Partyflock
 
Nieuws · februari 2023
­ Nederland
Memento is een nieuw weekendfestival dat van 27 t/m 31 juli 2023 bij Klooster Graefenthal plaatsvindt. Het klooster in het Duitse Goch is net over de grens bij Nijmegen en is daarom voor Nederlandse festivalgangers goed te bereiken. Muzikaal presenteert het festival een mix van live acts en nationale- en internationale DJ's. O.a. Applescal, Doppelgang, Elmer (live), Franca, Lövestad (live), Marek Hemmann (live), Michael Mayer, Nicky Elisabeth, Rose Ringed, Seth Schwarz en VNTM pronken op het affiche.
Do You Remember?
dinsdag 28 februari 2023
Niemand houdt van verrassingen, toch? Net als dat gevoel dat je iets mist maar niet precies weet wat en als je het eenmaal hebt, daarna nooit meer zonder wil?
Op 9 & 10 september bundelen alle Amsterdamse parels hun krachten voor de perfecte afsluiter van het Mokumse festivalseizoen. Na het grote succes van de weekender editie afgelopen jaar keert Parels van de Stad weer terug naar de locatie Riekerhaven.
Eindelijk is het zover: de Line-up van La Musica Festival 2023 is bekend!
Op 8 en 9 juli wordt de idyllische Gaasperplas voor de zevende keer omgetoverd tot safe space en happy place voor Guilty Pleasure Festival 2023. Oudgedienden als Def Rhymz, Trafassi, DJ Irwan en Chipz worden dit jaar bijgestaan door nieuwkomer Bizzey ennn, als muzikale kers op de taart, mister Mambo Number Five: Lou Bega!
Op 9 & 10 september bundelen alle Amsterdamse parels hun krachten voor de perfecte afsluiter van het Mokumse festivalseizoen. Na het grote succes van de weekender editie afgelopen jaar keert Parels van de Stad weer terug naar de locatie Riekerhaven.
Grotesque Indoor Festival 2023
maandag 27 februari 2023
Het leukste indoor festival van Nederland keert terug op het oude nest. Daar waar het in 2009 begon voor Grotesque, de tiende verdieping van de Rotterdamse Maassilo. Op zaterdag 2 december, deze keer dus in het eerste weekend van december.
Clubnacht ISHUMI
maandag 27 februari 2023
Op 15 april brengt ISHUMI je van Jo-Burg naar Tilburg! Een nieuw concept geïnspireerd door sounds als amapiano, afrotech, gqom en afrohouse uit The Motherland. Na edities met o.a. Vigro Deep, Unruly Phoenix, Blck Mamba en Cincity staan deze keer S!RENE, DouLou, Sieneaux en Charwinoa op het programma.
Een kostuum kiezen voor een feestje
vrijdag 24 februari 2023
Naarmate je ouder wordt, lijken verkleedpartijen minder vaak voor te komen, maar dat betekent niet dat je er niet een beetje moeite voor kunt doen als er toch een feestje is!
Je bent met de auto of fiets onderweg naar een festival als je aangereden wordt. Ben je als gevolg van dit ongeval gewond geraakt of ervaar je klachten, dan is er sprake van letsel. Hierdoor kan schade ontstaan. Schade door een letsel wordt letselschade genoemd. Het verhalen van letselschade is het werk van een letselschade advocaat
Bluetiek-In High Heels & Suits
vrijdag 24 februari 2023
Na 2 edities in een kleinere locatie hebben we eindelijk weer een locatie die aan al onze, maar vooral ook jullie eisen voldoet.
De Amsterdamse promotor maakt de cirkel rond en brengt van 7 t/m 10 april Kölsch, Special Guest (DE) House Set, Special Guest (IT), Carlita & DJ Tennis, Âme & Jimi Jules, Eelke Kleijn en nog vele anderen naar The Loft in de A'DAM Toren
Met het NYMA-terrein als iconische backdrop, zeven podia en meer dan 35 artiesten de industriële speeltuin langs de Waal onderdompelen in talloze beats trapt Drift Festival op zaterdag 10 juni haar elfde editie af. De kaartverkoop voor het festival is begonnen.
's Werelds grootste hardere stijlen festival, Defqon.1, biedt ruimte aan meer dan 350 artiesten, vier dagen aan verbluffende slotshows inclusief heel veel pyrotechniek, een goed gevuld entertainmentprogramma met workouts, een luchtbed rave, Sunday Funday, POWER HOUR en nog veel meer
Er zijn zojuist 13 nieuwe namen bekendgemaakt voor festival 'In Het Volkspark' in Enschede op zaterdag 8 juli. Zo staan onder meer Tino Martin, Emma Heesters en STUK op de drie podia van het festival. Eerder werd al de komst van Guus Meeuwis, Suzan & Freek, Racoon, Son Mieux en RONDÉ bevestigd. Daarmee is het volledige programma voor het festival nu bekend.
Europa's grootste Latin en Caribbean festival keert 15 juli 2023 terug naar het Zuiderpark in Den Haag voor haar achtste-editie. Tijdens eerdere edities betraden onder anderen Bad Bunny, J Balvin en Maluma het Pal Mundo podium.
Chin Chin Festival keert op 1 juli 2023 voor de vijfde keer terug naar de Amsterdamse Tuinen van West. Na vier uitverkochte edities, wordt er voor het vijfjarig jubileum van het festival nóg grootser uitgepakt. Er is een indrukwekkende (internationale) line-up, waanzinnige acts, zes spectaculaire podia en een uiteenlopende streetfood markt. De eerste tickets à 35 euro gaan op 27 februari in de verkoop.
Amsterdam Open Air (AOA) presenteert op 3 en 4 juni een vernieuwde versie van het populaire stadsfestival. AOA is altijd al een afspiegeling geweest van het Amsterdamse nachtleven en de creatieve initiatieven in de hoofdstad. In de periode na corona is er een nieuw speelveld ontstaan waarbinnen het publiek nieuwe smaken, verwachtingen en behoeftes heeft. Daarom heeft AOA veel nieuwe initiatieven uit de stad omarmd, de samenwerking gezocht met verfrissende organisaties en gekozen voor een line-up met daarin veel artiesten die niet eerder op AOA te zien waren.
Terwijl grijze wolken heersen over de Belgische hemel, wordt het wachten op een warme zomer vol muziek steeds verleidelijker. Paradise City Festival, gevestigd in een prachtige kasteeltuin aan het water nabij Brussel, staat bekend om haar professionele organisatie, indrukwekkende podia en eersteklas licht- en geluidsproducties.
Het grootste dancefestival van Oost-Nederland, genaamd Freshtival Weekend, heeft zojuist een bijzondere toevoeging gedaan aan de line up. 's Werelds meest besproken rapper Tekashi 6ix9ine komt exclusief voor het festival naar Nederland. Met de toevoeging van deze naam haalt de organisatie op 26, 27 & 28 mei 2023 een waslijst aan wereldartiesten naar Enschede.
The End
woensdag 22 februari 2023
Het is 2050 en inmiddels hebben we de prachtige planeet vernietigd met onze hebzucht. De elite groep van uitverkorenen krijgt de kans om aan boord te stappen van een high-tech schip op weg naar een nieuwe planeet. Bereid je voor op een bijzondere reis met onverwachte wendingen op de laatste dag op deze planeet tijdens THE END.
Zomercarnaval met Snollebollekes
woensdag 22 februari 2023
Nadat de eerste editie van Knaltibal Festival in Heerlen uitverkocht raakte kunnen liefhebbers van verkleedpartijen én zomerse temperaturen hun hart ophalen. Knaltibal maakt de tweede buiteneditie én volledige line-up bekend. Knaltibal zet hoog in met niemand minder dan headliner Snollebollekes (ook wel bekend als Rob Kemps) op 15 juli 2023 in het Douvenrader Park (de oude voetbalvelden van Weltania) te Heerlen.
Na de geweldige editie in 2022 vindt op zaterdag 1 april 2023 weer de jaarlijkse Hollandse feestavond 'De Nacht van de Hollandse Sterren' plaats in de Silverdome Zoetermeer.
Swingbeatz
donderdag 16 februari 2023
Wowww! Zaterdag 13 januari kwam Swingbeatz "HOME"! Voor het eerst sinds 10 jaar was er weer een editie in de Thalia en dat hebben we geweten! Top vibe, mooie mensen en DJ's die het rockte! Precies zoals we Swingbeatz kenden gingen we door alsof we nooit gestopt waren.
Rotterdamse partygangers opgelet! Expedition Festival vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie en wel de Ferro Dome in Rotterdam-West. De deuren van de oude gashouder, en het buitenterrein, worden na jaren van leegstand eindelijk geopend.
Wie dit weekend carnaval gaat vieren doet er goed aan om scherp op persoonlijke eigendommen te letten. In carnavalsgemeenten worden er tijdens het volksfeest gemiddeld 54% meer meldingen gedaan van zakkenrollerij dan op andere momenten in het jaar.
Ter ere van het 20-jarige jubileum van Armin van Buuren's A State of Trance zal het Our House Museum in Amsterdam van 25 februari tot 10 april volledig in het teken staan van het internationale concept – een eerbetoon aan het legendarische trance merk.
Voodoo Village
woensdag 15 februari 2023
Voodoo Village, het evenement voor liefhebbers van muziek, kunst en cultuur, kondigt met trots de lancering aan van de editie van 2023, die zal plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023. Samen met de aankondiging van de festivaldata en eerste namen onthult het festival ook een nieuwe website, branding en logo, allemaal in lijn met het thema "Uniting Souls".
Free Your Mind Festival keert deze zomer terug met een tweedaags festival en brengt een selectie van de grootste technoartiesten ter wereld naar Nederland. Tijdens deze speciale jubileumeditie op 3 en 4 juni komen headliners Reinier Zonneveld en Paul Kalkbrenner samen met de crème de la crème van de techno scene op de historische Stadsblokken in Arnhem.
Mention your top-seller by name
dinsdag 14 februari 2023
Festival The Promised Land Open Air 7th year anniversary.
De 9de editie van The Promised Land Open Air, dat plaatsvindt op 8 juli, wordt extra bijzonder! Na 4 jaar keert The Promised Land terug op de Ven in Velsen Zuid
Op woensdag 15 februari betreden onder meer Goldband, DI-RECT, Kris Kross Amsterdam, Frenna, Bilal Wahib, Sigourney K, LAKSHMI, Iris Hond, Glen Faria en Jaïr, Raffie en Ammar Taher het podium in de Gashouder tijdens het 'True Art of Giving X Giro555' benefiet in Cultuurdorp Westergas, Amsterdam.
Festival Strand maakt line-up bekend
maandag 13 februari 2023
Op vrijdagavond trapt het festival traditiegetrouw af met de leukste 90's & 00's artiesten en op zaterdag zie je de beste pop en rock artiesten bij de Haarrijnse Plas in Utrecht. Onder andere Lucas & Steve, DI-RECT, RONDÉ, T-Spoon, Paul Elstak, Nakatomi, The Dirty Daddies, Edwin Evers Band en Jaap Reesema zijn op 25 & 26 augustus te zien.
Carnaval kan weer als vanouds gevierd worden dit jaar en dat betekent dat er op veel plekken grote feesten worden georganiseerd. Heb jij al zin in het leukste feest van het jaar, maar nog geen idee waar je het gaat vieren? Deze vier gave evenementen zijn zeker een bezoekje waard.
Het Westerpark in Amsterdam is dit jaar voor de zesde keer het toneel van de langste Koningsdagviering van de stad. Met een breed scala aan (inter)nationale house- en techno-artiesten keert het Amsterdamse Cartel op 27 april terug naar het Klönneplein, tussen de Gashouder en de Westerunie in, om zowel binnen als buiten en overdag als s'nachts duizenden bezoekers te ontvangen.
Sefa genomineerd voor Edison award
donderdag 9 februari 2023
Sefa is genomineerd voor de Edisons 2023, de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De felbegeerde prijs wordt toegekend door een vakjury aan muziekproducties van uitzonderlijke kwaliteit en impact en wordt sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit Award.
Get ready for Winterlake Festival
donderdag 9 februari 2023
Yes! Zaterdag gaan we werken aan je winterdip! Met twee complete overdekte stages gaan de beste house & techno DJ's er samen met jou een hete boel van maken. Daarnaast hebben we een gezellige Winderbar met verwarmende hitjes en knotsgekke apres-ski! Check hieronder alle prakitschie info!
Record & CD Fair Rotterdam
woensdag 8 februari 2023
De beurs van RecordPlanet in Rotterdam is inmiddels een groot succes en niet te vergeten ontzettend gezellig! De beurs kent een heel divers (internationaal) publiek: een mooie afspiegeling van hoe de wereldstad Rotterdam zich de laatste jaren ontwikkeld heeft.
De Tweede Kamer is verbolgen over 'woekerprijzen' die worden gevraagd voor doorverkochte Lowlands-tickets. De toegankelijkheid van concerten en festivals staat op het spel als Ticketmaster vrij spel blijft houden, stellen Kamerleden. Staatssecretaris Gunay Uslu (Media & Cultuur) broedt op maatregelen.
ISHUMI brengt je van Jo-Burg naar Tilburg! Een nieuw concept vol ambitie, geïnspireerd door amapiano, afro tech, gqom en afro house uit The Motherland. Na een avond met Blck Mamba, Unruly Phoenix, Dave Nunes en Sieneaux is het dit keer de beurt aan pionier van de amapiano sound: Vigro Deep, Cincity en Sieneaux.
Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli 2023 zal het internationaal toonaangevende hiphopfestival Rolling Loud neerstrijken in Rotterdam Ahoy voor een tweedaags festival gevuld met internationaal hiphop talent. Na eerder al Travis Scott en Kendrick Lamar bekend gemaakt te hebben voegt het festival vandaag 30+ acts toe waaronder Lil Uzi Vert, Central Cee, J.I.D., Denzel Curry, Yung Lean, Lijpe, Hef, S10, Metro Boomin en meer.
Met carnaval op de stoep is er natuurlijk niks leukers dan genieten van een knaller van een feestje! Op vrijdag 17 februari komen we met Prins Poke naar Poppodium 013 om de slingers op te hangen, en Kruikenstad op de kop te zetten tijdens Poke's Beestenboel.
Milkshake Festival naar drie dagen
woensdag 1 februari 2023
Milkshake Festival beleeft op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli 2023 voor het eerst een driedaagse editie. Op vrijdag 28 juli vindt van 20.00 uur tot 02.00 uur de Grand Opening plaats in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Hiervoor zijn zo'n 4000 kaarten beschikbaar Zaterdag 29 en zondag 30 juli staat het Westergasterrein in het teken van Milkshake Festival.
Het elektronisch muziekfestival Extrema Outdoor heeft naar goede gewoonte de lineup in één keer aangekondigd. Het festivalseizoen wordt ingeluid in Houthalen-Helchteren met ca. 170 artiesten verspreid over 7 Districten.
Villa Achterdeur
woensdag 1 februari 2023
Dat had je niet verwacht hè? Na al die jaren weer eens wat te lezen over Villa Achterdeur? En dan is het ook nog eens spectaculair nieuws!
Nineties RoXY-veteraan Erick Eerdhuizen (Erick E) en zeroes-ster Rogier van Bueren (Roog) vormen samen het dj-duo Housequake. Het succesvolle houseconcept bestaat twintig jaar en dat vieren ze met een speciale jubileumeditie. De twee dj's worden door muziekkenners, fans, collega's en 'industry people' ook wel de grondleggers van de 'house scene' in Nederland genoemd. Vanaf maart toeren Roog en Erick E door heel Nederland met de History of House tour: een muzikale reis en ode aan twintig jaar housegeschiedenis.
28 februari 2023
Nieuwkomer Memento start kaartverkoop en maakt eerste namen bekend
Do You Remember?
Parels van de Stad Festival keert met een weekender editie terug naar Riekerhaven Amsterdam.
De grootste line-up ooit van La Musica Festival 2023 is bekend!
Eerste namen Guilty Pleasure Festival 2023
27 februari 2023
Parels van de Stad Festival keert met een weekender editie
Grotesque Indoor Festival 2023
Clubnacht ISHUMI
24 februari 2023
Een kostuum kiezen voor een feestje
Letselschade na een festival, heb ik recht op een schadevergoeding?
Bluetiek-In High Heels & Suits
Audio Obscura viert 10-jarig jubileum en keert terug naar de A'DAM Toren Loft met allereerste Easter Weekender
Drift Festival 2023 maakt line-up bekend
Defqon.1 Weekend Festival onthult grootste line-up ooit voor 2023 editie
Nieuwe namen voor In Het Volkspark festival
Pal Mundo keert terug naar Den Haag voor haar achtste-editie!
23 februari 2023
Chin Chin Festival pakt voor jubileumeditie groots uit
22 februari 2023
Amsterdam Open Air slaat nieuwe richting in en presenteert de ultieme festivalplayground
Ontdek de baanbrekende live acts op Paradise City Festival
Tekashi 6ix9ine komt exclusief naar Nederland voor Freshtival Weekend
The End
Zomercarnaval met Snollebollekes
17 februari 2023
De Nacht van De Hollandse Sterren is terug op 1 april!
16 februari 2023
Swingbeatz
Het gaat eindelijk gebeuren: Ferro Dome wordt locatie voor Rotterdams festival
Tijdens carnaval 54% meer aangiften zakkenrollen
Armin van Buuren viert 20 jaar 'A State of Trance' met exclusieve expositie in Our House Museum
15 februari 2023
Voodoo Village
Free Your Mind Festival viert 20e jubileum met Reinier Zonneveld en Paul Kalkbrenner als headliners
14 februari 2023
Mention your top-seller by name
13 februari 2023
True Art Of Giving X Giro555' benefietconcert
Festival Strand maakt line-up bekend
10 februari 2023
Toffe feesten om met carnaval naartoe te gaan
9 februari 2023
Cartel en Westerunie onthullen programma voor de 6de editie van de 17-uur durende Koningsdag-marathon
Sefa genomineerd voor Edison award
Get ready for Winterlake Festival
8 februari 2023
Record & CD Fair Rotterdam
Ticketmaster onder vuur om omstreden doorverkoop Lowlands: 'Dit slaat nergens op'
Clubnacht ISHUMI brengt o.a. grondlegger van amapiano sound
7 februari 2023
Hiphop festival Rolling Loud Rotterdam kondigt 30+ nieuwe acts aan
6 februari 2023
We trappen carnaval af met Poke's Beestenboel
1 februari 2023
Milkshake Festival naar drie dagen
Extrema lost lineup voor twaalfde editie
Villa Achterdeur
DJ's Roog en Erick E vieren twintig jaar Housequake met History of House tour