Partyflock
 
Forumonderwerp · 647295
naar het schijnt was er vorige week of 2 weken geleden een programma(in de late namiddag denk ik) dat over house en hardcore e d ging

heb het helaas gemist heb gehoord dat er iig intervieuws waren met lady dana en paul etc

weet iemand of er een heruitzending van komt op tv of misschien dat je dat hele programma op het internet kunt bekijken/beluisteren­????????????
zoiets was op de box geweest hoorde ik
meer weet ik er niet van
Op welke zender was dat ?


[edit] whehehee net te laat[/edit]
laatste aanpassing
dat ik het zelf niet weet

kan hierro enkel nl 1,2,3 nemen dus 1 van de deze
thnx voor de link maar kan het dus wel degelijk niet vinden hoor zal morge ofzo nog eens een poging wagen.....
Ik weet wel wat je bedoeld. T werd op Teleac uitgezonden. Onderdeel van een serie over Nederlandse popmuziek door de jaren heen. Hier de aankondiging:

Nederpop: Met hart en ziel
6. House in Holland


(1960-2003)
Op de meeste popmuziek kun je prima dansen. Met disco en house ontstaan er echter stijlen, die specifiek bedoeld zijn voor de dansvloer. Waar rock gedomineerd wordt door Engeland en Amerika, zijn het in de dance de West-Europeanen die de dienst uitmaken.

Met onder andere Anita Doth (2Unlimited), Gert van Veen (Quazar), DJ Paul Elstak, Tom Holkenborg (Junkie XL) en Ferry Corsten.

In de jaren '60 worden veel cafés omgebouwd tot disco in de hoop veel jeugdig en danslustig publiek te trekken. De populariteit van de discotheek neemt, ook in Nederland, een enorme vlucht. Begin jaren '70 smelten soul en funk samen tot een nieuw genre dat gemaakt is voor de dansvloer: disco. Donna Summer's I Feel Love is dé danshit van 1977.

In de Verenigde Staten zijn het in de jaren tachtig vooral dj's die de mogelijkheden van de elektronica ontdekken. Als de discorage verflauwt bewerken ze discoplaten met drumcomputers en synthesizers. De muziek op deze remixen noemt men in Chicago house: naar een oud woord voor 'zaal' en de discotheek The Warehouse. In Detroit gebruikt men de term techno, in New York noemt men het garage, naar de ruimte waar de feesten worden gegeven.

In Londen groeien illegale dansfeesten uit tot een ware cult. Ze worden acid parties genoemd, een naam die verwijst naar de modedrug XTC die er veelvuldig wordt gebruikt. Al snel waait de rage over naar de grote steden in Nederland. Begin 1988 dringen de eerste houseplaten door tot de Nederlandse hitparade. De zomer van dat jaar gaat de geschiedenis in als de tweede 'summer of love'.

Het gevoel van saamhorigheid binnen de housescene duurt niet lang. Al snel ontstaat er een scheiding der geesten. In de hippe Amsterdamse discotheken wordt melodieuze club house gedraaid, ook wel mellow genaamd. Op de grote feesten en in Rotterdamse clubs wordt gedanst op harde en snelle techno. Maar het grote publiek trekt niet zo'n scherpe scheiding en luistert naar de talloze eurohouse hits, zoals No Limit van 2 Unlimited. De commerciële eurohouse wordt ingehaald door een nieuwe trend: trance. De trance die in de hitparade terecht komt is weinig anders dan een liedje met een dansbeat, maar is wel erg succesvol.

Er blijft echter een grote underground scène voor hardcore techno bestaan. Hieruit ontwikkelt zich een nieuw genre, dat specifiek Nederlands genoemd mag worden: gabber. Het genre kenmerkt zich door een keiharde productie en enorm hoog tempo. Halverwege de jaren negentig komen breakbeats op, meestal gebaseerd op ritmes uit oude funkplaten. Er ontstaan diverse subgenres: jungle, big beats, chemical beats (naar de Britse Chemical Brothers) en broken beats.

Rond de dansmuziek ontstaat in de jaren negentig een hele industrie. De feesten worden steeds groter: Thunderdome, Mystery Land en Dance Valley trekken vele tienduizenden bezoekers. Organisator van dansfeesten ID&T groeit uit tot een multinational. Tegelijkertijd hebben Nederlandse dj's internationaal veel succes. Zo wordt Tiësto door het toonaangevende DJ Magazine uitgeroepen tot 's werelds beste dj en scoort Junkie XL tot ieders verrassing een wereldhit met zijn Elvis-remix A Little Less Conversation.


Bron:

http://www.teleac.nl/pagina.jsp?n=24888
 
wou net zegge da was op teleac maar toen hadk geen zin om te kijken
@ paradox : bedankt hé :)
Shit gemist :s Weet er iemand of er ook nog een herhaling van komt..?
 
Bounzzzz?