Partyflock
 
­ Nederland

De melkweg is botergeil

gepubliceerd door , op
Aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht staat een pand dat in de 19e eeuw dienst deed als suikerraffinaderij. Deze raffinaderij werd in 1920 gesloten en opgekocht door de Onderlinge Vereeniging van Veehouders voor de verkoop van zuivere koemelk. De OVVV fuseerde eind jaren zestig met de Melkunie (het tegenwoordige Campina), en de melkfabriek werd in 1969 gesloten om in de jaren 70 heropend te worden als cultureel centrum annex poppodium.
Dit pand dat een dergelijke zuivelhistorie kent kan spoedig ook 'boter' aan het repertoire toevoegen, en wel op vrijdag 26 januari 2024. Wanneer dit pand, beter bekend als de Melkweg, het toneel is van Ouwe stijl is botergeil.

Al vroeg in de historie van de Amsterdamse organisatie Strength of Unity werd de Melkweg genoemd als een locatie waar de crew graag nog eens haar intrek in wilde nemen. Niet alleen omdat het een fameuze en gerenommeerde poptempel is, maar ook gewoon omdat het twee grote zalen biedt waarin men gegarandeerd los kan gaan. Gooi de boter in de pan, want Ouwe Stijl komt eran!

Na het overweldigende succes van de Paradiso editie van juli 2022 kon het eigenlijk niet uitblijven dat de organisatie in contact zou komen met de Melkweg en de rest geschiedde.
De organisatie is trots deze editie nu al te kunnen aankondigen en ziet ernaar uit om ook van de Melkweg een echte ravebunker te maken, waarbij Gabbers uit alle windstreken naar deze historische locatie zullen komen om los te gaan zoals dat hoort op Ouwe Stijl. Dat het gegarandeerd weer een editie wordt om je vingers bij af te likken is duidelijk merkbaar in de geraffineerde line-up, welke wederom uit een lijst artiesten bestaat die elke landgrens overstijgt.

Om te beginnen is de organisatie verheugd dat een graag geziene fransoos: Manu le Malin, weer eens acte de presence maakt op een editie. Vanaf de overkant van de sloot komt Simon Underground de UK sound vertegenwoordigen. Maar wist je dat de geliefde gabbersound zelfs tot ver in Azië geproduceerd wordt? Uit Japan komen M-Project & Kamikaze voor het eerst in de bakermat van de early hardcore op Ouwe Stijl hun tracks ten gehore brengen.
Binnen de landgrenzen zijn ook weer een stel unieke acts opgetrommeld. Zo komen Frank-E & Mars-L weer een avondje de plaatjes draaien waar het voor hen mee begonnen is. Is Arjuna een graag geziene gast. En kun je er met The Resonant Squad van op aan dat de toontjes nog de volgende dag door zullen resoneren. Tel daarbij de inmiddels welbekende residents van Ouwe stijl bij op: Xqruciator, Faniac, DJ The Enforcer, Kaycie, Apac en Niro; en je weet dat het weer een onvervalste botergeile editie zal worden.

De deuren van de Melkweg openen voor dit ravefestijn om 22:00 en de laatste kicks zullen om 7 uur in de ochtend klinken. Tickets zijn verkrijgbaar voor €31,05 inclusief servicekosten.

Koop je tickets via Ticketmaster.

2 opmerkingen

Gvd goede tekst weer :yes: keurig
Eindelijk M-Project. Deze vent hoort veel vaker te draaien in NL op early.