van metalcore tot indie. Concerten en dance zijn onze hoofd-activeiten, maar we doen natuurlijk véél meer dan dat.
Boek een overnachting in of in de buurt van Nieuwe Nor via Booking.com.

Nieuws

Poppodium Nieuwe Nor blikt met trots terug op een succesvol tweede jaar na haar uitbreiding in 2022. In het jaar 2023 mocht het podium bijna 60.000 bezoekers verwelkomen, wat een stijging van ruim 15.000 bezoekers betekent in vergelijking met het voorgaande jaar.
ADF Samski en DJ Trobi zijn de headliners van hiphop-muziekfestival Capital Stage dat op zaterdag 5 augustus plaatsvindt. Het festival is een gratis toegankelijk onderdeel van de 25e editie van The Notorious IBE, het internationale breakdance-festival in Heerlen. De Capital Stage vindt plaats in de grote zaal van poppodium Nieuwe Nor met de ondersteuning van de gemeente Heerlen.
Op vrijdag 6 oktober zal de Grote Zaal van Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen worden omgetoverd tot een housetempel tijdens het optreden van de invloedrijke Britse DJ en producer Mark Knight. De buitengewone kans om Mark Knight te verwelkomen kon danceprogrammeur Brent Bemelen van de Nieuwe Nor niet aan zich voorbij laten gaan. "Het optreden van Mark Knight zal een verrijking zijn, niet alleen voor de stad Heerlen, maar voor de hele regio," stelt Bemelen enthousiast.
Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen heeft de Limburgse Popprijs gewonnen voor beste Limburgse Muziek Organisatie. De jury roemde het podium om haar grondige verbouwing, waardoor het nog meer mogelijkheden biedt voor zowel lokaal- als (inter)nationaal talent. De muziekcultuur in het zuiden van Limburg kan hierdoor nog meer profiteren van talent van eigen bodem, maar ook grotere namen weten de weg naar de Nieuwe Nor te vinden dankzij de nieuwe zaal en een vernieuwde inzet ter versterking van het lokaal talent.
Popfestival Daddy Cool vindt komend weekend niet plaats in de buitenlucht maar binnen in poppodium Nieuwe Nor. De organisatie kiest voor verplaatsing vanwege de slechte weersvoorspellingen. De komende dagen, zowel tijdens de opbouw als tijdens het festival wordt veel neerslag verwacht op een op dit moment kurkdroog grasveld. De veiligheid van personeel en bezoekers is hierdoor niet gegarandeerd. Door de verhuizing is het festival verzekerd van de juiste beleving voor bezoekers. In de Nieuwe Nor is ruimte voor 1000 bezoekers, waar C-Mill werd ingericht voor maximaal 2500 bezoekers op hetzelfde moment. Het programma van Daddy Cool blijft volledig intact met headliners Blanks, sor, Sera en YīN YīN en het festival blijft gratis toegankelijk.
Op 10 maart zou poppodium Nieuwe Nor met een grootschalig (her)openingsfeest haar nieuwe zaal vieren. De gratis bij te wonen avond, met een concert van The Dirty Daddies en de uitreiking van de Limburgse Popprijzen, zou via L1 live te volgen zijn. Vanwege de onzekerheid over hoeveel publiek er dan binnen de geldende coronamaatregelen welkom is, is besloten de avond in zijn geheel uit te stellen naar vrijdag 29 april.
Op vrijdag 19 juni 2020 start de verbouwing en uitbreiding van de Nieuwe Nor. In de nieuwe grote zaal is straks plaats voor 650 bezoekers, een verdrievoudiging van de huidige capaciteit. 1
Nieuwe Nor Nacht, het dance-platform van de Nieuwe Nor, presenteert aanstaande zaterdag een extra lange dansnacht. Liefhebbers van techno-muziek mogen voor het eerst tot 06.00 uur 's nachts dansen in het centrum van Heerlen.
Gratis toegankelijk festival met fris Nederlands hiphop-talent als Jacin Trill, Kevin, Kosso en Rugged. 1
Bijna 25.891 bezoekers brachten in 2017 een bezoek aan een van de 134 concert of danceavonden in de zaal van poppodium nieuwe Nor. Daarnaast bezochten nog eens 17.602 bezoekers een evenement op locatie, georganiseerd of geprogrammeerd door de nieuwe Nor.
Op zondag 8 oktober 2017 komt de Amerikaanse hiphop-legende KRS-One naar Heerlen voor een concert in poppodium Nieuwe nor. 1
Met een lange dansnacht in de LIMBURGzaal brengt Colin Benders de 27ste editie van Festival Cultura Nova tot een apotheose.
De gemeente Heerlen, IBA Parkstad en poppodium NIEUWE NOR verkennen de mogelijkheid om tot een nieuwe grote zaal met een capaciteit voor 600 tot 700 personen te komen in het naast de NIEUWE NOR gelegen Kegelpaleis.
Ze zijn inmiddels een wereldberoemd dj-duo, maar tijdens 3FM Serious Request keren Lucas & Steve terug naar hun roots voor een speciaal evenement in poppodium Nieuwe Nor, Heerlen. Op zondag 20 december organiseren zij namelijk Skyline Sessions, een feest waarbij alle opbrengsten naar het Glazen Huis gaan -ondermeer dj's Sam Feldt, Gregor Salto, Mr. Belt & Wezol en Pep & Rash zijn van de partij!
Dit najaar tourt De De Sluwe Vos met zijn Kontra Live Show langs belangrijke poppodia Nederland. De show is een combinatie van house, techno, de driekoppige band Stick House en gastartiesten van diverse pluimage. Rapper en woordkunstenaar Sticks (Opgezwolle), zangeres Miss Bunty, singer-songwriter GOSTO en rapper Willem de Bruin (The Million Plan, The Opposites) touren in wisselende bezetting mee. De De Sluwe Vos weet met zijn Kontra show het publiek steeds weer te verrassen, net als met zijn debuut Kontra Album.
Second Wave: One Year Anniversary! Het eerste jaar is voorbij gevlogen. Vol geluk presenteren we de line up voor onze 'One Year Anniversary': Blind Observatory, Shaken Opus & Marlon Benjamins.
Nieuwe Nor presenteert de beste techno in Zuid-Limburg. Want wie dacht dat je voor een goeie pot stevige techno tot ver buiten Limburg moest rijden, heeft het goed mis. 'TechNORm' is dé techno-avond van het diepe zuiden waarop menigeen aan het plafond hangt van gekte als de top van de vaderlandse scene weer eens langskomt. Tijd voor een volgende editie..... TechNORm goes Balans. 1
Begin 2009 werd er vanuit verschillende steden in Nederland een gooi gedaan het Glazen Huis van 3FM ’s Serious Request actie binnen te halen. Ook vanuit Zuid-Limburg (Heerlen en Maastricht) werd er een lobby gestart. Zonder resultaat, want het Glazen Huis staat dit jaar in Groningen. Dit wil echter niet zeggen dat er vanuit het diepe zuiden niet over het verre noorden wordt nagedacht, poppodium Nieuwe Nor en techno-DJ Lady Aïda zamelen op 19 december geld in voor het goede doel met een ludieke actie! 5
Op dinsdag 9 juni bereikte de organisatie van TechNorm XL het bericht dat André Galluzzi a.s. zaterdag niet tijdens TechNorm XL kan draaien. Na een set afgelopen zaterdag in Berlijn werd hij door een chauffeur naar huis gereden en raakten zij betrokken bij een ongeluk. André Galluzzi verblijft tot op heden in het ziekenhuis en is niet in staat om te staan of lopen en heeft nog steeds veel pijn. Tot dinsdag bestond de hoop dat hij vóór a.s. weekend kon herstellen, echter dat blijkt niet het geval. 10
TechNORm XL
23 juli 2008
Zondag 7 september a.s. gaan de 2 succesvolle dance-concepten ‘TechNORm’ en miNOR van poppodium Nieuwe Nor samen op locatie naar Molenberg. Een samenwerkingsproject van formaat gericht op de presentatie van kwaliteitsdance op een unieke locatie. Als festivalnaam is, onder het mom van “groots, grootser, grootst, gekozen voor TechNORm XL!” En dat is niet zomaar uit de lucht gegrepen. 10