Partyflock
 
Recensies · april 2014
­ Nederland
First State - Full Circle
woensdag 30 april 2014
First State begon een tiental jaar geleden als enorm talent in de trance scène. Na twee pareltjes van albums is 2014 het jaar van zijn derde studioalbum; Full Circle. Een ode aan de oude bekende trance of een wandelpad naar het nieuwe trance?
De broertjes Khavleev, beter bekend als Moonbeam, brengen na Space Odyssey: Venus het tweede deel uit van hun ruimtereis door de pure trance. Space Odyssey: Mars belooft een zeer mooie ruimtereis te worden.
De Engelse (tech)house hero Jesse Rose liet twaalf maanden lang iedere twaalfde dag van de maand een track releasen. Voor zijn derde artiestenalbum bundelde hij dit groovevol dozijn.
Techniek, filosofie, maatschappij, visie, kritiek en melodie. Wat hebben deze begrippen met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal van toepassing op het werk van Anthony Rother. De Duitser die electro naar een geheel nieuw niveau heeft weten te brengen met zijn futuristische stijl. Hij is terug met wederom een fascinerend album.
Size Records - #Decade
donderdag 24 april 2014
Het Size Records label van Steve Angello viert zijn tiende verjaardag en dat vraagt om een traktatie. Als cadeau voor een decennium aan trouwe support kregen de fans de kans om via Google Play release 1 tot en met 100 gratis te downloaden
Efdemin - Decay
woensdag 23 april 2014
De Duitse DJ en producer Efdemin heeft zijn sporen al ruimschoots verwend. Op zijn derde artiestenalbum ''Decay'' verwent hij ons opnieuw met zijn verfijnde technogeluid.
The Prophet - Louder
dinsdag 22 april 2014
De naam The Prophet behoeft voor zowel de hardcore als de hardstyle luisteraar geen introductie meer. Als hoofd van Scantraxx zagen we de laatste tijd echter maar weinig tracks van zijn hand verschijnen. Dat had een reden, want Dov Elkabas richtte zich na ruim 20 jaar hard werken in de scene, op zijn debuutalbum Louder.
Thievery Corporation - Saudade
maandag 21 april 2014
Thievery Corporation, bestaand uit Rob Garza en Eric Hilton hebben eigenlijk geen introductie meer nodig. Al de nodige jaren staan zij garant voor een combinatie van dub, reggae, jazz en latin elementen. Recent is hun nieuwste album uitgekomen, genaamd 'Saudade.'
Wat doet een liefhebber van de Champions League nou op een zaterdagmiddag langs het veld bij de vierdeklasse amateurs? Genieten.
Het legendarische Lost Language trance label en zijn aanvoerder Ben Lost zijn weer samen. Na zo'n 10 jaar mixte Ben weer een nieuw deel van zijn even legendarische 'Exhibition' reeks in elkaar.
Lewis Fautzi - The Gare Album
vrijdag 18 april 2014
De Portugese Lewis Fautzi heeft pas een paar releases op zijn naam staan, maar presenteert nu al zijn debuutalbum. Op ''The Gare Album'' brengt hij een ode aan zijn favoriete technoclub in Porto.
This Is Hardstyle Volume 2
donderdag 17 april 2014
Be Yourself Music is ongelooflijk goed bezig met een pak interessant releases. Zowel in house, als trance als de harder styles brengt het zeer aantrekkelijke cd's op de markt en af en toe pakt het ook eens uit met iets nieuws. Zo heeft het onlangs het tweede deel van This Is Hardstyle uitgebracht, een digital only release.
The Ultimate Collection van Cloud 9 Dance blijft verder leven. Vooral de hardstyle en hardcore reeksen doen het blijkbaar erg goed en na het eerste seizoen in 2014 was het dan ook hoog tijd voor de eerste editie van 2014. Ziedaar Hardcore The Ultimate Collection 2014 - Volume 1.
Het eerste deel van de 'Future Disco' serie is in 2009 uitgebracht. Deze serie wordt doorgaans goed ontvangen en elke keer weer bomvol met uiterst dansbare disco klappers. Anno 2014 is deze mixcompilatie serie alweer aangekomen bij het zevende deel. Ook deze keer weer samengesteld en gemixt door dj/producer en Needwant Recordings labelbaas Sean Brosnan.
House Masters - Henrik Schwarz
maandag 14 april 2014
Voor editie nummer twintig in de ode aan diverse house meesters is het de Duitse hokjesslopende diepduiker Henrik Schwarz die centraal staat.
Noisecontrollers - All Around
zaterdag 12 april 2014
Noisecontrollers, wie kent ze eigenlijk niet? Of moeten we inmiddels in enkelvoud praten, want de succesvolle act bestaat sinds vier maanden alleen nog uit Bas Oskam. Met 'All Around' krijgen we het eerste soloalbum en een nieuwe kijk in de Noisecontrollers keuken anno 2014.
Tesla286 - Zukunft
vrijdag 11 april 2014
Heden, verleden en toekomst zijn altijd mooie begrippen om filosofisch mee te stoeien. Daarnaast kun je letterlijk 'klanken van toen' veranderen om de 'muziek van nu' te maken. Met deze gedachte in het achterhoofd heeft Tesla286 het album "Zukunft" geproduceerd.
Detroit Swindle - Boxed Out
donderdag 10 april 2014
Detroit Swindle is een uit Amsterdam afkomstig duo, bestaande uit Maarten Smeets en Lars Dales. In 2012 wist dit duo voor het eerst de aandacht te trekken en al snel vonden ze hun plaats in de muziekcollectie van menig deephouse liefhebber en dj. Onlangs is hun veel belovende debuutalbum getiteld 'Boxed Out', uitgebracht op het Dirt Crew label.
Duane Harden is geen onbekende in de dance wereld. Na de nodige jaren trouwe (vocale) dienst, komt hij eindelijk met zijn debuutalbum genaamd #NB4U (Naked Before You).
Al de nodige jaren is Audioglider al bezig met het schrijven van zijn eigen muziek en zijn eigen sound ontwikkelen. Na al die jaren komt hij nu met zijn debuutalbum, genaamd 'Accidental Beauty.'
Neneh Cherry - Blank Project
zaterdag 5 april 2014
De Zweedse Neneh Cherry, boekte ruim 25 jaar geleden haar eerste successen. Met de track "Buffalo Stance" boekte ze haar eerste grote succes en daarna vergaarde ze eeuwige roem met "7 Seconds" in samenwerking met Youssou N'Dour. Haar nieuwste wapenfeit is een album waarvoor ze onder andere samengewerkt heeft met Four Tet.
The Subs - Hologram
vrijdag 4 april 2014
Het Belgische electropunk collectief The Subs bestaat nog maar acht jaar, toch mag de groep zich al een vaste waarde binnen de scene rekenen. Voor hun alweer derde album Hologram, besloten ze de donkere dance-punk te verruilen voor een dromerig pop album, maar dan wél in de Subs stijl.
Wrong Cops - Best Of Mr. Oizo
donderdag 3 april 2014
Mr. Oizo kreeg wereldwijde bekendheid met zijn megahit Flat Beat. Niet alleen stort hij zich met het produceren op de meest vage, opvallende of onzinnige muziek, ook het maken van dat genre films lijkt een nieuwe hobby te worden van Quentin Dupieux. Voor zijn nieuwste film Wrong Cops besloot de Fransman ook maar meteen de soundtrack te maken.
Pop Ambient 2014
woensdag 2 april 2014
Pop Ambient staat al enkele jaren garant voor releases die de grote massa behagen. Ambient is een genre dat het zeer goed doet bij de commerciële massa en Kompakt wist daar met de reeks Pop Ambient goed op in te spelen. Onlangs verscheen daar de 2014 editie.
First State - Full Circle30 apr 2014
Moonbeam presents Space Odyssey: Mars29 apr 2014
Jesse Rose – The Whole Twelve Inches28 apr 2014
Anthony Rother - Netzwerk der Zukunft25 apr 2014
Size Records - #Decade24 apr 2014
Efdemin - Decay23 apr 2014
The Prophet - Louder22 apr 2014
Thievery Corporation - Saudade21 apr 2014
Electronic Audio Volume 2 - Solis & Sean Truby20 apr 2014
Lost Language – Exhibition V (Mixed by Ben Lost)19 apr 2014
Lewis Fautzi - The Gare Album18 apr 2014
This Is Hardstyle Volume 217 apr 2014
Hardcore The Ultimate Collection 2014 - Volume 116 apr 2014
Future Disco Volume 7 - 'Til The Lights Come Up15 apr 2014
House Masters - Henrik Schwarz14 apr 2014
Noisecontrollers - All Around12 apr 2014
Tesla286 - Zukunft11 apr 2014
Detroit Swindle - Boxed Out10 apr 2014
Duane Harden -#NB4U (Naked Before You)7 apr 2014
Audioglider – Accidental Beauty6 apr 2014
Neneh Cherry - Blank Project5 apr 2014
The Subs - Hologram4 apr 2014
Wrong Cops - Best Of Mr. Oizo3 apr 2014
Pop Ambient 20142 apr 2014