Partyflock
 
­ Nederland

Earth LIVE Part 2 - Programmering

gepubliceerd door , op
Earth LIVE Part 2 - Programmering
25 augustus 2007
Earth staat aankomend weekend voor de tweede keer dit jaar in Paradiso als onderdeel van de earth paradiso trilogy. Naast 2 internationale headliners presenteert earth een aantal dikke live-acts waaronder een nieuwe naam uit de Duitse Cocoon stal. In de kelder is zaterdag ook een wel heel erg bont gezelschap aanwezig, onder de noemer de Schillenhut. Er schijnen vuige taferelen te gaan gebeuren!?

In drie trilogy edities haalt earth in totaal zeven buitenlandse gast artiesten naar Paradiso. Alleen deze september editie staan er al drie op het programma waaronder Paolo Mojo (Renaissance, UK) en Chris Fortier (Balance, USA). Om al deze import enigszins te compenseren heeft earth voor aanstaande zaterdag een aantal aanstormende Nederlandse artiesten gevraagd.
Uit het grote aanbod talentvolle medelanders is in de TIME_CODE zaal gehost door 365MAG.com en S.A.E. Amsterdam (School for Audio Engineering) gekozen voor vier rockende NL live-acts en één Duitse afgezant. Oftewel een bomvol live programma. Alle artiesten maken muziek op de scheidslijn van house/techno, de één is wat meer op minimal gericht, de ander wat meer richting neotrance of juist techhouse. Vast staat dat deze artiesten vooral live erg goed zijn, lekker rocken dus.

Zoë Xenia is de vrouw om in de gaten te houden, ze kan eigenlijk niet meer onder de noemer talent geschaard worden, ze heeft zichzelf namelijk al ronduit bewezen. Alleen in de eerste helft van 2007 heeft ze al platen uitgebracht op Connaisseur, Art Minimal en Organised Music. Later dit jaar kan ze hier nog Remote Area (met een Microfunk remix) en haar tweede release op Connaisseur aan toevoegen. Ondertussen heeft ze de laatste tijd ook behoorlijk wat Nederlandse dansvloeren laten beven met haar energieke live-act.

Thomas Laurén vertegenwoordigt de nieuwe succesvolle lichting Oost-Nederlandse artiesten. Thomas maakt zoals hij zelf aangeeft deep-emo-techno/progressive. Dit jaar komen er nog vier nieuwe releases van hem uit op met onder andere een remix op Manual Music waar mensen als Petter en John Dahlback ook releasen en verder releases op DualBlock. Frank Haag stond eerder dit jaar al in de grote zaal van Paradiso op het Error Krew feest, hij maakte hier zo’n verbluffende indruk dat hij het zaterdag nog eens dik mag overdoen. Frank Haag staat voor dikke baslijnen met een lichte minimale insteek en een maximaal resultaat.

Patrick Kunkel is de enige buitenlandse artiest in de TIME_CODE area en maakt ook meteen zijn debuut in Nederland. Patrick is verbonden aan het Duitse Cocoon van Sven Väth en brengt verder platen uit op onder andere Silver Planet. 365LIVE! complementeert het programma met een mix van neotrance/electronica en techhouse.

In de kelder broeit het zaterdag. De mensen van de Schillenhut hebben er veel zin in. Het schijnt dat de location=Paradiso] kelder verbouwd wordt tot een knusse huiskamer waar vuige/smerige muziek te horen is. De Schillenhut brengt traditioneel gezien nieuw, vuig talent, dat langzaamaan door de smurrie die dancescene heet naar boven aan het borrelen is. Headliners in de kelder zijn onder meer Olivier Weiter en Flexmeister F. Olivier is hard bezig door te breken met eigen feestjes als Boot25 en Shoeless, hij is nu zelfs uitgenodigd om in Bar25 in Berlijn te komen draaien. Flexmeister F is een bezige bij als organisator van (en dj op) events als Hooked, De Schillenhut, Club GourMed, Vuige Fuif en Haarlem Ordinair. Ook te vinden in de kelder zijn Noelie versus Voldaan (Club Fritz) met een pompende minimal en techhouse back2backset. Dat dit aanslaat hebben zij al eerder bewezen! Nice Guy Eddy, bezig met remixes van onder andere de 16 Bit Lolita's, gaat een knallende live-set neerzetten en mede-initiator Zazaza zal de zaal opwarmen zodat hij erna lekker zelf kan rondraven in de kelder. Verwacht dus niets en beleef alles, dat is het devies van deze schunnige organisatie!

Het wordt in ieder geval een bijzondere earth aanstaande zaterdag met heel veel nieuwe artiesten, live-acts, performances en andere gekkigheid. Maar bovenal heel veel vette muziek.

Earth stands for forward thinking music!

5 opmerkingen

Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
:respect:
:cheer:
:D
 
Werkzaam bij Bar27
:cheer:
www.deschillenhut.nl
Het is bijna zover! De djs hebben hun meest vuige plaatjes uitgezocht, en ook de organisatie zal uitpakken qua gekkigheid en morsig decor in de kelder. Het wordt ouderwets raven van 23.00-05.00! En Earth is altijd erg goed bezocht, dus wil je erbij zijn, weest op tijd!

Drie zalen met de dikste djs, zoals Paolo Mojo en Chris Fortier in de grote zaal van deze legendarische omgebouwde kerk! De volgende editie van De Schillenhut is pas op vrijdag 23 november, dus mis hem niet :D Ook dan is er weer een steengoede en letterlijk ondergrondse locatie gevonden in hartje Amsterdam, dus zet hem vast in je agenda.
steen goed... vooral die laatste