Partyflock
 

dinsdag 25 mei 2010 om 14:53

Emporium in gevaar: Krokodil nu gesignaleerd op De Berendonck

“Nijmeegse politie zoekt naar krokodil”, stond er afgelopen weekend in alle landelijke dagbladen. Zelfs het NOS journaal besteedde hier aandacht aan. De zoektocht naar de krokodil in de Dukenburgse vijver is inmiddels gestaakt. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien het er op lijkt dat de krokodil zich verplaatst heeft naar een aangrenzend water.

Hemelsbreed nog geen kilometer van de Dukenburgse vijver vandaan ligt recreatieplas De Berendonck. Hier organiseert Matrixx zaterdag het dancefestival Emporium. Gisteren is hier door diverse getuigen een krokodil gesignaleerd!

In overleg met de politie zijn er direct grootschalige maatregelen getroffen. Het terrein is volledig met hekken afgezet. Er worden grote uitkijkstellages gebouwd als uitkijkpost voor de reptielendeskundigen. Tentenkampen voor gestrande bezoekers en mogelijke slachtoffers zijn inmiddels opgezet.

In overleg met de politie zijn er extra regels opgesteld. Indien alle Emporium bezoekers zich hieraan houden, kan Emporium zaterdag toch nog gewoon doorgaan:

1) Het is verboden eten en drinken mee het terrein op te nemen. Dit kan het uitgebalanceerde eetpatroon van de krokodil ernstig verstoren.

2) Het is verboden verdovende middelen het terrein mee op te nemen dan wel aan de krokodil te voeren. Dit maakt de krokodil onnodig agressief en heeft een nadelige invloed op zijn natuurlijke bioritme.

3) Er zijn voldoende kluisjes aanwezig om de eventueel gevangen krokodil in op te bergen.

4) Het is uitdrukkelijk verboden samen met de krokodil te gaan zwemmen. Nijlpaarden zijn de natuurlijke vijand van de krokodil en een directe confrontatie dient voorkomen te worden.

5) Kleine digitale camera’s zijn toegestaan. Professionele camera’s zijn niet toegestaan, behalve voor Martin Gaus en de reïncarnatie van Steve Irwin .

Recentelijk onderzoek van SERPO heeft uitgewezen dat harde opzwepende beats een rustgevende uitwerking hebben op krokodillen. De volumeknop zal dan ook flink opengaan waarbij een trillende oeverbodem, veroorzaakt door een stampende en dansende menigte, een positief hallucinerend effect op de krokodil heeft.

Houd het laatste nieuws rond “Crocodile-gate” in de gaten op deze website en www.emporiumfestival.nl!