Partyflock
 
Recensies · juli 2010
­ Nederland
Phonique - Kissing Strangers
zaterdag 31 juli 2010
Phonique is één van de kopstukken uit het deephouse wereldje en staat bij elke productie weer garant voor kwaliteit met de hoofdletter k. Het album getiteld ‘Kissing Strangers’ is alweer het derde studioalbum van Phonique en voor het tot stand komen van dit album heeft hij samengewerkt met diverse vocalisten en mede (top)producers zoals H.O.S.H. en Gui Boratto.
We leven in een moderne tijd, waarin steeds meer zaken gedigitaliseerd worden. Ook in de dancescene zien we dit terug. Labels gooien de platen de deur uit en gaan over op digitale verkoop. CD’s voeren de boventoon op feesten en alleen de diehards draaien nog met vinyl. Enzyme Records gaat zelfs een stapje verder...
Daar is hij weer, de jaarlijkse Clubbers Guide Ibiza compilatie van Ministry of Sound. Liefst 44 tracks kent de release deze keer, verdeeld over twee cd’s.
Het befaamde Subliminal Records heeft ook deze zomer weer een wekelijkse residency in discotheek Pacha op Ibiza. Het thema van dit jaar is Voodoo Nights en het is labelbaas en medicijnman Erick Morillo die de bijbehorende compilatie verzorgt en ons de jungle mee in neemt, onder begeleiding van opzwepende ritmes en drums, sexy danseressen en duistere rituelen.
John Digweed - Structures
woensdag 28 juli 2010
John Digweed's nieuwste mixcompilatie was maanden hét onderwerp van gesprek onder clubbers op het net. Worden de hooggespannen verwachtingen ingelost?
Terror is en blijft een aparte stroming binnen de hardere dancemuziek. Je vind het of helemaal te gek of je vind het vreselijk. Iedereen heeft wel een mening over deze stijl, maar de artiesten op deze dubbelaar hebben overal lak aan en rammen er vrolijk op los.
Utrechter Nuno Dos Santos en de in Eindhoven woonachtige TJ Kong hebben ongeveer drie jaar gewerkt aan het produceren van ‘After Dark, My Sweet’. Dit album is aangekondigd als een album dat je keer op keer op blijft zetten, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.
Bloomingdale 2010
donderdag 22 juli 2010
Traditiegetrouw brengt beachclub Bloomingdale ons deze tijd van het jaar hun jaarlijkse compilatie. Deze keer is de cd zelfs uitgebracht in samenwerking met het Engelse Defected label.
Cocoon Compilation J
donderdag 22 juli 2010
De jaarlijkse Cocoon Compilation staat bij elke nieuwe editie weer garant voor kwalitatief goede techhouse, techno, electro en minimal. Met klinkende namen als Extrawelt, Reboot, Mathias Kaden, Dubfire en Loco Dice mag ook dit jaar weer de nodige kwaliteit verwacht worden.
Max Graham - Radio
maandag 19 juli 2010
Vijftien jaar na de start van zijn carrière is daar dan eindelijk Max Graham's eerste artiestenalbum. 'Radio' is een verzameling persoonlijke gemoedstoestanden die hij graag met ons wil delen. Was Max de afgelopen tijd nu wel of niet om te genieten?
Cavo Paradiso 10 - Definitions
maandag 19 juli 2010
Cavo Paradiso, een club gevestigd op het Griekse eiland Mykonos, voert al 17 jaar lang een ware zegetocht. De grootste DJ’s hebben hier achter de draaitafels gestaan en de club is afgelopen jaar als twaalfde geëindigd in DJ Mag’s verkiezing van beste club op aarde. Om de bekendheid van Cavo Paradiso te vergroten worden er ook geregeld mixcompilaties uitgebracht, dit jaar verzorgd door Satoshi Tomiie en Matthias Tanzmann.
Met de eerste twee delen van ‘Magic Island: Music for Balearic People’ toonde Roger Shah zich de zonnekoning van het Balearische zomerseizoen. Straalt hij op dit derde deel weer net zo hard?
Quentin Harris - Sacrifice
vrijdag 16 juli 2010
Liefst tweeënhalf jaar deed Quentin Harris erover om zijn nieuwe album af te ronden. Een writersblock, persoonlijke problemen en een ongekend streven naar perfectie waren verantwoordelijk voor het lange productieproces. Echter, het uiteindelijk resultaat mag er zijn!
DJ-KiCKS - James Holden
vrijdag 16 juli 2010
James Holden's DJ-KiCKS geld als een van de meest besproken compilaties van de afgelopen tijd. Worden de grootse verwachtingen vervuld?
Ze verhuisden allemaal van Antwerpen naar New York City. M.I.K.E., Push, Plastic Boy, Absolute en alle andere artiestennamen waaronder Dirk Dierickx muziek heeft uitgebracht. En zijn nieuwe leven daar levert nu een eerste muzikale weerlegging daarvan op: de mixcompilatie ‘New York City Nights’ van M.I.K.E.
Marco Carola en Nick Curly nemen ieder een CD voor hun rekening op Cocoon's nieuwste label compilatie, die in het teken staat van de Cocoon feesten in club Amnesia. Een retourtje Ibiza waard?
Wanneer de allesomvattende organisatie die voor onze cosmos verantwoordelijk is binnenkort een feest geeft, dan is er maar één DJ die namens de planeet Aarde gerechtigd is op deze intergalactische samenkomst de plaatjes op te leggen: Tiësto.
Robert Hood - Omega
donderdag 8 juli 2010
Robert Hood geldt als één van de grondleggers van minimal techno en heeft inmiddels een imposante carriere achter de rug. Onlangs verscheen zijn nieuwste album 'Omega', waarvoor Hood inspiratie haalde uit de in 1971 verschenen sciencefiction film ‘The Omega Man’.
Sandy Rivera kent iedereen wel van (o.a.) zijn klassieker “Finally” onder zijn alias Kings of Tomorrow. Met een geweldige staat van dienst is Sandy Rivera niet voor niets één van de kopstukken van de housescene. Het jongste wapenfeit van Sandy Rivera is het album ‘The Blackwiz Farm Album’.
Markus Schulz - Do You Dream?
donderdag 8 juli 2010
‘Do You Dream?’, het derde artiestenalbum van Markus Schulz. Een droomvlucht of een nachtmerrie?
Fenix - Bottom line
maandag 5 juli 2010
Hoewel Fenix al een aantal jaartjes meedraait, is zijn carriere met name het laatste jaar in een stroomversnelling geschoten. Hij werd opgenomen in Coone’s Dirty Workz bestand, kreeg de eer om het Bassleader 2009 Anthem te maken en stond op een aantal grote events (zoals Bassleader en The Qontinent). Nu, met zijn eerste artiestenalbum getiteld ‘Bottom Line’ zou je kunnen stellen dat Fenix de logische, volgende stap in zijn carriere neemt.
Cherrymoon staat in zowat ieders geheugen gegrift. Zowat een decade geleden was Cherrymoon in België een van die symbolen waar je sowieso geweest moest zijn als hardcoreliefhebber. Het voorjaar van 2010 was een reis terug in de geschiedenis. Elke zaterdag stond volledig in het teken van hardcore, met als apotheose 'Hardcore Universe' in de Lotto Arena. Daar hoort natuurlijk een cd bij.
Susana - Closer
vrijdag 2 juli 2010
Een talentvolle zangeres en een ijzersterk productieduo, die met elkaar de samenwerking aangaan met diverse internationale trance artiesten, waaronder veelbelovende nieuwkomers en bekroonde namen. Susana presenteert haar debuutalbum ‘Closer’.
Na meer dan anderhalf jaar is er dan eindelijk het tweede deel van Marcel Woods' compilatieserie 'Musical Madness'. Progressive, trance, techhouse, hoe het heet maakt niet uit, dit is Woods ten voeten uit.
Nog nooit waren de decks van Trance World in zulke jeugdige handen. De jubileum editie –de serie is alweer toe aan deel 10- wordt gemixed door Wardt van der Harst en Willem van Hanegem. Na Signum, Aly & Fila, Sean Tyas, John O'Callaghan, Robert Nickson, M.I.K.E., Agnelli & Nelson, Tatana en Ørjan Nilsen. Best een aardig voorprogramma voor de twee jonge honden, W&W!
Phonique - Kissing Strangers31 jul 2010
Enzyme USB-Stick (White ‘Divine Intervention’ Edition)31 jul 2010
Ministry of Sound - Clubbers Guide Ibiza 201031 jul 2010
Subliminal Sessions presents Voodoo Nights28 jul 2010
John Digweed - Structures28 jul 2010
This Is Terror 14 - Mixed by Noisekick & Paranoizer28 jul 2010
TJ Kong & Nuno Dos Santos - After Dark, My Sweet22 jul 2010
Bloomingdale 201022 jul 2010
Cocoon Compilation J22 jul 2010
Max Graham - Radio19 jul 2010
Cavo Paradiso 10 - Definitions19 jul 2010
Magic Island: Music for Balearic People Vol. 319 jul 2010
Quentin Harris - Sacrifice16 jul 2010
DJ-KiCKS - James Holden16 jul 2010
M.I.K.E. presents New York City Nights16 jul 2010
Party Animals - Mixed by Marco Carola & Nick Curly13 jul 2010
Tiësto - Magikal Journey: The Hits Collection 1998-200813 jul 2010
Robert Hood - Omega8 jul 2010
Sandy Rivera - The Blackwiz Farm Album8 jul 2010
Markus Schulz - Do You Dream?8 jul 2010
Fenix - Bottom line5 jul 2010
Cherrymoon presents Hardcore Universe5 jul 2010
Susana - Closer2 jul 2010
Musical Madness 2 - Mixed by Marcel Woods2 jul 2010
Trance World 10 - Mixed by W&W2 jul 2010