Partyflock
 
­ Nederland

Technovision vs Trancentral

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 27 oktober slaat Patronaat’s Technovision de handen ineen met Haarlems enige echte techno-platenzaak Trancentral. Dat betekent een portie dance-muziek van het hoogste niveau. En omdat deze avond officieel de wintertijd wordt ingeluidt kunnen we een uur langer doorfeesten in Patronaat!

Voor deze speciale gelegenheid staat niemand minder dan Paul Kalkbrenner op het menu. Paul is de onbetwiste koning van de Berlijnse techno. Op perfecte wijze weet hij energieke beats te verweven met prachtige melodische strings. Zijn stijl is funky, zwevend met heerlijke breaks maar met diepe kicks en stevige techno-beats. Met zijn albums en singles op het B-Pitch Control label gooit hij al jaren hoge ogen, maar met zijn roemruchte live-performances brak hij definitief door tot de eredivisie van de techno. Zeker na zijn memorabele live-sets tijdens Awakenings. Het is alweer een tijdje geleden dat Paul op het podium stond voor een live-set en we verwachten dan ook een hoop nieuw materiaal van deze Berlijnse grootmeester.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. DJ Remy is een van de aartsvaders van de Nederlandse kwaliteitstechno. Al sinds het opkomen van de house-muziek in Nederland is hij een van de vaste waarden binnen de techno geweest. Geheel terecht! In de loop der jaren is hij talloze keren geimiteerd maar zelden geevenaard. Met zijn onmiskenbare stijl zorgt hij dat elke dansvloer opgepompt wordt tot een stomend geheel.

In een samenwerking met platenzaak Trancentral mag natuurlijk Haarlems enige echte dance-boegbeeld Alexander Koning niet ontbreken aan de line-up. De man behoeft eigenlijk geen verdere introductie want als je hem niet kent heb je waarschijnlijk onder een steen geleefd de afgelopen jaren. Alexander is labelbaas, winkeleigenaar, producer maar boven alles natuurlijk DJ. Zijn staat van dienst is inmiddels zo indrukwekkend dat we er wel een boek over zouden kunnen schrijven!

In zijn kielzog neemt Alexander de excentrieke Dj/producer James Nidecker mee, die de afgelopen tijd in sneltreinvaart de Nederlandse clubs en podia bestormt. James is afkomstig uit de elektronische avant garde en heeft zijn roots zelfs liggen in de punk en metal scene. Met zijn beschilderde gezicht schrikt hij sommigen misschien af maar zijn muziek zuigt je rechtstreeks de dansvloer op om je daar te teisteren met zijn uiterst dansbare techno-beats. Achter de draaitafels combineert hij zijn authentieke stijl met eigenwijze vocalen, weirde effecten en abstracte geluidsfragmenten.

Met al dit moois op het programma beloofd het een mooie winter te gaan worden!

5 opmerkingen

 
Klinkt goed, maar is er een timetable?!?!
Kalki, Remy, en Koning goeie zaak Records!!!!
 
Artiest Bonner
23.00-01.30 De Koning & Nidecker
01.30-02.30 Paul Kalkbrenner LIVE
02.30-04.45 Remy
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 23 oktober 2007 om 12:42:
23.00-01.30 De Koning & Nidecker
01.30-02.30 Paul Kalkbrenner LIVE
02.30-04.45 Remy

Klinkt goed! (Y)