Partyflock
 
Nieuws · augustus 2014
­ Nederland
'Hold tight all the mandem in the place right now that wanna just Skank'. Op 27 september is dit weer een feit tijdens de tweede editie van Skank! Lekker los op Grime, Garage en aanverwante sounds.
Nadat ze vorig jaar duizenden fans een onvergetelijke avond bezorgden tijdens Amsterdam Music Festival en in februari de Heineken Music Hall op z'n grondvesten deden trillen, is ADE 2014 hét moment voor Sunnery James & Ryan Marciano om al hun fans nogmaals te trakteren op de onmiskenbare Sexy By Nature experience.
In het weekend van Amsterdam Dance Event, van 16 t/m 19 oktober 2014, zendt Q-dance voor de 2e keer de Harder Styles Top1000 uit op Q-dance Radio.
Na een mooie zomer met als hoogtepunt de stage op Ultrasonic Festival is H!pster weer back op vrijdag 17 oktober in de Winkel van Sinkel! Precies een jaar geleden startte H!pster met een nieuwe clubavond in de Utrechtse Domstad en dat moet uiteraard gevierd worden! Het zal een feest worden dat het afgelopen jaar zal samenvatten in een overweldigende editie.
Hardstyle, Hardcore en Freestyle liefhebbers. Zaterdag 6 september zal geheel in hardere stijl de zomer worden afgesloten op Bloemendaal aan zee. Deze speciale hardere closing party voor de hardere stijlen wordt gehost door Freestyle Maniacs. Beachclub Vroeger te Bloemendaal zal voor één dag geen beach maar de "Beatz of Pleasure" zijn.
Na ondertussen 4 succesvolle edities van Elements Festival, die telkens op duizenden feestlustige bezoekers konden rekenen, strijkt het festival dit jaar op zaterdag 27 september 2014 neer in Brugge, België. Tientallen topdj's verspreid over zeven podia, een overweldigende sfeer, een imponerende licht- en lasershow, pompende beats... Tijdens Elements Festival kunnen bezoekers genieten van muziekgenres zoals electro, house, drum&bass, dubstep, hardtechno, hardcore, dance, hiphop, r&b en reggae.
Club Knijn, het nieuwe discobowlen
donderdag 28 augustus 2014
Nostalgisch bowlingcentrum Knijn wordt op 26 september in een clubjasje gestoken: Club Knijn, het nieuwe discobowlen. Sfeerlichten, rookmachines, spiegelbollen en lekkere house-‐ en discoplaatjes. Maar natuurlijk wel met die ouderwetse schoentjes.
SaturdayClub is terug van weggeweest! Na een korte zomerstop staat de crew van SaturdayClub weer te popelen om haar publiek een fantastische avond te bezorgen op zaterdag 6 september. Deze keer met een iets andere line-up dan je van SaturdayClub gewend bent. Naast haar vaste house & r&b dj's heeft zij namelijk een paar verdomd goeie live artiesten weten te boeken.
Komende zaterdag zal de 8e editie van het Lakeside Festival plaatsvinden. Na een geslaagde eerste editie (31 mei) van het jaar word je komende zaterdag verwend met een wel zeer indrukwekkende line-up. Met drie podia en drie verschillende muziekstijlen worden alle festivalgangers op hun wenken bediend.
Loveland maakt sinds jaar en dag onderdeel uit van het grootste clubfestival ter wereld: Amsterdam Dance Event. In oktober worden drie verschillende evenementen over drie dagen georganiseerd in een nog nooit gebruikte locatie. Mediahaven is een studio in het westelijk havengebied van Amsterdam. Op de line-up staan sommigen van de grootste namen uit de industrie.
Aanstaande zaterdag 30 augustus is beachclub Fuel het domein voor de raw hardstyle liefhebbers. Met deze Delete Showcase wordt alles uit de kast getrokken, want er komen maar liefst tien artiesten en die zijn gedreven tot op het bot. Tijdens deze showcase zullen er talloze nieuwe tracks worden gedraaid dus mis deze speciale dag met Delete niet!
Tryfecta Events presenteert Drumcage
dinsdag 26 augustus 2014
Op 19 september aanstaande zal Tryfecta Events aantreden met de eerste editie van Drumcage, dit nieuwe concept zal ten tonele verschijnen in de grootste uitgaansstad van noord Nederland. Drumcage is een duister concept in vergelijking met de andere evenementen in de stad Groningen, Tryfecta Events heeft een feest neergezet met drum&bass/crossbreed en industrial hardcore.
Op 11 oktober wordt een nieuwe editie van Oldschool Gangsters georganiseerd in S.U.R. (Social Underground Rotterdam). Met voor deze editie, iconen als, Pat Krimson, Panic, Stanton, Ricky da Dragon en Rob & MC Joe kun je er bijna zeker van zijn dat ze jullie weer een geweldige avond gaan bezorgen.
Guess who's back on Friday the 5th of September? Na enige tijd uit de stad weg geweest te zijn, is Soixante Neuf eindelijk weer terug in Utrecht! De Winkel van Sinkel is de nieuwe thuishaven van het internationale concept. Ondanks dat Soixante Neuf even uit Utrecht is geweest, heeft zij zeker niet stil gezeten. Met edities in Amsterdam, Hengelo, Breda, Groningen en Leeuwarden viert Soixante Neuf gedurende de maand september alweer haar twaalfjarig bestaan!
Zaterdag 8 november 2014 presenteert Static Movement in samenwerking met Bassworx wederom een flitsende editie van Thunderground: Freestyle Madness. Vorig jaar werd voor het eerst de Effenaar in Eindhoven verwelkomt als nieuw thuis en ook dit jaar keert het freestyle concept met veel plezier terug in Eindhovens beste beuktempel. Met lijstaanvoerders The The Darkraver & Vince op het programma en een fraaie selectie aan 'vrienden van", hoort 8 november 2014 al dik in de agenda te staan. Lees hier meer.
Beatloverz DJ Contest
zaterdag 23 augustus 2014
Met de handen in de lucht dirigeer je de beats naar een hoogtepunt en het publiek laat zich meevoeren op de muziek. Als de climax is bereikt, barst het feest ook echt los! Duizenden mensen komen in beweging en dansen door elkaar heen. Van de roerloze, bijna gehypnotiseerde menigte van net is niets meer over. Iedereen gaat hard, iedereen gaat los en dit komt allemaal door jou.
Duits festival Hell / Dunkel is inmiddels een berucht evenement geworden. Elk jaar reizen talloze Hollanders naar dit openluchtfeest, tot voorheen vlak over de grens bij Venlo. Dit jaar was er wat gedoe met locatievergunning en het zoeken van een geschikte plek, maar Hell / Dunkel gaat wel degelijk door! En wel op zaterdag 6 september op de Kiesgrube bij Neuss (vlakbij Düsseldorf).
Nu is het aftellen echt begonnen en Opende maakt zich klaar voor het hardste en meest diverse festival van het Noorden, Kings of Core Festival. Vier stages, een hele dikke line-up met oa Angerfist, Partyraiser, Dr. Peacock, Frantic Freak, DaY-már en Bass-D en een prachtige natuurrijke locatie zijn enkele hoofdingrediënten. Hierbij alle info om deze dag gesmeerd te laten verlopen.
Op vrijdag 10 oktober en zaterdag 11 oktober vindt de zevende editie van FestyLand plaats op de nieuwe locatie recreatiepark BillyBird Park Hemelrijk in Volkel. De 3.000 Early Bird Tickets waren in no-time uitverkocht. De normale kaartverkoop start op donderdag 21 augustus om 19.00 uur. De eerste klinkende namen zijn inmiddels bekend.
Van 22 tot en met 24 augustus zijn er verschillende (muzikale) activiteiten in een speciale Feesttent Aan de Koeberg. De vrijdag is volledig ingeruimd voor dance met de volgende line-up: Ruud Peeters, The BeatBrotherz, Girls Love DJs, Vato Gonzalez & MC Tjen en Thera.
Er is weer een lijstje van Forbes uitgebracht: The World's Highest-Paid DJs: Electronic Cash Kings 2014. Het dient natuurlijk geen enkel doel, behalve dat we kunnen zien welke artiesten het vaakst worden geboekt, het meest betaald krijgen of commercieel het meest aantrekkelijk zijn en we kunnen jaloers en verlekkerd kijken naar wat de grootverdieners in de dance bij elkaar hebben verdiend!
Wat op afgelopen 31 mei als een 'onenightstand' begon met een bijzondere vier uur durende set van dj pensionado Miss Monica, is nu een een vaste verkering geworden. In haar eigen 'hometown' Rotterdam zal zij viermaal per jaar de zaal ouderwets op zijn kop zetten met Miss Monica Komt! op één van de leukste locaties: Factory 010.
Na een groot succes van de eerste editie van Techno Department, Kings of Techno, komt Techno Department nu met zijn tweede editie: North of the Technolands. North of the Technolands wordt gehouden in Club Fire Palace Leeuwarden in de grootste zaal de Fame waar 500 techno-lovers los kunnen gaan op 4 oktober van 23:00 tot 04:30. Fire Palace gevestigd in het voormalig Politiebureau en Brandweerkazerne in het hartje van Leeuwarden.
Na 8 succesvolle zomers, waarvan de laatste 3 jaar uitgeroepen tot de populairste Beachclub van Nederland, heeft Beachclub Vroeger na vele verzoeken besloten om op zaterdag 29 november een officiële Summer Reunion te houden.
Het Wilde Westen
vrijdag 15 augustus 2014
Stel je het plaatje voor. Stoere cowboy staat nonchalant achterover geleund tegen de zijkant van een houten Saloon, zijn hoed werpt een schaduw over zijn blik richting de oneindige horizon. Op de achtergrond zand, stof, gevaar en mysterieuze dames. Het geluid van de wind en krassend ijzerwerk op de achtergrond. Huurlingen Karotte, Andreas Henneberg, Olivier Weiter en Miss Melera brengen onrust in deze filmische setting, op de laatste dag van de zomer aan de Moermanskade in Mokum.
SFX, het Amerikaanse party-conglomeraat dat vorig jaar de Nederlandse bedrijven ID&T, B2S en Palogic overnam, schrijft nog lang geen zwarte cijfers.
Over een hele dikke week gaat het los op een van de mooiste locaties van het Noorden, recreatiegebied Strandheem te Opende. Kings of Core Festival heeft meer dan 40 artiesten verdeeld over vier stages waar de beste mainstream hardcore, industrial, early rave en raw hardstyle uit de speakers gaat knallen.
Na maandenlang wachten is het zaterdag 1 november dan eindelijk zo ver: het tweede, grootste, indoor event van Bass Events vindt dit jaar plaats in het Antwerpse Sportpaleis! Dit jaar neemt Bassleader je naar 'The battleground of elemental, musical force' waarbij de vijf elementen, bestaande uit 22 dj's en acts het tegen elkaar opnemen tijdens een spectaculaire show van begin tot eind!
Carnival of Doom
donderdag 14 augustus 2014
De grondleggers van Dominator slaan wederom de handen ineen voor een vernietigend indoor event. Na de eerste uitverkochte editie was de hardcore schreeuw om een vervolg groot. Carnival of Doom gaat verder waar Nirvana of Noise was gebleven.
Een elite selectie artiesten, de meest toegewijde crowd en de ultieme locatie van Nederland zijn de ingrediënten voor het beste hardcore recept in dit najaar.
QULT gaat extra large
woensdag 13 augustus 2014
Op zaterdag 4 oktober is je favoriete sekte terug van weggeweest, en hoe! De movement barst uit zijn voegen en het feest groeit mee: nu drie zalen, nóg langer doorfeesten en vooral veel meer nieuwe QULT sound in je bakkes. De allerbeste subground, harde techno door Raven is Leven en een verse lading toptalent. QULT is er zo blij mee, hun smiley is er zelfs high van ;)
Donderdag 16 oktober staat de toonaangevende techno / electronica act Modeselektor met zijn eigen Modeselektion clubnacht in de Melkweg tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). De act heeft een flink aantal van zijn favoriete en bevriende artiesten uitgenodigd, waaronder Henrik Schwarz, Nosaj Thing, Dark Sky, Schlachthofbronx, Akkord en L-Vis 1990. Modeselektor speelt zelf een liveset.
Zaterdag 1 november zal de deurbel van de Amsterdamse Sand flink op de proef worden gesteld door zo'n 2000 'belletje-trekkende' early hardstyle-fans uit binnen- en buitenland met allemaal één en dezelfde brandende vraag: trick or treat?. Free2party's resolute antwoord hierop: 'Jaaaa Hállooooooo Weenertjes...treat natuurlijk'! En uitdelen zullen ze! Ze? Wie ze?
En daar gaan we dan! Iedereen die van een geweldig strandfeest houdt is inmiddels al dik aan het aftellen, want aanstaande zaterdag ga je naar Decisions on the Beach! Een keur van de lekkerste dj's in de dikste beachparty-club van Nederland. Tijd voor Bloemendaal aan Zee, tijd voor Beachclub Vroeger, tijd voor Decisions! Het mooiste feest met een oosterse knipoog op de westerse stranden van de Noord Hollandse kust.
Nadat eerder deze week de eerste grote namen van Amsterdam Dance Event 2014 bekend zijn gemaakt, kan Amsterdam zich ook opmaken voor de komst van Martin Garrix! De 18-jarige DJ/Producer uit Amstelveen, die vorig jaar zijn definitieve doorbraak beleefde met de hitsingle 'Animals', staat op donderdag 16 oktober in de Escape Amsterdam
Na enkele jaren succesvolle evenementen georganiseerd te hebben, nemen de jonge ondernemers Martin Lucas Ruben (23) en Pieter Bertram (21) een nieuwe uitdaging aan. Vanaf heden zullen ze nog nadrukkelijker hun stempel op het Amsterdamse nachtleven gaan drukken, nu ze de trotse eigenaren van een nieuwe nachtclub zijn.
Op 18 oktober worden wat extra BPM toegevoegd aan het Amsterdam Dance Event.
Het is dit jaar alweer de vijfde keer dat Hard Dance Event plaatsvindt en dat gaan ze vieren! De grote organisaties binnen de harde dance slaan de handen ineen voor een bijzondere avond: HDE LIVE
Summeration is back
vrijdag 8 augustus 2014
Nadat Summeration vorig jaar volledig uitverkocht, is de organisatie de uitdaging aangegaan om het dit jaar groter te doen. Hierdoor is Summeration uitgegroeid tot een eendagsfestival! Op 23 augustus proberen ze op het nieuwe festivalterrein van Overpelt het publiek te laten meegenieten van een overgave aan muziek, sfeer en belevenissen. De drie podia zullen zorgen voor genoeg afwisseling in een jungle-decor. Zet Summeration festival alvast in je agenda en klik voor meer info.
Na succesvolle edities van Sander van Doorn presents Doorn Records Las Vegas en Miami dit jaar, keert het succesvolle feest van het platenlabel op woensdag 15 oktober terug naar Nederland. Daar trapt Sander van Doorn het Amsterdam Dance Event 2014 af met een gloednieuwe editie van Doorn Records in AIR Amsterdam. Naast Sander van Doorn zelf treden ook Bassjackers, DubVision, Firebeatz, Jay Hardway, Julian Jordan, Mightyfools, Mike Hawkins, Oliver Heldens, Tony Junior, TV Noise en Watermät op.
Op zaterdag 11 oktober kunnen alle hardtechno/schranz liefhebbers in Huize Maas weer terug naar hun vertrouwde roze wolk genaamd Cloud9! Er is vanuit Cloud9 enige tijd wat radiostilte geweest maar 11 oktober 2014 is het concept weer terug en wordt er weer gekozen voor de ouderwetse aanpak: een muzikale opbouw vanuit de acid-techno richting hardtechno/schranz en uiteindelijk eindigend met een goede pot industrial.
Het spannendste feest van het jaar komt er weer aan op 4 oktober: B.I.T.C.H. Het feest met die heerlijke vibe en al die mooie en leuke mensen opent haar deuren om 21.00 uur. Maximaal genieten tot zes uur in de ochtend met heerlijke sexy sounds en het mooiste entertainment. De party waar iedereen zichzelf kan zijn! Waar je niet vreemd aangekeken wordt, maar waar iedereen zichzelf kan zijn. Tegenwoordig heeft B.I.T.C.H een heel internationaal karakter. Steeds meer mensen uit Europa en zelfs erbuiten ontdekken B.I.T.C.H en komen weer terug.
Het duurt nog even, maar de eerste namen van Amsterdam Dance Event zijn reeds bekend! Van 15 tot en met 19 oktober vind het grootste festival van Nederland weer plaats in onze hoofdstad. Naast een conferentie-programma zijn er events in ruim 80 locaties in de stad.
De organisatie van Nordic Delight Festival brengt op donderdag 16 oktober het beste van het beste van de elektronische scene uit Kopenhagen samen op één avond in Sugar Factory in Amsterdam. Tijdens het officiële Amsterdam Dance Event programma zijn er optredens van Bottled in Engeland, Den Sorte Skole en Sekuoia.
Hardcore at Sea 2 final info
dinsdag 5 augustus 2014
De zomer is in al zijn hevigheid losgebarsten en het zeewater is op temperatuur. Bloemendaal maakt zich op voor het hardste feest van het jaar en dat zullen ze weten ook! BKJN Events events presenteert zondag dan ook met trots: Hardcore at Sea 2. En hierbij geeft de organisatie je alle informatie om deze stranddag soepel te doen laten verlopen.
Click at the beach
maandag 4 augustus 2014
Click staat standaard garant voor een topfeest en de Click at the Beach edities vormen de kroon op dansbaar vertier aan zee. Onafgebroken seizoen op seizoen knallen op met liefde geselecteerd elektronisch feestgeluid. The Advent live in het holst van de zomer aan de kust achter de decks van Woodstock is inmiddels een jaarlijkse traditie.
Frontliner On The Go tour
maandag 4 augustus 2014
De kick off van Frontliner - On The Go vindt plaats in een van de meest legendarische venues van Nederland; de Melkweg in Amsterdam. Wat je kunt verwachten? Een exclusieve showcase van Frontliner, aangevuld met enkele supporting acts.
Feel good, be creative and do good. Met dat motto als leidraad stelde MuteSounds het programma voor de 2014 editie samen. Een goede keuze, want het festival pakt dit jaar stevig uit. MuteSounds presenteert op het strand van Scheveningen een pittige line-up, waartoe onder andere Rico & A.R.T., Diggy Dex en het Deense Rangleklods behoren.
Van 8 tot en met 11 augustus vertrekt Thuishaven Amsterdam naar Klooster Graefenthal in Goch met muzikanten, circus-acts, DJ's en creatieve bouwers. Ze bouwen daar een droomwereld op en vieren vier dagen lang feest met oude en nieuwe vrienden.
Na aantal mooie tussenstops op andere locaties strijkt de Getlounged Karavaan na een half jaartje afwezigheid weer neer bij de Viersprong in 's-Gravenzande. Op zondag 24 augustus is iedereen vanaf 16:00 uur weer van harte welkom om een complete beleving in entourage, eten en drinken en entertainment te ervaren. Voor deze zomerse editie, in alweer het derde seizoen, heeft Getlounged een zeer verrassende DJ uit de hoge hoed getoverd.
Op zaterdag 9 augustus mag Toffler de Siberische technomuze Nina Kraviz in de tunnel ontvangen! Als zangeres, producer en dj is ze een van de meest invloedrijke verschijningen binnen de hedendaagse underground scene.
31 augustus 2014
Progressive Intelligence presents Skank
30 augustus 2014
Sunnery James & Ryan Marciano present Sexy By Nature ADE Special
Q-dance presents The Harder Styles Top1000
29 augustus 2014
H!pster viert eenjarig bestaan op vrijdag 17 oktober in de Winkel van Sinkel
The Darkraver, Ruthless, The Viper en Pavo op de harder freestyle closing party Bloemendaal aan zee
Elements Festival blaast 5 kaarsjes uit
28 augustus 2014
Club Knijn, het nieuwe discobowlen
Spraakmakend muziektrio zet dansvloer SaturdayClub op zijn kop
Spectaculaire lineup Lakeside Festival aanstaande zaterdag
27 augustus 2014
Loveland ADE: drie dagen op nieuwe locatie met grootse line-up
Delete · Showcase zaterdag 30 augustus bij beachclub Fuel
26 augustus 2014
Tryfecta Events presenteert Drumcage
Oldschool Gangsters met Omerta Edizione op zaterdag 11 oktober
Soixante Neuf viert twaalfjarig bestaan in Winkel van Sinkel
Thunderground: Freestyle Madness op 8 november in Effenaar
23 augustus 2014
Beatloverz DJ Contest
21 augustus 2014
Duits festival Hell / Dunkel strijkt neer op Kiesgrube
Kings of Core Festival: vier stages met meer dan 40 artiesten · Final update
FestyLand maakt eerste namen bekend en start kaartverkoop vanavond
20 augustus 2014
Parkfeesten Helden met dance op vrijdag
Wie zijn de meest verdienende EDM artiesten van dit jaar?
19 augustus 2014
Fusion events Rotterdam presenteert viermaal per jaar Miss Monica komt!
North of the Technolands nieuw techno-concept in Leeuwarden
18 augustus 2014
The official Beachclub Vroeger summer reunion komt naar The Sand
15 augustus 2014
Het Wilde Westen
Kwartaalcijfers SFX slechter dan gedacht
23-08 Kings of Core Festival met o.a. Angerfist, Partyraiser, Dr. Peacock, Frantic Freak, Bass D en Thera
14 augustus 2014
Bassleader 2014 voorverkoop en line-up informatie
Carnival of Doom
13 augustus 2014
QULT gaat extra large
Modeselektor met eigen event in Melkweg tijdens ADE
Line-up HardClassics · Halloween edition
12 augustus 2014
Aanstaande zaterdag Decisions in Beachclub Vroeger met after in Eindelijk Weer
11 augustus 2014
Martin Garrix exclusief en intiem op Amsterdam Dance Event 2014
10 augustus 2014
Oprichters van Jongens van de Wereld openen nachtclub in Amsterdam
8 augustus 2014
HDE Live 18 October 2014 in HMH Amsterdam
Summeration is back
7 augustus 2014
Doorn Records trapt Amsterdam Dance Event 2014 af
6 augustus 2014
Cloud9 in oktober terug van weggeweest
VIPkaarten voor B.I.T.C.H editie 4 oktober online uitverkocht
Eerste namen Amsterdam Dance Event bekend
Nordic Delight brengt Deense avond tijdens Amsterdam Dance Event
5 augustus 2014
Hardcore at Sea 2 final info
4 augustus 2014
Click at the beach
Frontliner On The Go tour
3 augustus 2014
Mutesounds Festival in Surfdorp Scheveningen pakt groots uit
2 augustus 2014
Thuishaven op reis naar magisch Kloster Graefenthal
1 augustus 2014
Getlounged on Sunday: the summer is magic
Siberische technomuze Nina Kraviz naar Toffler