Partyflock
 
Nieuws 2015
­ Nederland
Ray Charles trapt af tijdens de derde editie van oud & nieuw feest Tijdmachine. Wat verder op muzikaal gebied volgt, is een avondlange verrassing. Tijdens de editie in de Cruise Terminal in Rotterdam komt de popgeschiedenis van de jaren '50 tot en met nu voorbij, voorzien van beelden uit die tijd. Het einde van het jaar is hét moment om terug te kijken, waarom zou je dat niet op muzikaal gebied doen?
Prikkelz is de toepasselijke naam achter een nieuwe organisatie die houdt van leuk, gekke en ondeugende dance-en themafeesten in stijl. Geen hokjesbeleid, Love, Peace & Respect rules! Met andere woorden 'One World, One Love'. Feesten voor 21+ zoals feesten wordt bedoeld maar dan wel op verrassende, unieke en bijzondere locaties met prikkelend entertainment, veel extra's en een hoog 'Alsjemenou' gehalte.
Na een uitverkochte eerste editie dit jaar zal Beyond in 2016 voor de tweede keer worden georganiseerd in Velsen Valley, Spaarnwoude Park. Meer dan 7.000 avonturiers krijgen van 13 tot 15 mei de kans om tijdens een 72 uur durende dag zichzelf en een ander te leren kennen.
Nieuwe releases van vandaag
woensdag 25 november 2015
De mailbox regelmatig nieuwsbrieven met updates over muziek. De leukste, beste, interessantste releases zetten we voor je op een rij!
Inmiddels hebben hardcore liefhebbers de eerste zaterdag na oud en nieuw dik omcirkeld in hun agenda. Na de 3 voorgaande editie wordt het tijd om het concept aan te passen, er zijn al genoeg early hardcore feesten die op elkaar lijken. Om niet in het rijtje te komen waar er al zoveel van zijn, zal de volgende editie een breder scala aan hardcore aanpakken. Waar het ooit begon met de periode 1992 tot 2002 en voornamelijk early rave hardcore en millennium voorbij kwamen zal het concept zich gaan verbreden en gaat dit het meest complete Hardcore classics feest worden van Nederland. Dit betekend niet alleen breder in muziek maar ook breder in de programmering van artiesten.
Zaterdag 7 november is het tijd voor weer een snoeiharde editie van Uptempo Events. Dit maal de bday angerfissa van Para Italia oftewel The Hardest bday PaRa. Wie jarig is, deelt uit en dat doet Para Italia dan ook zeker met de keiharde line-up die hij heeft samengesteld.
Het is alweer bijna november en dat betekent dat Nachtcollege alweer drie jaar bestaat! Ooit begonnen in de Barkode in Amsterdam als kleinschalig event, heeft dit house & techno concept zich in de afgelopen jaren ontpopt tot een evenement met landelijke dekking. De donderdagavond heeft in Utrecht, Nijmegen, Groningen en Maastricht een nieuwe betekenis. Om te vieren dat Nachtcollege nu voor het derde jaar op rij kwaliteitsfeesten geeft door heel Nederland is gekozen om een Nederland tour te doen.
Zoals elke maand ging Partyflock in samenwerking met Dresscode.nl op zoek naar de leukste parties in november met een bijzondere dresscode. In november staan er weer een hoop feesten met opvallende dresscodes voor de deur. Hierbij een overzicht.
Duncan Stutterheim voerde gesprekken over het terugkopen van ID&T, dat hij onder andere heeft opgericht, van het Amerikaanse SFX Entertainment. Dit zegt hij in een interview met het Financiele Dagblad. Om persoonlijke reden ging een verkoop toch niet door.
Roger Sanchez · Undr the Radar
dinsdag 13 oktober 2015
October 18th 2015 see's Roger Sanchez celebrate five years of his annual Amsterdam Dance Event Sunday night party at the famous Escape Club.
The S-Man's label underground label Undr The Radr is taking centerstage at the event presenting a stellar line-up of international house talent.
Avondeten maakt debuut tijdens ADE
maandag 12 oktober 2015
Na bijna drie jaar aan uitverkochte edities in Leiden maakt Avondeten haar debuut in Amsterdam tijdens ADE. Onder het motto 'een goed begin is het halve werk', bundelen zij hun krachten met Madtech, Resonance & Lost Records op woensdag 14 oktober om jouw ADE goed af te trappen.
Bezige bijtjes, de mannen van Kraak & Smaak. Sinds het verschijnen van hun debuutplaat tien jaar geleden, stond het trio op festivals all over the world, maakten ze remixes voor o.a. Röyksopp, Moby, Lee Fields en Maxwell en schudden ze en passant nog even een eigen label uit de mouw. Gelukkig zijn ze af en toe ook nog in Nederland te vinden, en in Rotterdam, en in BIRD.
Out Electronic Recordings heeft zojuist meer details bekend gemaakt over de onderwerpen waar de Franse geluidsstrateeg Guillaume Huret het tijdens het seminar 'Music Fruition In Marketing & Daily Life' gaat hebben. Dit seminar zal op de openingsdag van het Amsterdam Dance Event, op woensdag 14 oktober, in de Tolhuistuin gehouden worden.
Project Houseparty XL
donderdag 8 oktober 2015
Al eens een echt huisfeest mee willen maken? Zo'n feest dat je alleen in films als o.a. Old School, Bad Neighbours, American Pie en natuurlijk Project X voorbij ziet komen?
Na vele succesvolle edities is het na de zomer weer tijd voor onze 3e XL-editie.
Op 24 oktober wordt voor de eerste keer Timemachine georganiseerd in Eureka in Zwolle. De avond staat geheel in het teken van de jaren '90. Van housefeesten van DJ Per tot de raves van Rave The City, het zal allemaal aan bod komen. Het belooft een avond te worden waar je ouderwets uit je stekker kan gaan.
CUT_, bestaande uit producer Sebastiaan Detilh en zangeres Belle Doron, werd bekend toen de cover van Stromae's 'Papaoutai' viral ging. Het electronisch muziekduo uit Amsterdam staat op 8 januari in de Talent Stage van Bibelot.
Nog maar een paar weekjes en ADE barst los in alle hoeken van Amsterdam. Op de openingsdag, woensdag 14 oktober, is er de kans om dit grootse evenement op een relaxte manier te beginnen bij de Tolhuistuin, alwaar het Italiaanse Out Electronic Recordings in samenwerking met Dance.nl, Tolhuistuin en Paradiso een gratis toegankelijk seminar organiseert, gecombineerd met (techno)muziek en een borrel met Italiaanse hapjes.
De vluchtelingencrisis die Europa momenteel ondergaat laat niemand ongemoeid. We zijn tegenwoordig ongevoelig geworden voor beelden van oorlog, executies en bomaanslagen, maar toen er kinderlijkjes aanspoelden aan Europese kustlijnen, werd het duidelijk dat die mensen echt in nood verkeren en hulp en onderdak nodig hebben.
Tijdens het aanstaande Amsterdam Dance Event verschijnt de gloednieuwe film I AM Hardwell – Living the Dream in de Nederlandse bioscopen. De film van regisseur Robin Piree, die in 2013 al de documentaire I AM Hardwell maakte, volgt de #1 DJ van de wereld tijdens zijn 'I AM Hardwell' concerttour langs 34 wereldsteden.
O.W.A.P.
woensdag 12 augustus 2015
De legendarische 12,5 jarig-bestaansfestiviteiten met grandioze sets van oa Basement Jaxx, Remy Unger en beestachtige debutant Benny Rodrigues liggen al enkele maanden achter ons. Met de danspasjes nog vers in het geheugen is het hoog tijd voor de volgende. tijdens het Amsterdam Dance Event met misschien wel de meest bijzondere editie van O.W.A.P. ooit.
Madonna gaat in haar nieuwste videoclip helemaal los op de beats van Sander Kleinenberg. De Nederlandse dj (43) maakte op verzoek van de Queen of Pop een remix van haar hit Bitch I'm Madonna. Hij twijfelde geen seconde. 'Voor mij is dit de ultieme revanche.'
Het dj duo W&W neemt het team van 'Bij Igmar' (SLAM!) mee op tour in een privéjet voor drie shows in het weekend van 10 tot 12 juli. Nadat Igmar en Rens, de presentatoren van 'Bij Igmar', uitgenodigd waren om een weekend lang met hen op tournee te gaan, verrasten zij het Nederlandse duo live in de uitzending met een gouden plaat voor hun hitsingle 'Bigfoot'.
Quest4Techno · Splash & Dance
maandag 29 juni 2015
Met nog een kleine week te gaan, is Q4T er klaar voor! Dan vindt namelijk alweer de derde editie plaats van Quest4Techno bij Elements Beach 's-Gravenzande. Ook dit jaar weer een super dikke line-up met o.a. Secret Cinema, SQL, Kevin Arnemann, David Leese, Gabriela Penn and more! Het feest begint om 1200 en gaat door tot 0300.
Op vrijdag 9 oktober en zaterdag 10 oktober vindt de achtste editie van FestyLand plaats op de nieuwe locatie recreatiepark Hemelrijk in Volkel. De 3.000 Early Bird Tickets zijn uitverkocht, de reguliere kaartverkoop start op zaterdag 27 juni aanstaande om 10.00 uur. De eerste klinkende namen zijn inmiddels bekend: Jett Rebel, John Coffey, Jordy Dazz, Lil Kleine, The Dirty Daddies, BZB en Puinhoop Kollektiv!
Op woensdag 15 juli organiseert Milkshake festival in samenwerking met 10,000 HOURS een mooie dag voor een goed doel: de ouderen van de twee roze senioren-tehuizen in de buurt van Westerpark en ook voor kinderen tot 12 jaar, woonachtig rondom Westerpark, die 'hun grasveld' moeten missen door de op- en afbouw van het festival. Milkshake's oneliner 'For all who love..' staat hierbij centraal.
LET vroeg aan voorman JP Enfant om een avond te cureren waarbij hij één artiest mocht uitnodigen voor een drie uurrset. Zowel qua artiest als qua locatie kreeg hij de vrije hand. Zijn keuze: Detroit legend Luke Hess (FXHE, DeepLabs) in OT301. "Op deze manier kunnen we voor een selecte groep liefhebbers een warme Detroit Techno avond neerzetten waar je als programmeur alleen maar van kunt dromen", aldus Jan Pieter.
Odyssee met Blawan in Toffler
donderdag 11 juni 2015
Het Rotterdamse nachtleven is een nieuw concept rijker. Dat het de afgelopen jaren steeds meer is gaan leven in de Havenstad is niet onopgemerkt gebleven, zo ook bij de Haagse organisatie District25 bekend van The Crave. Vrijdag 19 juni vindt de eerste editie van Odyssee plaats in Toffler. De ijzersterke line-up gooit gelijk hoge ogen met Blawan, Hodge en stranger op het affiche.
Underground Dance Events en Mash the Fuck up! presenteren op zaterdag 13 juni de Alphense Dj Talent Night - The hard edition - in De De Speaker in Alphen aan den Rijn. Jawel, je leest het goed, De De Speaker! Gevestigd in het voormalige pand van Het Kasteel. Eindelijk weer eens een echt ouderwets hard feestje in Alphen!
Na ruim zes maanden stilte komt No Bass No Glory op de zesde dag in de zesde maand terug in een XXL vorm met maar liefst drie verschillende area's. Het gezellige hardcorefeest van de Achterhoek viert op zaterdag 6 juni haar zesjarig bestaan in Club Xero.
Trance Nation presenteert de langverwachte timetable voor zaterdag 23 mei in de Heineken Music Hall. De tijdsplanning van deze massive line-up wil de organisatie graag met de Global Family delen. Het evenement begint om 21:00uur en zal doorgaan tot in de vroege uren.
Mezz Breda wil verbouwen
dinsdag 19 mei 2015
Om de positie van MEZZ te verstevigen ten opzichte van de concurrentie en te voldoen aan de hogere eisen die bezoekers en optredende acts stellen, zijn diverse bouwkundige en installatietechnische aanpassingen nodig. Het niet tijdig nemen van maatregelen brengt de exploitatie van MEZZ in de nabije toekomst in gevaar.
NDSM-werf maakt bamboebos
donderdag 14 mei 2015
De 'grijze' NDSM-Werf vergroent! Ondernemers op de NDSM en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineengeslagen om een enorme partij bamboe naar Noord te halen. De struiken hebben een lengte van 5 tot wel 8 meter en floreren vanaf Hemelvaartsdag, bij festival Hemeltjelief! dat dit jaar in het teken staat van de aap en zijn leefomgeving.
La Pegatina, Will and The People, Gabriel Ríos en Jungle By Night. En dat zijn nog maar een paar van de bijna 70 namen die deze zomer op 27 en 28 juni zullen optreden tijdens Festival Mundial in de Tilburgse Spoorzone 013. Dat Festival Mundial de titel "Het meest kleurrijke festival van Nederland" waar maakt blijkt wel uit deze line-up.
MTV streamt Tomorrowland Brasil
donderdag 30 april 2015
MTV Nederland en Tomorrowland bundelen hun krachten om de kijkers van MTV Nederland en fans van Tomorrowland de allereerste editie van Tomorrowland Brasil in São Paulo Brazilië live te laten mee maken. MTV Nederland zal elke dag vanaf middernacht een zes uur durende live stream uitzenden. Daarnaast zijn er op zondag 3 mei om 23.00 uur en maandag 4 mei om 22.00 uur twee specials van Tomorrowland Brasil te zien bij MTV.
Het Groningse muziekcollectief Noisia organiseert op zaterdag 18 juli het eerste openlucht Bass music festival van het noorden van Nederland. De line-up wordt samengesteld door Noisia en zal bestaan uit een interessante mix tussen gevestigde namen en opkomend talent. Het festival vindt plaats in het centrum van Groningen, thuishaven van Noisia, op het Ebbingekartier. De Super Early Birds van €19,50 zijn nu verkrijgbaar via koop tickets.
Skepta is als één van de grondleggers van Grime al jaren bezig om het muziekgenre uit de UK wereldwijd op de kaart te zetten. Later dit jaar wordt zijn album 'Konnichiwa' uitgebracht, maar vanaf begin 2015 strooit hij al met hits ('Shutdown', 'Nasty'). Hij zorgt ervoor dat het genre weer volledig op z'n terugkomst is – zowel Kanye West als Drake hebben hun lof voor hem uitgesproken. Op vrijdag 29 mei geeft deze legende een concertshow in de Melkweg.
Duncan Stutterheim stopt na drieëntwintig jaar bij ID&T. Aan de vooravond van het festivalseizoen 2015 voelden hij en zijn vrouw weinig tot geen enthousiasme. Zelfs voor de door hun eigen bedrijf georganiseerde events. "Ik heb altijd op de dansvloer gestaan, altijd. Nu doe ik dat niet meer. Neem de muziek van Martin Garrix; ik kan het waarderen, maar sta er niet op te dansen.".
De geruchten gingen al een tijdje rond, maar nu is het dan toch echt definitief. Noteer zaterdag 4 april 2015 met grote uitroeptekens in je agenda, want Funkadelic komt na veler verzoek eenmalig terug naar de stad waar het succes allemaal is begonnen.
De leukste Koningsnacht van Utrecht (en misschien wel van heel Nederland) komt weer naar de Domstad! Op zondag 26 april zet iedereen die nu al warm loopt voor deze festiviteit een cirkel om deze datum met een dikke (oranje) stift. Hul je zelf helemaal in oranje en kom samen met je vrienden en vriendinnen naar De Winkel van Sinkel om de hele nacht te dansen op de allerleukste muziek, geheel in de stijl van de concepten We All Love 80s 90s 00s en Het Foute Feest!
Na een succesvol en goed ontvangen HYTE x LET editie, afgelopen vrijdag in Warehouse Warehouse Elementenstraat, strijkt LET voor hun volgende feest op zaterdag 21 maart neer in Closure. Met Luke Slater, Viktor Palmer en JP Enfant wordt een van de nieuwste locaties in het Amsterdamse nachtleven de volgende stop voor de drie organisatoren van Les Enfants Terribles.
Je kan er maar beter bij zijn...
donderdag 5 maart 2015
De hele winter knaagde het aan je, slapen ging al helemaal niet, voortdurend keek je op je smartphone naar de datum. Tergend langzaam kropen de dagen voorbij. Wachten, alsmaar wachten... Maar nu, nu komt het einde van je lijdensweg in zicht! Je planner geeft al aan dat de datum nu echt dichterbij komt. Je bloeddruk begint te stijgen, de smile keert langzaam weer terug op je gezicht. Het wordt de hoogste tijd om je kledingkast binnenste buiten te keren. Over een kleine maand, op Paaszondag 5 april, is het al zover! Eindelijk: Booming!
Na twee uitverkochte edities in het Eindhovense Klokgebouw in 2013 en 2014 gaat het crossover dance evenement We Are Electric een nieuw avontuur aan op het idyllische Landgoed Duynenwater in Eersel vlakbij Eindhoven. Op vrijdag 19 juni en zaterdag 20 juni wordt hier aan de rand van het bos bij een kraakhelder meer voor het eerst het tweedaagse We Are Electric- Wild Weekend of Electronic Wonders gehouden. Twee eindeloze zomeravonden in dit langste weekend van het jaar die eeuwig lijken te duren alsof de factor tijd niet bestaat.
Precies tien jaar geleden, in 2005, streek Pleasure Island neer op het Java Eiland in Amsterdam. Een nieuw soort festival en dat hebben de mensen goed opgepakt. Meteen de eerste keer was het uitverkocht. Pleasure Island is dit jaar terug! Pleasure Island eindfeest Ibiza style 19 september! Dus kom als een echte Ibiza-fan of als hippie.
Hardcore4life · latest info
maandag 23 februari 2015
Alles wat hardcore te bieden heeft vind je aanstaande zaterdag in de Maassilo. Hardcore, Hardcore classics, Hardcore4ladies en Darkcore & harder: voor iedere liefhebber wat wils! De grootste namen, afgewisseld door nieuw talent zullen het beste van de hedendaagse Hardcore scene aan je presenteren. Er zijn nog wel een aantal praktische zaken die handig zijn om vooraf te weten. Al deze belangrijke laatste informatie die je als bezoeker dient te weten voordat je zaterdag naar Rotterdam afreist, vind je hieronder.
Supersized RAW Special latest info
maandag 16 februari 2015
Aanstaande zaterdag worden de Central Studios in Utrecht opnieuw omgetoverd tot een Raw Hardstyle tempel tijdens de Supersized RAW Special. De elite van de raw hardstyle scene is aanwezig om de beste rauwe kicks en screeches de zaal in te slingeren. Ben jij een echte liefhebber van deze substroming binnen de Hardstyle scene? Dan mag je het zeker niet missen. De belangrijkste informatie die je als bezoeker dient te weten, inclusief de timetable, lees je hieronder. Tot zaterdag!
Met haar drie jarig bestaan in het vooruitzicht, maakt Klamme Handjes zich op voor Het Festival. Op zaterdag 25 juli vindt het Klamme Handjes Festival plaats in het Diemerbos.
Op 6 juni 2015 viert Free Your Mind alweer haar twaalfde editie en geldt daarmee inmiddels als één van de oudste dancefestivals van Nederland.
Beste van Ibiza in Amsterdam
maandag 19 januari 2015
Vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2015 zal de Heineken Music Hall in Amsterdam twee dagen lang, van 10:00 tot 22:00, omgetoverd worden tot Ibiza. Ontmoet de beste locaties, shop de laatste mode en geniet van al het goede dat Ibiza te bieden heeft. Tijdens de beurs kun je de hele dag genieten van de beste DJ's uit Ibiza. Een groot feest dus voor iedereen wiens hart sneller gaat kloppen bij het horen van de naam Ibiza.
The Bomb · Exclusive 5 hours set
donderdag 1 januari 2015
The ultimate battle van 2015 zal plaatsvinden op 14 maart in de totaal vernieuwde club Eindelijk Weer te Almere. Na maanden van onderhandelingen, meetings en vele concessies is het eindelijk gelukt om het gouden DJ duo Ed Mission & Ko-c te strikken voor een exclusief vijf uurs back to back set.
18 december 2015
Tijdmachine danst tijdens NYE chronologisch door de popgeschiedenis
13 december 2015
Prikkelz geeft cadeaus weg voor de vroege vogels
26 november 2015
Beyond verleent paspoorten aan vluchtelingen
25 november 2015
Nieuwe releases van vandaag
10 november 2015
Hardcore Classics · celebrate the new year with a hardcore reunion 2016
6 november 2015
The Hardest bday party Para Italia 2015
30 oktober 2015
Nachtcollege viert driejarig bestaan met tour
27 oktober 2015
Feesten met een dresscode in november 2015
18 oktober 2015
Duncan Stutterheim voerde gesprekken over terugkopen ID&T van SFX
13 oktober 2015
Roger Sanchez · Undr the Radar
12 oktober 2015
Avondeten maakt debuut tijdens ADE
8 oktober 2015
Bezige bijtjes, de mannen van Kraak & Smaak
Guillaume Huret geeft seminar tijdens ADE
Project Houseparty XL
6 oktober 2015
Timemachine brengt tribute aan de housegeschiedenis
30 september 2015
Audiovisueel genieten met electromuziek van CUT_
20 september 2015
Music Fruition In Marketing & Daily Life
8 september 2015
IKON Antwerp organiseert event voor vluchtelingen Syrie
28 augustus 2015
Film Hardwell in première tijdens Amsterdam Dance Event
12 augustus 2015
O.W.A.P.
15 juli 2015
Sander Kleinenberg remixt Madonna
3 juli 2015
W&W neemt team 'Bij Igmar' mee op tournee in privéjet
29 juni 2015
Quest4Techno · Splash & Dance
28 juni 2015
FestyLand start verkoop en maakt eerste namen bekend
20 juni 2015
Milkshake-liefde voor Westerpark
17 juni 2015
JP Enfant haalt new school Detroit legend Luke Hess naar Amsterdam
11 juni 2015
Odyssee met Blawan in Toffler
10 juni 2015
Alphense DJ Talent Night · The Hard edition
6 juni 2015
NBNG viert zesjarig bestaan met No Bass No Glory XXL indoor festival
20 mei 2015
Trance Nation last info en timetable
19 mei 2015
Mezz Breda wil verbouwen
14 mei 2015
NDSM-werf maakt bamboebos
5 mei 2015
La Pegatina, Gabriel Ríos, Xavier Rudd en Dub FX op Festival Mundial
30 april 2015
MTV streamt Tomorrowland Brasil
Noisia kondigt eerste editie van eigen zomerfestival aan
16 april 2015
Grime-legende Skepta op 29 mei in de Melkweg voor concertshow
8 april 2015
Duncan Stutterheim stopt bij ID&T
26 maart 2015
Funkadelic terug naar de stad waar zij begon
18 maart 2015
Koningsnacht Utrecht in de Winkel van Sinkel
14 maart 2015
LET haalt Luke Slater naar Amsterdam op zaterdag 21 maart
5 maart 2015
Je kan er maar beter bij zijn...
4 maart 2015
We Are Electric gaat naar buiten en maakt eerste namen bekend
3 maart 2015
Pleasure Island maakt datum bekend voor 2015: 19 september
23 februari 2015
Hardcore4life · latest info
16 februari 2015
Supersized RAW Special latest info
13 februari 2015
Klamme Handjes Festival keert terug in het Diemerbos
6 februari 2015
Free Your Mind Festival 2015 maakt bevestigde artiesten bekend
19 januari 2015
Beste van Ibiza in Amsterdam
1 januari 2015
The Bomb · Exclusive 5 hours set