Partyflock
 
Recensies · juli 2013
­ Nederland
Freestylers doen hun naam eer aan. Breakbeat in een zeer eclectisch (lees: freestyle) jasje. Niet alleen in de hardere stijlen is freestyle populair. The Coming Storm is alweer hun vijfde studioalbum.
Soms krijgen we wel eens cd's binnen waarvan wij ons afvragen: wat moeten we er mee? De soundtrack van Despicable Me 2 is er zo één. Misschien kan de inbreng van Pharrell Williams dit schijfje nog redden.
Derwin Panda begon enkele jaren geleden en brak in 2010 helemaal door. Op die korte tijd heeft de Brit al heel wat bij elkaar geproduceerd en aan zijn inspiratie lijkt geen einde te komen. Half Of Where You Live is zijn tweede echte studioalbum, maar ook daarbuiten wist hij al heel wat tracks in elkaar te knutselen.
John Roberts - Fences
vrijdag 26 juli 2013
John Roberts is, net zoals vele artiesten in zijn genre, nog niet zo overdreven lang bezig. In 2010 brak hij door met Glass Eights. Dat viel zo in de smaak dat velen ongeduldig wachtten op zijn tweede album. Drie jaar later is hij er met Fences.
Met 'Slapeloze Nachten' ziet alweer het vierde album van de nederhop formatie The Opposites het levenslicht. Dat de heren een top 40 hit niet uit de weg gaan bleek wel aan de titeltrack en het laatste wapenfeit met Yellow Claw: Thunder. Of wij overdonderd zijn door de nieuwe cd kun je hier lezen.
Rinse:22 - Kode9
vrijdag 26 juli 2013
Kode9 is een zeer getalenteerde Schot die al meer dan twintig jaar zijn kunnen aan de wereld toont. Rinse:22 is zijn meest recente voorstelling; een boeiende en gevarieerde breakbeat mix.
Balance Presents Guy J
dinsdag 23 juli 2013
In de tweede editie van de 'Balance Presents' serie, de serie die groot talent in de schijnwerpers zet, staat de Israëlisch progressive held Guy J centraal.
Toolroom Goes Deep 3
dinsdag 23 juli 2013
Toolroom komt voor de derde keer met een vette verzameling, deze keer met de dikste deephouse. Gouwe ouwe floorfillers, maar ook een aantal nog niet eerder gereleaste tracks.
YouAND:THEMACHINES - Behind
dinsdag 23 juli 2013
YouAND:THEMACHINES is een aparte en nieuwe naam in de scene en ook de man erachter, Martin Müller, heeft nog niet zoveel op zijn conto staan. Behind belooft wel een boeiende mix te zijn vol met deephouse, dub, ambient en downtempo.
Nu:Logic staat al geruime tijd voor speciale drum & bass en dat blijven ze ook garanderen. Hun nieuwste album What I've Always Waited For is dan ook niet anders dan anders.
Bloomingdale 2013
zaterdag 20 juli 2013
De zomermaanden zijn weer aangebroken! Vrolijke mensen, terrasjes vol, lekker naar het strand en dus draaien ook de beachclubs weer overuren. Hoog tijd dus voor Franky Rizardo om zijn beste housetracks van het moment te verzamelen en deze te mixen tot de sound van Bloomingdale 2013.
Drumcell - Sleep Complex
zaterdag 20 juli 2013
Het lijkt wel of ze er bij CLR een neus voor hebben; Abstracte indringende techno. Na de ontdekking van Traversable Wormhole slaan ze ook deze keer de spijker op z'n kop met het binnenhalen van "Drumcell".
Bonobo - The North Borders
woensdag 17 juli 2013
Het is alweer drie jaar geleden dat Bonobo een meer dan goede indruk achtergelaten heeft met het album 'Black Sands'. Met de op Ninja Tunes uitgebrachte opvolger 'The North Borders' is Bonobo alweer met zijn vijfde studioalbum op de proppen gekomen.
Na al heel wat jaren trouwe dienst verkeert John Digweed nog steeds in topvorm. Hij presenteert zijn laatste wapenfeit, 'Live In Slovenia'. En dat belooft wat.
De sympathieke Fransman Christophe Le Friant, beter bekend als Bob Sinclar behoeft natuurlijk geen introductie. Hij komt met een album wat de sfeer van Parijs ademt, getiteld 'Paris By Night'.
Floorplan - Paradise
maandag 15 juli 2013
Een aantal artiesten waaronder Franky Knuckles, Jeff Mills, Derrick May, Kevin Saunderson, Richie Hawtin, Juan Atkins en Carl Craig hebben duidelijk hun stempel gedrukt op de ontwikkeling van de house-muziek, zo ook Robert Hood. Eindelijk heeft deze creatieveling, 17 jaar na het verschijnen van zijn eerste EP onder het pseudoniem "Floorplan", ook een volledig album "Paradise" afgeleverd. Detroit-stijl, minimaal, dansvloer gericht en verrassend.
De Francaise Caroline Hervé, beter bekend als Miss Kittin, presenteert ons haar nieuwe dubbel album genaamd 'Calling From The Stars.'
Ekkohaus - Noschool
maandag 15 juli 2013
Ekkohaus, een Griek die al enige tijd in Duitse contreien vertoeft, is een van de gevestigde waardes in de house scène. Zijn unieke visie op die scène maken zijn tracks bijna net zo speciaals als de hete zomers. Nu is hij er met zijn nieuwste productie, het album Noschool.
In Rusland is het al jaren Bobi voor en Bobina en ook daarbuiten weet hij inmiddels boven het muzikale maaiveld uit te komen. Zijn tracks worden getekend op vooraanstaande labels en zijn radioshow Russia Goes Clubbing bereikt steeds meer luisteraars. Bobina's mixcompilatie serie met dezelfde naam is toe aan deel 6.
Ibiza Beats Vol. 6
vrijdag 12 juli 2013
Ga je nog op vakantie en weet je niet welke chillout muziek je wilt meenemen? Ibiza Beats vol. 6 kan een prima soundtrack worden van jouw zonvakantie.
Different Marks - Untitled
vrijdag 12 juli 2013
De Engelse dj/producer Martin Dawson is in november 2009 overleden. Er lag nog een album klaar, geproduceerd met het Poolse duo Catz 'n Dogz. Onder het nieuwe alias Different Marks is 'Untitled' geproduceerd, een cd die gelukkig nog onze oortjes mag verwennen.
Een recensie voor wie het fijne wil weten van de 'deluxe edition' van Cosmic Gate's 5e artiestenalbum Wake Your Mind en tegelijkertijd wil ontdekken wat de overeenkomst is tussen het Duitse voetbal en de Duitse dance
Het Ibiza clubseizoen draait inmiddels op volle toeren, ook in de winkels. Dit jaar gloort er een nieuwe reeks uit de Ibiza Beats familie aan de horizon genaamd Chillhouse.
House of Black Lanterns (Dylan Richards) brengt zijn debuut album uit, 'Kill the Lights'. Vol techno, electro en deephouse, met invloeden van dubstep en drum & bass.
Als muzikant tel je pas mee als er een documentaire over je gemaakt wordt. Modeselektor is zo'n grote naam en geeft ons een een impressie van ruim 15 jaar aan vriendschap, de passie voor muziek en het (soms zware) leven als artiest.
Karocel - Plaited
zaterdag 6 juli 2013
Drie grootmachten tesamen, onder de nieuwe naam Karocel. Alles valt op zijn plaats wanneer deze drie heren samen produceren en dat laten ze horen op hun debuutalbum 'Plaited'.
Balance 023 - Radio Slave
zaterdag 6 juli 2013
Het drieëntwintigste deel van de befaamde Australische mixcompilatie reeks Balance heeft onlangs het licht gezien. Deze keer is de uit twee cd's bestaande mixcompilatie samengesteld door de als techno liefhebber bekend staande Matt 'Radio Slave' Edwards.
Disclosure – Settle
woensdag 3 juli 2013
De Britse Disclosure broertjes hebben binnen afzienbare tijd het grote publiek weten te bereiken met hun vette mix van garage, oldschool, house en electro. Hoe explosief is hun debuut 'Settle' geworden?
MK - In The House
woensdag 3 juli 2013
MK (Marc Kinchen) heeft eigenlijk geen introductie nodig. Al sinds eind jaren tachtig is hij actief binnen de house scene en heeft een waslijst aan (succesvolle) producties en remixes op zijn cv staan. Naar aanleiding hiervan is hij door Defected labelbaas Simon Dunmore gevraagd om na MK's 'House Masters' dubbel-cd nu een mixcompilatie samen te stellen voor Defected.
MASSE
woensdag 3 juli 2013
Staatsballett Berlin en Berghain. Twee wereleden die mijlenver uit elkaar lijken te liggen, maar toch de handen ineen sloegen. Een balletvoorstelling in industriële setting op de muziek van Henrik Schwarz, Marcel Dettmann, Frank Wiedemann, Marcel Fengler en Efdemin. Dat kan alleen maar spektakel opleveren, toch?
Freestylers - The Coming Storm28 jul 2013
Despicable Me 2 - Original Motion Picture Soundtrack28 jul 2013
Gold Panda - Half Of Where You Live28 jul 2013
John Roberts - Fences26 jul 2013
The Opposites - Slapeloze Nachten26 jul 2013
Rinse:22 - Kode926 jul 2013
Balance Presents Guy J23 jul 2013
Toolroom Goes Deep 323 jul 2013
YouAND:THEMACHINES - Behind23 jul 2013
Nu:Logic - What I've Always Waited For20 jul 2013
Bloomingdale 201320 jul 2013
Drumcell - Sleep Complex20 jul 2013
Bonobo - The North Borders17 jul 2013
John Digweed – Live In Slovenia17 jul 2013
Paris By Night (A Parisian Musical Experience) – Mixed By Bob Sinclar17 jul 2013
Floorplan - Paradise15 jul 2013
Miss Kittin – Calling From The Stars15 jul 2013
Ekkohaus - Noschool15 jul 2013
Bobina – Russia Goes Clubbing: Stage 00612 jul 2013
Ibiza Beats Vol. 612 jul 2013
Different Marks - Untitled12 jul 2013
Cosmic Gate – Wake Your Mind Deluxe Edition9 jul 2013
Ibiza Beats – Chillhouse Edition 19 jul 2013
House of Black Lanterns - Kill the Lights9 jul 2013
Modeselektor - We Are Modeselektor6 jul 2013
Karocel - Plaited6 jul 2013
Balance 023 - Radio Slave6 jul 2013
Disclosure – Settle3 jul 2013
MK - In The House3 jul 2013
MASSE3 jul 2013