Partyflock
 
­ Nederland

Blacklabel presents

gepubliceerd door , op
Voor het eerst een volledige BlackLabel line-up in de Sugar Factory te Amsterdam.

Het Amsterdamse BlackLabel presenteert zich op 11 augustus aan het hoofdstedelijke publiek met een smeuig rijtje electronische artiesten. Schwarzer Männer bijten de spits af, daarna Krause live, hoofdact de Melomanics en tenslotte labelbaas Kid Goesting achter de draaitafels.

Hoe onderscheid je je van al die andere bandjes? Het is de gave om verder dan je grenzen te kunnen kijken en tegelijkertijd catchy en poppy te blijven. De Melomanics hebben dit alles in huis en meer...! Al zo’n 4 jaar brengen ze synthpop, volgestopt met electronica, rock en aanstekelijke songs. Ze weten wel hoe ze de aandacht op zich gevestigd moeten krijgen. De Melomanics, wat ziekelijke liefde voor muziek betekend, speelden voor 300,000 man bij Parkpop, op Mysteryland en tijdens het 5 Days Off... festival en ze rockten menigeen uit hun sokken! Na hun debut single op het Amsterdamse BlackLabel Records najaar 2006, volgde in Mei dit jaar de release van hun debut CD ‘The Grey Light’. Hun carriere werd in Juni bekroond met het winnen van de prestigieuze Essent Award, waardoor ze, naast een promotie budget, verzekerd zijn van een plek op het Lowlands festival.

Na jaren in punkrock bands gespeeld te hebben besloot Krause haar tanden in de electromuziek te zetten. Dit was in Juni 2006. Na twee maanden bloed, zweet en tranen in haar studio, maakte Krause haar debuut in Paradiso, Amsterdam, het Walhalla voor iedere zichzelf respecterende artiest of DJ in Nederland. Slechts een paar weken later bood Platex haar aan om haar eerste single ‘I lost my tampon’ uit te brengen, welke een culthit werd in diverse clubs en op diverse internetradio stations. Krause weet hoe ze de aandacht op zich moet vestigen; in de meest uitdagende outfitjes beukt ze met haar nietsontziende basslijnen en gruizige beats het nietsvermoedende publiek omver. Ze mag dan wel een nieuwkomer zijn, ze heeft haar tanden in de electro gezet om nooit meer los te laten!

Uw gastheer voor deze nacht is Kid Goesting, naast labeleigenaar ook Amsterdams meest bekende electro dj, altijd strak in het pak (winnaar Gouden Kabouter - Best Dressed DJ) met onafscheidelijke Corona. Hij begon in 1997 in Vaaghuyzen en staat nog steeds als een huis. Naast het dj-en legt hij zich tegenwoordig meer toe op het produceren van muziek. Inmiddels zijn er al wat remixen van zijn hand verschenen, en wordt zijn debut ep dit najaar verwacht.

De nacht zal worden geopend door de Schwarze Männer, dit duo combineert live electronix met traditionele instrumenten en Duitse electronische klanken. Op het live podium bij TWSTD zorgden zij op koninginnedagavond al voor een uiterst dansbaar optreden.

Label Biografie
BlackLabel is opgericht in 2001 door Kid Goesting, met hulp van Rush Hour Distribution. BlackLabel begon als een electro label in de pure zin van het woord, met releases van Deflektorz, Ultradyne, Comtron en Quick&Brite. Naarmate de definitie van electro verbreedde, nam ook de diversiteit van de verschillende soorten releases toe. BlackLabel werd van een puristisch electro label, een label met als uitgangspunt electronische muziek in de breedste zin van het woord. Vorig jaar werden de gelederen versterkt met de toetreding van Rodger Mettenday, waarmee hij samen optreedt onder hun alter ego Schwarze Männer.