Partyflock
 
Nieuws · januari 2024
­ Nederland
Op 23 maart opent Lexion aan de Hemkade in Zaandam haar deuren voor het vieren van het 25-jarig bestaan. Tussen 18.00 en 02.00 uur maken veel DJ's en artiesten hun opwachting om het zilveren jubileum groots te vieren. Onder meer Roog en Erick E (gezamenlijk ook wel bekend als Housequake), Dennis van der Geest en DJ Jean hebben hun komst bevestigd, terwijl resident DJ José en G-Spott een speciaal optreden verzorgen.
By the Creek, een van de meest veelzijdige festivals van Utrecht, kondigt met trots het volledige programma aan voor het weekend van 6 en 7 juli 2024 op Recreatieterrein Middelwaard in Vianen. Dit tweedaagse muziekfestival belooft een ervaring te worden waarbij het publiek niet hoeft te kiezen tussen verschillende genres, maar juist de vrijheid krijgt om te genieten van een diverse line-up in een even gevarieerde omgeving.
Met optredens van internationale grootheden en lokale talenten bij de unieke UNESCO Werelderfgoed locatie Van Nelle Fabriek belooft het festival een hoogtepunt van de zomer te worden
Vorig jaar zomer vierde WiSH Outdoor zijn 15-jarige jubileum op alle fronten groots, meeslepend en spectaculair met een uitverkochte droomeditie waaraan werkelijk alles klopte. Verdeeld over drie zomerse dagen genoten 60.000 liefhebbers van adembenemende decors, een geweldige zomerse sfeer en van het waanzinnige programma met 200+ acts op tien podia.
Grotesque In Concert
vrijdag 26 januari 2024
Vrijdag 3 mei mag met super dikke marker in jouw feestagenda geblokt worden. Op die avond zien we namelijk de rentree van Grotesque in Concert! De grote zaal van de Rotterdamse Maassilo zal het ultieme decor worden van een spectaculaire audiovisuele showcase. Wie er deze avond op het grote podium zal staan houdt de organisatie door strikte afspraken nog geheim,
TicketSwap kondigt aan dat het kopen en verkopen van Ticketmaster Mobile Only-tickets - een digitaal toegangsbewijs voor evenementen op je smartphone - weer mogelijk is via TicketSwap. Een groot voordeel voor fans: populaire evenementen waar op TicketSwap altijd veel vraag naar is, zoals Pinkpop, Down the Rabbit Hole en Lowlands,
De lente lonkt al langs de Waal, waar Drift zich opmaakt voor de twaalfde editie van Drift Festival dat op zaterdag 8 juni 2024 gepland staat. De organisatie maakte deze week de line-up van het festival bekend. De kaartverkoop van het festival is gestart. Phase 1 is inmiddels uitverkocht
Na jarenlang de grootste technofestivals te hebben georganiseerd, waagt Awakenings zich met de introductie van Awakenings Upclose aan een nieuw tijdperk. Dit festival, dat op 18 en 19 mei 2024 plaatsvindt, wordt intiemer qua opzet en gaat beyond the beats door het creëren van een intieme verbinding tussen de dansvloer en de artiesten. Het is een bewuste verschuiving van grootschalig naar persoonlijk.
Op donderdag 28 november geeft Jonna Fraser de grootste show van zijn carriere tot nu toe in Ziggo Dome.
Op 6 april komen houselegendes Roog & Erick E naar VIBES in Eindhoven (voormalig Beursgebouw) voor de grootste indoor-editie van Housequake's History of House. En ze komen niet alleen, want prominente namen uit meer dan twintig jaar house-geschiedenis, staan ook op het affiche, zoals Chuckie, Gregor Salto, Funkerman, Lucien Foort, Jeroenski en de MC's Mitch Crown en DiVine. Zij brengen de grootste hits van toen en nu ten gehore.
Vier de zomer op Festival Strand
donderdag 25 januari 2024
Op vrijdag 30 & zaterdag 31 augustus 2024 wordt de Haarrijnse Plas weer omgetoverd tot één groot vakantieoord. Met de voeten in het zand genieten bezoekers van de grootste hits allertijden. Niemand minder dan BLØF, Chef'Special, Paul Elstak, Vengaboys, La Fuente, Nick Schilder, SERA & meer vullen
dit jaar het programma.
Van 29 tot en met 31 maart 2024 keert elektronisch muziekfestival DGTL terug naar de NDSM-werf in Amsterdam. Voor deze elfde editie biedt het festival een explosieve line-up met internationale iconen uit de dancewereld en opkomend talent uit binnen-en buitenland.
Na een recordeditie in 2023 met meer dan 43.000 bezoekers die alle verwachtingen overtrof, heeft Paradise City zich gevestigd als een van de Belgische muziekfestivals waar je niet omheen kunt.
Bevrijdingsdag Enschede heeft zojuist de volledige line-up bekendgemaakt. Ruim 40 artiesten uit allerlei genres pronken op het programma op 5 mei. En daarmee haalt het festival weer een aantal grote namen naar Enschede: Antoon, Bankzitters, Broederliefde en meer.
Vinyl & CD Festijn Amsterdam!
woensdag 17 januari 2024
De Record & CD Fair Amsterdam staat klaar om het nieuwe jaar te laten bruisen op zaterdag 20 januari 2024, in de RAI Amsterdam. RecordPlanet presenteert een prachtig beurs met een internationaal tintje en meer dan 100 stands.
Dance4Liberation 2024
woensdag 17 januari 2024
Kris Kross Amsterdam, Frenna, Emma Heesters, DIØN, Gunz 4 Hire, Sub Zero Project en Rebelion. Dat zijn slechts een aantal van de headliners die op zondag 5 mei een fantastische show komen verzorgen tijdens Dance4Liberation Festival.
De Exportwaarde van de Nederlandse Populaire Muziek over 2023 is met 15% gestegen in vergelijking met 2022. In absolute cijfers: De waarde die de Nederlandse muziekexport toevoegt aan de Nederlandse economie bedroeg in 2023 naar schatting ruim € 198 miljoen. Dat is het resultaat van het onderzoek dat Perfect & More BV heeft uitgevoerd naar de exportwaarde van de Nederlandse populaire muziek in 2023. Het gaat om jaarlijks onderzoek sinds 2004 in opdracht van Buma Cultuur.
Bankzitters, de succesvolle YouTube-formatie met meer dan 100.000.000 streams en in 2023 vier Top 2000 noteringen, viert in 2025 haar 10-jarig bestaan op geheel eigen wijze. Vandaag kondigen ze aan dat ze op 18 januari 2025 de Ziggo Dome overnemen om met fans hun jubileum op spectaculaire wijze te vieren! Er is plek voor 17.000 fans en de Bankzitters worden hiermee de allereerste Nederlandse YouTube formatie met een solo show in Ziggo Dome.
Na enkele jaren van radiostilte is de 25 Plus Party terug van weggeweest en vestigt deze zich opnieuw in de vertrouwde STARSKY Club in Londerzeel. Vienna Larivière, de nieuwe uitbaatster van het naastgelegen café 't Centrum, is momenteel druk bezig met een grondige modernisatie van de feest- en fuifzaal en zal op zaterdag 3 februari 2024 haar eigen unieke concept lanceren.
Bluetiek-In welcomes 2024
woensdag 17 januari 2024
Na een succesvolle reeks in 2023 waarvan 2 speciale top edities in het Kasteel (het stadion van Sparta), openen we het nieuwe jaar met een speciale Nieuwjaars editie op zaterdag 27 januari wederom op deze locatie.
Op 13 april 2024 vindt de eerste editie van Get In Sync plaats. Een nieuw dance event op een iconische locatie: De Pier in Den Haag. Met een adembenemend uitzicht over de Noordzee en de kustlijn van Scheveningen biedt dansen op De Pier een unieke ervaring boven de golven, met de verlichte kust als achtergrond. Get In Sync streeft ernaar een vaste waarde te worden in het organiseren van house en techno events in de Haagse regio, met een brede programmering van bekende en opkomende dj's die zich uitstrekt van progressive en deep house tot melodic techno en trance.
Poppodium Nieuwe Nor blikt met trots terug op een succesvol tweede jaar na haar uitbreiding in 2022. In het jaar 2023 mocht het podium bijna 60.000 bezoekers verwelkomen, wat een stijging van ruim 15.000 bezoekers betekent in vergelijking met het voorgaande jaar.
Erick E en Roog komen zaterdag 6 april naar Vibes in Eindhoven met hun nieuwe concept History of House. Na de uiterst succesvolle tour Housequake: 20 years of house is History of House een nieuw concept uit de koker van Roog, Erick E en hun manager Leonieke Smit. Tijdens het avondvullende History of House worden de hoogtepunten van de afgelopen twintig jaar house ten gehore gebracht. Eind januari wordt de complete, veelbelovende line up bekend gemaakt.
De melkweg is botergeil
woensdag 3 januari 2024
Aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht staat een pand dat in de 19e eeuw dienst deed als suikerraffinaderij. Deze raffinaderij werd in 1920 gesloten en opgekocht door de Onderlinge Vereeniging van Veehouders voor de verkoop van zuivere koemelk. De OVVV fuseerde eind jaren zestig met de Melkunie (het tegenwoordige Campina), en de melkfabriek werd in 1969 gesloten om in de jaren 70 heropend te worden als cultureel centrum annex poppodium.
Essence of Trance
dinsdag 2 januari 2024
Zondag 7 januari staat de vetste nieuwjaarsborrel van Trance Family Nederland gepland. Die middag opent Paradiso Amsterdam namelijk haar deuren voor Essence of Trance!
Love House
dinsdag 2 januari 2024
Een huis vol liefde: voor de muziek en voor elkaar! Dansen, lachen en intens genieten met gelijkgestemden: Love House brengt een heerlijke avond voor de iets oudere jongeren (27+) in een ongekend gezellige, intense en euforische sfeer.
31 januari 2024
Roemruchte Lexion in Zaandam viert 25-jarig jubileum
By the Creek maakt volledig programma 2024 bekend!
29 januari 2024
Audio Obscura kondigt veelbelovende eerste line-up fase van hun festivaldebuut aan
26 januari 2024
Wish Outdoor Kondigt eerste 40 act aan
Grotesque In Concert
Ticketmaster Mobile Only-tickets kopen en verkopen via TicketSwap
Drift Festival maakt line-up 2024 bekend en gaat terug naar de basis
Awakenings brengt dansvloercultuur terug en lanceert nieuw festival
25 januari 2024
Jonna Fraser brengt Blessed for Life concert naar Ziggo Dome
Housequake, Chuckie, Gregor Salto e.a. bij History of House in Eindhoven
Vier de zomer op Festival Strand
22 januari 2024
DGTL kondigt volledige line-up aan voor festival editie van 2024
17 januari 2024
Paradise City Festival kondigt eerste namen aan
Bevrijdingsdag Enschede maakt volledige line-up
Vinyl & CD Festijn Amsterdam!
Dance4Liberation 2024
Exportwaarde Nederlandse Populaire Muziek groeit 15%
Bankzitters vieren 10-jarig jubileum op spectaculaire wijze
De 25 Plus Party maakt grootse comeback in STARSKY Club te Londerzeel
Bluetiek-In welcomes 2024
11 januari 2024
Nieuw dance event Get In Sync op de Scheveningse Pier op 13 april 2024
9 januari 2024
Poppodium Nieuwe Nor realiseert bezoekersrecord in 2023
5 januari 2024
Housequake presenteert History of House
3 januari 2024
De melkweg is botergeil
2 januari 2024
Essence of Trance
Love House