Partyflock
 
­ Nederland

Rekord3r
6 juli terug in Utrecht en after in Poema

gepubliceerd door , op
Rekorder en Utrecht zijn een uitstekende combi, dat bleek wel tijdens de ‘Rekord3r estafette’ afgelopen keer in maart: 1 nacht, 2 clubs, 1 prijs. Het Rekorder festijn strijkt op vrijdag 6 juli wederom neer in zowel de Tivoli als Club Poema RAW. Dit betekent maar liefst (minimaal) 9 uur lang genieten van de heerlijke minimalistische techno beats van een reeks aan artiesten als Michel de Hey, Wouter de Moor en Japans techno icoon Ken Ishii. Volgens Rekorder is uit je bol gaan in het weekend niet alleen een verdienste van de muziek, maar ook entertainment: een hoop vrolijke, artistieke en dolle taferelen. Rekorder kennende beloofd de nacht (weekend) van 6 juli een dwaze te worden in onze domstad!

Na twee edities in Amsterdam en Rotterdam is het weer de beurt aan Utrecht. De voorgaande en tevens eerste keer in Utrecht was een groot succes, waar het circus in de Poema RAW tot diep in de volgende zaterdagochtend de tent rockede met oa. Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw. Rekorder maakt zichzelf in Utrecht een uniek feest door hun ‘Estaffette’ concept. Bezoekers kopen een kaartje/ passe-partout (op bijvoorbeeld www.rekorder.nl) en krijgen die nacht daarmee toegang tot zowel de Tivoli, als Club Poema RAW die op 5 minuten loopafstand ligt naast het Centraal Station. Clubgangers die de standaard sluitingstijden van 04.00 of 05.00 uur hekelen krijgen zo een optimale mogelijkheid om hun vrijdagavond en weekend goed te besteden. Tot 04.00 uur is de Tivoli geopend, maar Club Poema RAW (die om 03.00 uur opent) heeft die nacht geen vooraf afgesproken sluitingstijd. Feest is feest!

De Japanse techno artiest Ken Ishii is een van de meest innovatieve, experimentele producers van de hedendaagse techno. In 1993 debuteerde Ken op het legendarische Belgische technolabel R&S Records. Eén van zijn eerste releases ‘Utu’ werd uitgebracht op Richie Hawtin’s plus 8 label. In ’95 releasde Ken zijn eerste en alom geprezen album ‘Jelly Tones’ (R&S/Sony) en met de videoclip van een van de singles (“Extra”) van dit album won hij zelfs de award voor MTV Europe’s “Dance video of the year”. Sindsdien wordt Ken Ishii gezien als een van de technopioniers van wereldniveau. Eind vorig jaar kwam hij met zijn nieuwste studioalbum “Sunriser”, opvolger van het in 2002 verschenen “Future in Light”. Hij stond ook al op Free Your Mind festival dit jaar maar voor de mensen die hem gemist hebben, of geen genoeg konden krijgen van zijn opzwepende set in Arnhem; op 6 juli staat hij op Rekorder en dit belooft 2 uur lang los gaan op de bekende vaste, ritmische structuur van techno met elementen van chaos en verstoring.

Nederlands ‘techno trots’ Michel de Hey staat garant voor een goede mix van funky techno en house. Inmiddels runt De Hey een aantal platenlabels onder de overkoepelende naam Immaculate Music. Op deze labels brengt hij regelmatig releases uit, waaronder van dance - producer Jeroen Verhey (Secret Cinema).
Sandrien is momenteel een van de grootst rijzende sterren binnen de Nederlandse dance scène. Deze DJ en producer kan als geen ander het publiek helemaal los laten gaan op haar eigenzinnige mix van minimal, electro en diepe freaky sounds en is te vinden op bijna elk festival in Nederland dit jaar.

Zoals al eerder gezegd draait het bij Rekorder niet alleen maar om de muziek. Aan entertainment en gekkigheid wordt ditmaal (letterlijk?) alles uit de kast getrokken! 6 juli belooft een lange leuke avond te worden waarin de dingen net weer even een tikkeltje anders gebracht zullen worden, dat waar Rekorder voor staat. Met een nacht vol goede muziek en spraakmakende extra’s, lijkt deze editie nog beter te worden dan de vorige.

11 opmerkingen

Party till 10 in the morningggg!!! WOOEEHHAAAA
Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
haha :D
 
Werkzaam bij Rage-Online
daar gaan we weer :Cheer:
heb al een kaartje voor 5 days off maar heb hier toch ook wel zin in eigenlijk :s
dikke line-up, helaas ben ik dan al ergens anders :(
 
kom dan daarna nog naar de poema, gaat door tot 10 uur!
gruwlijk!