Partyflock
 
Recensies · januari 2012
We zitten alweer een maand in 2012; een nieuw jaar met nieuwe feesten, verse festivals en de nodige danskilometers voor de boeg. Maar laten we niet vergeten hoe goed 2011 trance technisch gezien was. Volgens Armin van Buuren zelfs een van de beste trancejaren sinds het ontstaan van het genre. Terugblikken is makkelijk: met de ASOT Yearmix 2011.
Als je aan een techno liefhebber vraagt welk label er om bekend staat om de fluctuerende kwaliteit van het uitgebrachte materiaal is de kans groot dat dan de naam Cocoon valt. Op het twaalde deel van 'The Sound Of The Season' laat Sven Väth horen welke tracks zoal hot waren het afgelopen jaar.
Sharam, in Nederland vooral bekend van de top 40 hit "PATT (Party All The Time)", is naast producer ook nog eens een degelijke plaatjesdraaier. Dat heeft hij in april afgelopen jaar zelfs 10 uur achter elkaar gedaan in Warung, een Braziliaanse superclub. Naar aanleiding van de lovende kritieken op deze set is onlangs een dubbel-cd uitgebracht met een gedeelte hiervan.
Frontliner - Producers Mind
woensdag 18 januari 2012
Begonnen als Abject. Nu al jaren beter bekend als Frontliner. Hij is niet alleen letterlijk een groot figuur, maar intussen heeft hij ook al de figuurlijke variant aangenomen. Hij staat immers al de nodige tijd in de frontlinie van de hardere stijlen. Producers Mind is zijn langverwachte nieuwe wapenfeit.
Hij loopt inmiddels al tegen de vijftig jaar aan, maar de man die door velen gezien wordt als een van de pilaren binnen de EDM is 'still going strong'. Paul Oakenfold is terug. En om dit gegeven kracht bij te zetten volgt deze nieuwe compilatiereeks gericht op het clubgeluid van de gelouterde Engelsman en zijn roemruchtig platenlabel.
Miss Nine - Around The World
woensdag 18 januari 2012
Eén van de mooiste vrouwen van de wereld komt met haar nieuwe mixcompilatie genaamd "Around The World". We hebben het natuurlijk over Miss Nine, fotomodel en dj/producer. Is haar sound net zo mooi, als haar foto's?
Defected Most Rated 2012
zondag 15 januari 2012
In de periode van het jaar waarin de jaaroverzichten (van het afgelopen jaar) uitkomen, kan ook het Defected label natuurlijk niet achterblijven.
De Duitse koning van de electronische muziek is terug met een klapper van een mixcompilatie. We praten natuurlijk over Paul van Dyk met zijn hagelnieuwe Vonyc Sessions 2011.
Jesse Rose - Made For The Night
woensdag 11 januari 2012
Jesse Rose brengt ons zijn visie op de huidige house/techno scene en een bonte verzameling van zijn remixen en producties die hij de afgelopen tijd heeft gemaakt. Weet 'Made For The Night' ons omver te blazen?
Luke Slater schotelt ons weer een stevig potje intelligente techno voor op zijn nieuwste album als Planetary Assault Systems. De moeite waard?
Zoals ieder jaar hoort er bij een Dirty Dutch feest, ook een Dirty Dutch compilatie. Dit jaar is het thema "Blackout" en worden we getrakteerd op twee mixen en een schijfje met unmixed tracks.
De Manufactured Superstars, beter bekend als "The Funniest DJ's of the Universe" presenteren ons hun nieuwe album, genaamd "Freak On You EP". Eens kijken of dit dolkomische duo de belofte waar kan maken.
Na meer dan 20 releases op het Delsin sub label Ann Aimee worden wij nu verheugd door "Inertia: Resisting Routine gemixt door niemand minder dan Delta Funktionen. Een mixalbum vol met de crème de la crème van het Delsin label. Dat belooft een heleboel techno!
Crookers - Dr Gonzo
zaterdag 7 januari 2012
Phra en Bot, beter bekend als Crookers brengen ons hun nieuwe wapenfeit "Dr. Gonzo". Een album waarin voorgoed wordt afgerekend met de hokjesgeest?
Trance Essentials 2012 - Volume 1
woensdag 4 januari 2012
Een nieuw jaar: nieuwe muziek, nieuwe kansen. Één ding staat al vast: de grote Armada muziekvloot zal ongetwijfeld in 2012 een vooraanstaande rol in het trance genre spelen. Om dit kracht bij te zetten lanceert de muziekvloot de eerste 'essentiële trance' verzameling voor het kersverse jaar. Maar hoe vaart deze compilatie eigenlijk?
In navolging van de hoogdravende trance van Lange en Genix is na een half jaar deel twee uit de serie 'Passion - The Album' alweer voor handen. Met goa/psychedelic trance hero John '00' Fleming en UK trance specialist Bryan Kearney heeft Enhanced Recodings wederom twee Britten weten te strikken die flink van wanten weten.
New Kids - Nitro
woensdag 4 januari 2012
Het was een kwestie van tijd of de bekendste ravers van de laatste jaren zouden hun tweede film uitbrengen. Na het daverende succes van de reeks en de eerste film, schreeuwde bijna iedereen om die tweede film. En daar is die dan... Nitro. Een ander verhaal, maar dezelfde opzet. En met bijhorende cd natuurlijk.
Armin van Buuren - A State Of Trance Yearmix 201129 jan 2012
Sven Väth - The Sound Of The Twelfth Season24 jan 2012
Sharam - Warung Beach Club (Live | Brasil)24 jan 2012
Frontliner - Producers Mind18 jan 2012
Paul Oakenfold - We Are Planet Perfecto - Volume 118 jan 2012
Miss Nine - Around The World18 jan 2012
Defected Most Rated 201215 jan 2012
Paul van Dyk - Vonyc Sessions 201115 jan 2012
Jesse Rose - Made For The Night11 jan 2012
Planetary Assault Systems - The Messenger11 jan 2012
Dirty Dutch Blackout - Mixed by Chuckie11 jan 2012
Manufactured Superstars - Freak On You EP7 jan 2012
Inertia: Resisting Routine - Mixed by Delta Funktionen7 jan 2012
Crookers - Dr Gonzo7 jan 2012
Trance Essentials 2012 - Volume 14 jan 2012
Passion - Volume 2 (Mixed By John '00' Fleming & Bryan Kearney)4 jan 2012
New Kids - Nitro4 jan 2012