Partyflock
 
Recensies · februari 2011
­ Nederland
Drie cd's, vijfenveertig tracks en drie artiesten… klinkt dat niet als muziek in de oren?
Energy - We Are The Network
zaterdag 26 februari 2011
Trance Energy is niet meer. Met het nieuwe Energy verdween trance naar de achtergrond en kwam de energie van house centraal te staan. Nu de officiële compilatie uit is, bekijkt Partyflock hoe energiek deze 'Energy' cd is.
Nicolas Jaar - Space Is Only Noise
dinsdag 22 februari 2011
Na eerder hoge ogen te hebben gegooid met een aantal zeer goed ontvangen releases in het cross-over genre presenteert Nicolas Jaar nu zijn langverwachte debuutalbum. Kan het zijn status als muzikaal wonderkind definitief bevestigen?
Qlimax 2010 - The Live Registration
dinsdag 22 februari 2011
Hij is er weer! De registratie van één van de paradepaardjes van Q-Dance, namelijk Qlimax. Ook dit jaar is het weer gelukt om de "Alternate Reality" vast te leggen op dvd en blu-ray
Cosmic Gate - Back 2 The Future
zaterdag 19 februari 2011
Met tracks als Fire Wire, Back To Earth en The Truth stond Cosmic Gate tien jaar geleden aan de top van de Duitse hardtrance. Inmiddels zijn ze succesvol mee geëvalueerd in de progressive trance. Maar hun roots vergeten? No Way! Met de hulp van een keur aan topproducers zijn hun klassiekers gepimpt naar strakke tracks voor de dansvloer anno 2011.
Hard Dance Anthems
dinsdag 15 februari 2011
Het is de tweede maand van het jaar en dus tijd voor de Hard Dance Awards. Andy Whitby, Anne Savage, Scott Attrill a.k.a. Vinylgroover, Mark EG en Sam & Deano hebben de eer om de tracks uit te zoeken en te mixen, wij hebben de eer er een recensie over te schrijven.
Defected in the House - Brazil '11
woensdag 9 februari 2011
Hoewel de Tokyo release van eind vorig jaar ook het jaartal 2011 meekreeg, is Brazil '11 de eerste officiële editie van dit jaar uit de bekende 'Defected In The House' reeks. Het brengt ons deze keer dus naar Brazilië, geen verkeerde bestemming deze tijd van het jaar! 'Defected In The House - Brazil' 11' wordt verzorgt door housegrootheid Sandy Rivera en Brazilian star DJ Meme.
Inmiddels is deel zes uit de Strictly Rhythms reeks verkrijgbaar, welke is verzorgt door Antwerpenaar Ramon Tapia en een aantal opvallende veranderingen kent ten opzichte van het vorige deel. Zo heeft het Strictly Rhythm label de samenwerking met Defected Record verbroken en is de reeks alleen nog als download verkrijgbaar. Tevens bestaat de release nu uit een gemixte cd en een ongemixte met volledige nummers, in plaats van twee mixen.
Markus Schulz - Prague '11
maandag 7 februari 2011
Heeft u geen idee waar u heen wilt? Is uw reisbudget zo goed als op? Overweeg dan voor een prikprijsje een tweedelig, geheelverzorgde excursie door het prachtige Praag! Markus Schulz City Trips BV bezorgt het u.
Junior Sanchez - Seize The Fewcha
maandag 7 februari 2011
De New Yorkse DJ/producer Junior Sanchez zoekt op zijn nieuwste compilatie de grenzen van het electrohouse genre op. Het resultaat is verrassend, maar in goede of slechte zin?
Autechre - Incunabula (Retro Review)
woensdag 2 februari 2011
Het was begin deze eeuw dat ik de cd 'Incunabula' van Autreche voor het eerst in handen kreeg. Een vriend van een paar jaar ouder, die me al eerder in mijn nog jongere jaren bekend had gemaakt met het fenomeen techno, gaf me zijn exemplaar te leen. Nieuwsgierig zette ik het schijfje meteen op. Wat volgde was een vervreemdende ervaring. Nog niet eerder had ik muziek gehoord die puur elektronisch, ritmisch, maar ook subtiel melodieus was.
DWX Bounce - Demoniak, Fenix, Dr. Rude26 feb 2011
Energy - We Are The Network26 feb 2011
Nicolas Jaar - Space Is Only Noise22 feb 2011
Qlimax 2010 - The Live Registration22 feb 2011
Cosmic Gate - Back 2 The Future19 feb 2011
Hard Dance Anthems15 feb 2011
Defected in the House - Brazil '119 feb 2011
Strictly Rhythms Vol. 6 - Mixed by Ramon Tapia9 feb 2011
Markus Schulz - Prague '117 feb 2011
Junior Sanchez - Seize The Fewcha7 feb 2011
Autechre - Incunabula (Retro Review)2 feb 2011