Partyflock
 
Recensies · april 2013
­ Nederland
Fabric 69 - Sandwell District
dinsdag 30 april 2013
Creatieve vrijheid en een open geest zijn toch wel de 2 belangrijkste trefwoorden om de langlopende "Fabric"-cd/mix serie te omschrijven. Iedere keer weer weten ze bij Fabric de spijker op z'n kop te slaan qua artiest keuze. Deze keer is de keuze gevallen op de heren Function & Regis, oftewel "Sandwell District".
Hardcore Heroes Top 100
dinsdag 30 april 2013
Hardcore helden zijn er in overvloed. In een moordend tempo laat het duo Beat Providers ons 100 tracks horen van vroegere en hedendaagse helden.
Het onofficiële startschot van het nieuwe club- en festivalseizoen, de 'Music Conference' in Miami, ligt nu een maand achter ons. Het roemruchte progressive label Bedrock Recordings brengt ter ere van het begin van het clubseizoen een nieuwe verzameling aan exclusieve tracks uit. Met als bonus de door Stelios Vassiloudis in elkaar gedraaide mix van deze selectie.
Ook qua trance zitten we niet stil in 2013. Cloud9 geeft ons een overzicht.
Allure, het welbekende alias van Tiësto kwam in 2011 met 'Kiss From The Past'. Nu, reeds twee jaar later met een remix album getiteld, 'Kiss From The Past – The Remix Album.'
Cloud 9 Dance is bekend van een heleboel compilatiereeksen, ook in de hardere stijlen. The Ultimate Collection is er daar slechts eentje van. Zowel in de hardcore als in de hardstyle zijn ze daar al een tijdje in actief. En zoals het de traditie betaamt, zijn ze er ook dit jaar met een eerste deel van Hardstyle - The Ultimate Collection.
Buiten de heliosfeer is voor de menselijkheid nog een hoop te ontdekken. Toby Leeming, alias The Third Man, neemt ons met 'Beyond The Helioshpere' mee op een muzikale ontdekkingsreis naar het onbekende.
Erika - Hexagon Cloud
woensdag 24 april 2013
Voor veel mensen is Erika (Sherman) een tot nog toe onbekende naam in technoland. Desondanks is deze dame al een aantal jaren actief en weet ze goed onder de radar te blijven. Tenminste, hier in Europa, want in The States is ze al veel langer bekend. Nu ze echter haar eerste album klaar heeft, kunnen ook wij genieten van haar prikkelende electro/techno sound.
Balance Presents Jozif
woensdag 24 april 2013
De beruchte 'Balance' serie krijgt een jonger broertje, gericht op de talentvolle kroonprinsen van de house scene. De eerste 'Balance Presents' editie liet een bewogen Jozif een emotievol debuut maken.
Nosferatu - Strength
zondag 21 april 2013
Jawel, Nosferatu is er weer met een nieuw album. De man die hardcore nieuw leven heeft ingeblazen. De man die kwaliteit levert. Een van de drijvende krachten achter Enzyme. En de man die er blijkbaar een traditie van maakt elke zes jaar een album uit te brengen?
Rub A Duck staat garant voor kwaliteitsvolle dubstep en drum 'n bass. Al sinds 2011 laat het vele fans meegenieten van de top in de scène. Nu presenteert het Bass In Ya Face: The Loudest In Bass, Dubstep and Drum 'n Bass.
Cosmin TRG - Gordian
zondag 21 april 2013
De uit Roemenie afkomstige Cosmin TRG (Cosmin Nicolae) kwam met zijn debuut in 2011, genaamd Simulat onder het label 50 Weapons. Nu komt hij met zijn nieuwste wapenfeit, vol met innovatieve producties, dus laat je verrassen door 'Gordian'.
Toolroom Records: Miami 2013
vrijdag 19 april 2013
De Winter Music Conference 2013 is weer ten einde. Twee weken lang was Miami de thuisbasis voor de crême de la crême van de EDM. Ook Toolroom Records was vertegenwoordigd met artiesten, poolparty's én een mixcompilatie om je helemaal in de mood te krijgen, óf nog even na te genieten.
Energy 2013
vrijdag 19 april 2013
Met de trance achter zich gelaten stortte Energy zich op de Bigroom house. Muziek voor in de grote zaal. De Ziggodome leek de perfecte locatie voor dit concept en de begeleidende cd geeft ons een indruk over welke weg ze zijn ingeslagen. Of we na het luisteren nog een beetje energie over hebben voor een vervolg lees je hier.
Coma - In Technicolor
vrijdag 19 april 2013
Met een subliem live optreden heeft het Duitse Coma in 2007 vele harten veroverd op een Keuls festival. Met een frisse combinatie van house, techno en pop zijn Georg Conrad en Marius Bubat nu voor het eerst 'In Technicolor' te horen.
Panorama Bar 05 - Steffi
dinsdag 16 april 2013
Vier DJ's gingen haar voor in deze compilatie-serie. Nu is de eer aan Steffi, house en techno DJ met als vaste stek Panorama Bar.
Als een van de architecten die de opkomst van de house muziek heeft gemaakt vanuit een disco cultuur, dan is het Frankie Knuckles wel. Hij komt nu met een verzamelaar die een klassieke en zijn eigen sound weergeeft genaamd 'Tales From Beyond The Tone Arm.
Explosive Cartuning 30
dinsdag 16 april 2013
Explosive Cartuning bestaat tien jaar... en is inmiddels toe aan zijn 30ste editie! Laten we eens kijken of de compilatie nog steeds even sterk is als hij ooit was.
Dance Hits 2013
zondag 14 april 2013
Zijn goed op weg in 2013 en Cloud9 geeft ons een tussenstand van de muzikale opbrengst met Dance Hits 2013.
Subjected - Zero
zondag 14 april 2013
Subjected werkt sinds 2010 vanuit zijn platenlabel Vault Series, opgericht met Sawlin en MØrbeck. Nu komt hij met zijn geheel eigen, specifieke technosound op dit debuutalbum, genaamd 'Zero.'
C(reate) L(earn) R(ealize) Recordings staat bekend om zijn kwalitatief goede uitgaves. Ook deze keer komt het label weer voor de dag met een dijk van een cd. "Traversable Wormhole volume 6-10" gemixt door Adam X. Een naam die niet gelijk een belletje doet rinkelen, maar wel een die je bij zal blijven nadat je er eenmaal mee geconfronteerd bent. Diep, meeslepend, donker en sferisch!
De broertjes Wolfgang en Reinhard Voigt komen met hun Duitse vertaling van 'The Magical World Of Others', een cinematisch ambient techno album genaamd 'Die Zauberhafte Welt Der Anderen.'
Een nieuw concept waarbij Scantraxx en Neophyte Records de krachten bundelen. Digital Punk en Kasparov zijn de uitverkorenen om namens beide platenstallen een mix af te leveren.
Noir - In the House
donderdag 11 april 2013
René Kristensen, beter bekend als Noir, komt eindelijk met zijn langverwachte mixcompilatie voor het Engelse Defected label. Dat belooft wat!
Het Tsjechische duo Hungry Beats presenteert met 'The Beginning Of Hell' hun eerste artiestenalbum. Voor de verandering is de vertrouwde frenchcore sound eens achterwege gelaten...
Ellen Allien - LISm
dinsdag 9 april 2013
Je zou Ellen Allien gerust de vrouwelijke Godfather van de Berlijnse elektronische muziek kunnen noemen. Een vrouw die al de nodige jaren aan de top staat. Ze brengt ons nu haar nieuwste project genaamd 'LISm.'
Vector Lovers – Iphonica
dinsdag 9 april 2013
Een Iphone 4 en tien maanden 'studiotijd' maakten tezamen dit laatste album van Vector Lovers.
Negative A - Grand Theft Audio
zaterdag 6 april 2013
It's the year 2009; "Modern Music is Destroying our Youth" has done some serious damage and devoured a whole generation full of delicate and innocent souls! Gelukkig voor ons liet Angelo Goede zich niet weerhouden om op dezelfde weg door te gaan. Na 4 jaar relatieve stilte is Negative A terug,... en hoe!
Hardcore4Life 2013
zaterdag 6 april 2013
Het is alweer een maandje geleden dat het jaarlijkse Hardcore4Life festijn werd gehouden in de Maassilo in Rotterdam. Toch hebben we nog een hele vette nasleep van het feest in de vorm van de tegenwoordig bijna verplichte dubbel-cd, gemixt door zwaargewicht 'Nosferatu' en het momenteel gestoordste duo uit de scene 'The Sickest Squad'.
All Trap Music
zaterdag 6 april 2013
Iedereen is meer dan wild van de Harlem Shake tegenwoordig. Trap is booming business! Maar "Harlem Shake" is niet het enige dat de muziekstijl te bieden heeft. All Trap Music is de allereerste Trap compilatie. Iets om naar uit te kijken... en hopelijk van te genieten.
Violetshaped - LP
donderdag 4 april 2013
Het duo Violetshaped neemt ons mee naar Houston. Aldaar krijgen we hele duistere en experimentele techno te horen. Rauwe kicks, ijzingwekkende synths en schrapende snares zijn enkele sleutelwoorden.
De uit Mannheim afkomstige Nick Curly bracht vorig jaar zijn langverwachte album 'Between The Lines' uit welke gevolgd werd door enkele remix LP's. Nu is zojuist de 'Bonus Edition' van zijn debuutplaat verschenen, op het welbekende 'Defected' label. Het is tijd voor een prima potje (deep)house lijkt ons.
Vincent I. Watson - Serene
donderdag 4 april 2013
Het alweer achtste studioalbum van Vincent I. Watson heeft het licht gezien. Bij de naam Vincent I. Watson zal bij de techno liefhebbers ongetwijfeld een lichtje gaan branden aangezien de naam verdacht veel lijkt op die van technopionier Vince Watson en niet ten onrechte want het gaat er om dezelfde persoon. Deze keer heeft Vincent I. Watson een ambient album uitgebracht.
Oliver Schories - Exit
maandag 1 april 2013
Een jaar na Oliver Schories debuutalbum getiteld 'Herzensangelegenheit' is onlangs zijn tweede studioalbum verschenen met als titel 'Exit'. Oliver Schories is afkomstig uit Duitsland en het mag ook niet verwonderlijk zijn dat hij zich op muzikaal gebied ook beweegt binnen stijlen als house en techno.
Renato Figoli - Funkoholic
maandag 1 april 2013
Renato Figoli draait al een tiental jaren mee in de EDM (volgens sommigen ook IDM) scène. Hij wist een eigen label uit de grond te stampen en zijn releases werden zeer warm onthaald. Na een jaar hard werken, staat hij er nu met zijn tweede soloalbum; Funkoholic.
Nummer dertien is voor velen een ongeluksgetal, maar voor de Berlijnse club Watergate betekent nummer dertien dat alweer het dertiende deel van de succesvolle serie 'Watergate' uitgebracht is. Deze keer samengesteld en gemixt door resident dj Ruede Hagelstein.
Fabric 69 - Sandwell District30 apr 2013
Hardcore Heroes Top 10030 apr 2013
Bedrock Underground Sound Of Miami Series 2 (Unmixed / Mixed by Stelios Vassiloudis)30 apr 2013
Trance The Ultimate Collection 2013 – Volume 128 apr 2013
Allure – Kiss From The Past: The Remix Album28 apr 2013
Hardstyle The Ultimate Collection 2013 - Volume 128 apr 2013
The Third Man - Beyond The Heliosphere24 apr 2013
Erika - Hexagon Cloud24 apr 2013
Balance Presents Jozif24 apr 2013
Nosferatu - Strength21 apr 2013
Rub A Duck presents Bass In Ya Face: The Loudest In Bass, Dubstep and Drum 'n Bass21 apr 2013
Cosmin TRG - Gordian21 apr 2013
Toolroom Records: Miami 201319 apr 2013
Energy 201319 apr 2013
Coma - In Technicolor19 apr 2013
Panorama Bar 05 - Steffi16 apr 2013
Frankie Knuckles – Tales From Beyond The Tone Arm16 apr 2013
Explosive Cartuning 3016 apr 2013
Dance Hits 201314 apr 2013
Subjected - Zero14 apr 2013
Traversable Wormhole Volume 6-10 - Mixed by Adam X14 apr 2013
Voigt & Voigt – Die Zauberhafte Welt Der Anderen11 apr 2013
Turbulence Volume 1 – Mixed by Digital Punk & Kasparov11 apr 2013
Noir - In the House11 apr 2013
Hungry Beats - The Beginning Of Hell9 apr 2013
Ellen Allien - LISm9 apr 2013
Vector Lovers – Iphonica9 apr 2013
Negative A - Grand Theft Audio6 apr 2013
Hardcore4Life 20136 apr 2013
All Trap Music6 apr 2013
Violetshaped - LP4 apr 2013
Nick Curly – Between The Lines (Bonus Edition)4 apr 2013
Vincent I. Watson - Serene4 apr 2013
Oliver Schories - Exit1 apr 2013
Renato Figoli - Funkoholic1 apr 2013
Watergate 13 - Ruede Hagelstein1 apr 2013