Partyflock
 
Recensies · juni 2011
­ Nederland
Endymion - THREE
donderdag 30 juni 2011
Endymion staat al jaren op de planken en in al die jaren hebben ze niet alleen de scene veroverd maar deze ook gedomineerd en mee vormgegeven. Van begin af aan waren de drie mannen bepalend voor de evolutie van de hardcore en steeds opnieuw probeerden ze nieuwe wegen te bewandelen. Ook met hun derde studioalbum 'THREE' slaan ze een opnieuw een nieuwe weg in.
Alex O'Rion - The Bigger Room
donderdag 30 juni 2011
Alex O'Rion brengt ons zijn debuutalbum 'The Bigger Room'. Heeft er ooit een artiest met een grotere glimlach op de hoes gestaan dan Alex?
Techno zwaargewicht Gregor Tresher verblijdt ons met zijn derde artiestenalbum 'Light from the Inside'. Al ruim twintig jaar staat deze dj/producer van Duitse origine aan de top van de technoscene. Eens kijken of Gregor Tresher, na al die jaren "het kunstje" nog niet verleerd is.
Het is ieder jaar vaste prik, om de paar maanden trakteert Slam! FM ons op de lekkerste clubtracks uit het radioprogramma Clubbin', gepresenteerd door Eric van Kleef.
Sinds het derde deel van In Search Of Sunrise wordt er steevast een land aan de compilatiereeks verbonden, waar inspiratie is opgedaan voor de mix. Richard Durand zet deze traditie voort. Bij zijn eerste deel [ISOS 8] was dat Zuid-Afrika, voor ISOS 9 liet Durand zich bezielen door het mystieke India.
The Prodigy - World's On Fire
vrijdag 24 juni 2011
Wie The Prodigy live on stage ziet, zo niet denken dat we hier te maken hebben met mannen van een leeftijd achter in de 30 en begin 40, die bovendien al zo'n twintig jaar in het vak zitten. Het enthousiasme en de energie spat er nog vol vanaf, iets wat we nu zelf kunnen aanschouwen in de 'World's On Fire' registratie.
Robert Hood - Omega: Alive
vrijdag 24 juni 2011
Detroit techno legende Robert Hood is samen met Jeff Mills één van de Amerikaanse technohelden. Zijn meest aansprekende release tot nu toe was het album 'Minimal Nation'. Na het afgelopen jaar verschenen album Omega, gebaseerd op de in 1971 verschenen sciencefiction film "The Omega Man", is onlangs het tweede deel verschenen getiteld "Omega: Alive".
Begin dit jaar stond Hard Bass weer op het programma en het was naar aloude gewoonte opnieuw meer dan een voltreffer. Het Gelredome liet wederom zien waarom het de perfecte locatie vormt voor een van de betere en grotere hardstylefeesten in het land. Na de compilatie, die op zich zeker geslaagd genoemd kon worden, is sinds kort ook de DVD en Blu Ray van het feest beschikbaar.
Alessio Mereu - Tripolarity
dinsdag 21 juni 2011
In de afgelopen twee jaar heeft de van Sardinië afkomstige Alessio Mereu flinke progressie gemaakt in zijn carrière, wat onlangs uitmondde in de release van zijn debuutalbum 'Tripolarity'.
DJ Tony Star - Knalluh!
dinsdag 21 juni 2011
Oh Oh Cherso is hét programma waarmee Tony Star vorig jaar grote bekendheid mee scoorde. De alcohol als water wegdrinkende Hagenees mocht tijdens de opnames van het programma optreden op Starbeach en mede door het succes van Oh Oh Cherso is hij nu een veel geboekt dj in vele (plattelands)discotheken.
De nieuwe resident DJ van de succesvolle Londense club Ministry of Sound brengt ons een mixcompilatie met alles wat hij te bieden heeft. De gehele compilatie staat in het teken van de producties en remixen van Michael Woods.
Naar goede gewoonte brengt Cloud 9 Music in de lente deel twee van Hardstyle The Ultimate Collection uit en dat is dit jaar niet anders. Wederom zijn het de Beat Providers die beide mixen verzorgden en het moet gezegd worden dat de kwaliteit van de laatste releases weer hoopvol is gestegen.
Ørjan Nilsen - In My Opinion
zaterdag 18 juni 2011
Een aantal jaren na zijn doorbraak is hij er dan eindelijk, het debuutalbum van Ørjan Nilsen. Met "In My Opinion" laat Ørjan zien dat hij van alle markten thuis is. Zowel techhouse en balearic trance, als het uplifting spul. Is er iets wat Ørjan Nilsen niet kan?
Emalkay - Eclipse
donderdag 16 juni 2011
Binnen de dubstep scene is het Dub Police label een van de grote spelers, maar hoewel het label al de nodige jaren bestaat, is er in die tijd geen enkel artiestenalbum op het label uitgebracht. Daar is nu verandering gekomen en het is niemand minder dan Emalkay die het spits afbijt.
Winter Kills is de naam van het project waarmee Josh Gabriel (bekend van het verdienstelijke Gabriel & Dresden duo) de afgelopen jaren volop mee bezig is geweest. Samen met zangeres Meredith Call laat hij zijn creatieve brein de vrije loop op deze onlangs verschenen eerste verzameling aan platen.
Op de nieuwste DJ-KiCKS compilatie neemt de Duitse producer Motor City Drum Ensemble ons mee op een reis door vuige house, soul- en (afro-)disco klappers...
De vorige Electronic Architecture is alweer van twee jaar geleden. Solarstone vond het tijd om weer eens een muzikaal bouwwerk te gaan maken, waarin hij een verscheidenheid aan stijlen de revue laat passeren.
Dominik Eulberg - Diorama
maandag 13 juni 2011
In 2007 verraste Oosterbuur Dominik Eulberg ons met het 'Heimische Gefilde', een album dat niet alleen vol stond met warme en meeslepende producties, maar ook opviel door de inmenging van natuurlijke elementen. Welk (bos)pad heeft Eulberg gekozen voor zijn nieuwe album 'Diorama'?
De serie draait inmiddels alweer heel wat jaren mee en bracht onlangs het tweede deel van het jaar 2011 uit. We hebben het hier natuurlijk over Trance The Ultimate Collection!
House Party 9 - The Club Mix (Retro Review)
zaterdag 11 juni 2011
Anno 2011 zouden we bijna vergeten hoe het allemaal begon binnen de housescene. Gelukkig biedt de Retro Review van Partyflock uitkomst. Een ideale gelegenheid om eens terug te gaan naar de roots. De stijl waar het ooit allemaal mee begon. De moederstroming. House Music.
Perc - Wicker & Steel
woensdag 8 juni 2011
Bij het grote publiek zal Perc wellicht niet zo bekend zijn, bij het techno publiek met een voorliefde voor rauwe en industriële techno des te meer. Hoewel hij al vele releases heeft uitgebracht, had hij nog geen artiestenalbum in zijn discografie staan. Daar is nu verandering in gekomen.
Hij begon in de harder styles scene met jumpstyle, scheerde hoge toppen en boekte enkele successen. Maar sinds kort is ook hij overmeesterd door het hardstyle virus. In 2009 kwam de grote ommezwaai voor Digital Punk en na enkele jaren is hij er met een solo-album.
Na een succesvol 2009 en 2010, is het de afgelopen tijd wat stil geweest rondom Dash Berlin. Deze stilte is echter nu verbroken met de nieuwe mixcompilatie 'United Destination 2011'!
Groove Assassin - In The Mix
maandag 6 juni 2011
Groove Assassin, het klinkt als een slechte grap, maar de man die schuilt gaat onder deze naam is al zeker twintig jaar bekend in de muziek industrie met zijn tracks geïnspireerd op disco, funk en jazz. Een ideale compilatie om de zomer mee te starten.
Armada Trance 12
maandag 6 juni 2011
Al meer dan vier jaar presenteert de Armada Trance reeks een topselectie van tracks uit de eigen stal. We zijn aanbeland bij deel twaalf, met tracks van de grootheden der aarde, maar ook van nieuw opkomend talent.
Een half jaar na de eerste editie is het nu tijd voor International Hard Dance Sessions Vol. 2. Phil York en Fausto hebben hun project zien uitgroeien tot een belangrijke merknaam binnen de harddance en dus is het tijd voor een tweede compilatie van de heren.
FabricLive 57 - Jackmaster
vrijdag 3 juni 2011
De hier nog vrij onbekende Schotse DJ Jackmaster neemt ons op de nieuwste editie in de FabricLive reeks terug naar begin jaren '90.
Marcel Woods is een naam die iedereen kent en die alom gewaardeerd wordt in de dance. Met een groot aantal hits en goedlopende compilaties op zijn naam is hij verworden tot één van Nederland's grootste exportproducten op het gebied van progressive en trance, gesteund door zijn eigen Musical Madness label, dat ook de derde editie van de gelijknamige reeks heeft uitgebracht.
Endymion - THREE30 jun 2011
Alex O'Rion - The Bigger Room30 jun 2011
Gregor Tresher - Lights from the Inside28 jun 2011
Slam! FM presents Clubbin' 2011 Vol. 228 jun 2011
Richard Durand - In Search Of Sunrise 9: India28 jun 2011
The Prodigy - World's On Fire24 jun 2011
Robert Hood - Omega: Alive24 jun 2011
Hard Bass 2011 - The Live Registration24 jun 2011
Alessio Mereu - Tripolarity21 jun 2011
DJ Tony Star - Knalluh!21 jun 2011
Ministry of Sound Club: Residents - Michael Woods18 jun 2011
Hardstyle The Ultimate Collection 2011 Vol. 218 jun 2011
Ørjan Nilsen - In My Opinion18 jun 2011
Emalkay - Eclipse16 jun 2011
Josh Gabriel presents Winter Kills16 jun 2011
DJ-KiCKS - Motor City Drum Ensemble16 jun 2011
Solarstone - Electronic Architecture 213 jun 2011
Dominik Eulberg - Diorama13 jun 2011
Trance The Ultimate Collection 2011 Vol. 213 jun 2011
House Party 9 - The Club Mix (Retro Review)11 jun 2011
Perc - Wicker & Steel8 jun 2011
Digital Punk - Escape From Reality8 jun 2011
Dash Berlin - United Destination 20116 jun 2011
Groove Assassin - In The Mix6 jun 2011
Armada Trance 126 jun 2011
International Hard Dance Sessions Vol. 23 jun 2011
FabricLive 57 - Jackmaster3 jun 2011
Musical Madness 3 - Mixed by Marcel Woods3 jun 2011