Partyflock
 
Recensies · maart 2010
­ Nederland
EnTrance presents High Contrast
dinsdag 30 maart 2010
De Poolse trance scene staat al een tijdje in lichterlaaie. Begin maart jl. mocht het Nederlandse High Contrast label er het vuurtje nog verder opstoken op het daar alom bekende EnTrance evenement. Nu de fik daar voor eventjes gedoofd lijkt, kunnen wij Nederlanders met deze dubbelcompilatie gelukkig toch nog op gepaste manier nasmeulen van Rank 1 en Jochen Miller.
Jahcoozi - Barefoot Wanderer
dinsdag 30 maart 2010
Het Berlijnse trio Jahcoozi kan uitstekend uit te voeten met donkere electronica, dub en triphop. Op hun derde album presenteert de groep meer dan ooit een keur aan perfect uitgebalanceerde en zeer diverse tracks vol sfeer en emotie.
Put your hands up for Toolroom Knights, want the one and only Fedde Le Grand heeft de eer om de nieuwste compilatie van dit label te mogen mixen.
Carl Cox, Global Underground en Black Rock Desert... drie elementen die gezamelijk alleen maar goeds voort kunnen brengen.
Sunnery James & Ryan Marciano zijn een hit, de Amazone Project is de nieuwste troef van dit jonge dj duo.
The Shapeshifters hebben de nieuwe compilatie voor Summadayze gemixt. Twee CD's vol met kwalitatieve house muziek waar iedereen mee uit de voeten kan.
Tiësto. Ferry Corsten. Armin van Buuren. Leuke jongens. Leuk bezig. Doen het ook leuk in het buitenland. Tuurlijk. Maar er is maar één echte originele Nederlandse DJ god. En zij zijn de eersten om dat te beamen.
Aan de imposante line-up van Trance World, bestaande uit Signum, Aly & Fila, Sean Tyas, John O'Callaghan, Robert Nickson, M.I.K.E., Agnelli & Nelson en Tatana, voegt Armada voor deel 9 de Noorse dj en producer Ørjan Nilsen toe. Zijn we daar blij mee? Of kijken we een beetje Noors?
BT - These Hopeful Machines
maandag 22 maart 2010
Vier jaar na het meesterwerk ‘This Binary Universe’ komt BT met ‘These Hopeful Machines’. Zoekt hij het op deze opvolger nog steeds in de experimentele muziekstukken, of pakt hij het op zijn nieuwe album wat toegankelijker aan?
Armada Trance 8
maandag 22 maart 2010
Van elke nieuwe editie krijgen we keurig een exemplaar aangeleverd, de dubbel-cd's uit de 'Armada Trance' serie. We bespreken ze echter eigenlijk nooit. Laten we daar bij deze nou eens verandering in aanbrengen!
Sergio Fernandez is terug met een tweede album op Baroque Records. Een album vol uitstekende techhouse platen van hoog niveau.
De catalogus van Armada Music kent aardig wat compilatieseries maar kennelijk nog niet genoeg, want met ‘The Sound of Now 2010 volume 1’ lanceert Armada wederom een nieuwe reeks. Wij zochten voor je uit of deze nieuwe compilatie van toegevoegde waarde is.
De reguliere Balance reeks van EQ Recordings is een cd-serie die er absoluut toe doet. De mix-compilaties die mannen als James Holden en Joris Voorn voor het label verzorgde zijn inmiddels uitgegroeid tot klassiekers. Wat wellicht minder bekend is, is dat er nog een Balance serie is, namelijk Balance Electric. Hiervan kwam onlangs het vijfde deel uit, verzorgt door Emerson Todd.
Hardcore - The 2009 Yearmix
woensdag 17 maart 2010
Neophyte Records neemt ons mee op een trip naar het recente verleden.
Het tiende deel uit de 'Hardstyle - The Ultimate Collection' serie ligt in de winkel. Eens kijken of de compilatie zijn naam eer aandoet.
Prins Thomas - Prins Thomas
zondag 14 maart 2010
De Noorse producer Prins Thomas is een van de grootste namen in het cosmic disco-circuit. Dat zijn talenten echter verder gaan dan enkel dit genre maakt hij op indrukwekkende wijze duidelijk op zijn debuutalbum.
De winter begon zowat met Nightmare 2009 en we kunnen deze zelfde winter afsluiten met de DVD van dit feest. De live-registratie van Nightmare 2009 neemt ons terug naar een alweer geslaagde editie en doet ons tegelijk al snakken naar de komende outdoor editie.
Dr. Rude - Fire On The Floor
donderdag 11 maart 2010
Het enige dat nog ontbrak op het verlanglijstje van Dr. Rude was een eigen album. En na bijna vier jaar na zijn eerste vinylrelease is het dan eindelijk zover. Met zijn debuutalbum Fire On the Floor hoopt deze muziekspecialist het vuurtje op de vloer flink te kunnen opstoken.
Hard Bass volume 10
donderdag 11 maart 2010
Net zoals vorig jaar, bestaat de Hard Bass compilatie ook deze keer weer uit vier cd's hardstylegeweld!
Het Renaissance label staat altijd garant voor kwaliteit en verfijnde muziek. De laatste release van het label welke we besproken hebben was de sublieme compilatie van Hernan Cattaneo. Naderhand heeft onder andere M.A.N.D.Y. nog een compilatie mogen verzorgen binnen de ‘The Mix Collection’. Uit dezelfde serie verscheen onlangs de bijdrage van de Braziliaan Gui Boratto. Renaissance en Boratto, als dat niet genieten wordt?
Sharam Jey - In My Blood
vrijdag 5 maart 2010
Sharam Jey is een van 's werelds populairste electrohouse artiesten. Na het geslaagde '4 Da Loverz' presenteert hij nu zijn tweede artiestenalbum, waarop hij andermaal zijn talent voor het produceren van enigzins poppy clubknallers ruimschoots etaleert.
ATFC (Aydin The Funky Chile) presenteert ons de eerste ‘Defected in the House’ van het jaar en brengt ons naar Londen, niet alleen zijn eigen ‘hometown’ maar ook dat van Defected Records.
Van Sunlounger, het alias van Roger Shah waarin hij zo perfect de Balearische sfeer op warme en zomerse dancemuziek weet vast te leggen, verschijnt een nieuwe dubbelcd. Hoewel, nieuw...
EnTrance presents High Contrast30 mrt 2010
Jahcoozi - Barefoot Wanderer30 mrt 2010
Toolroom Knights - Mixed by Fedde Le Grand30 mrt 2010
Global Underground 38: Black Rock Desert - Mixed by Carl Cox27 mrt 2010
Sunnery James & Ryan Marciano - Amazone Project27 mrt 2010
Summadayze 2010 - Mixed by The Shapeshifters24 mrt 2010
Intergalactic Disco Funk - Mixed by Ben Liebrand24 mrt 2010
Trance World 9 - Mixed by Ørjan Nilsen24 mrt 2010
BT - These Hopeful Machines22 mrt 2010
Armada Trance 822 mrt 2010
Sergio Fernandez - Angel or Demon19 mrt 2010
Armada presents The Sound of Now 2010 volume 119 mrt 2010
Balance Electric 05 - Mixed by Emerson Todd17 mrt 2010
Hardcore - The 2009 Yearmix17 mrt 2010
Hardstyle The Ultimate Collection 2010 Vol. 117 mrt 2010
Prins Thomas - Prins Thomas14 mrt 2010
Nightmare 2009 - The Live Registration14 mrt 2010
Dr. Rude - Fire On The Floor11 mrt 2010
Hard Bass volume 1011 mrt 2010
Renaissance: The Mix Collection - Gui Boratto5 mrt 2010
Sharam Jey - In My Blood5 mrt 2010
Defected in the House - London '102 mrt 2010
Sunlounger - The Downtempo Edition2 mrt 2010