Partyflock
 

Houseplay invites Detroit

gepubliceerd door , op
Houseplay invites Detroit
3 mei 2007
FeestHouseplay · Invites Detroit
Datumzaterdag 5 mei 2007
WinactieHouseplay actiegesloten
LocatiePanama Site
Motown, de bakermat van Techno, geboortestad van de grondleggers van House. We hebben het hier natuurlijk over Detroit. Houseplay nodigt met dan ook met trots Kevin Saunderson en Kenny Larkin uit op de 5e van mei. Kevin Saunderson en Kenny Larkin zijn twee mannen die zijn thuis voelen in Detroit en zij hebben beiden een grote bijdrage geleverd aan de hedendaagse Housescène. Naast deze pioniers staan de residents Jan Boom en El Sandro geprogrammeerd. Pompende beats en strakke loops zijn aan de orde van de dag tijdens “Houseplay invites Detroit”.

Houseplay staat voor kwaliteit, welke tak van house ook aan bod komt. De 2 afgelopen edities stonden in het teken van Ibiza, maar deze keer is het industriestad Detroit die uitgenodigd is. Wat men kan verwachten tijdens deze avond is een sound van pure klasse, zoals bijna alleen Dj’s uit Detroit deze kunnen brengen.

Kevin Saunderson, één van de grondleggers van House. Kevin, geboren in NY, maar op zijn 9e verhuisd naar Detroit. Al snel kwam hij Derrick May en Juan Atkins tegen en dikke beats kwamen in no time uit de speakers. Kevin was oorspronkelijk enkel een DJ, maar dat veranderde snel nadat hij het produceren onder de knie kreeg. Geïnspireerd door Kraftwerk ontwikkelde hij een meer pure vorm van House Music. Kevin wist zijn eigen sound te creëren, die hij overbracht naar Europa. Saunderson houdt zich goed op de hoogte met hoe de house scène zich ontwikkelt en dat hoor je dan ook terug in zijn hedendaagse sound -> heerlijke Detroit-House afgewisseld met diepe beats en funky ritmes.

Kenny Larkin is van de tweede lichting Detroit techno DJ’s. Hij hing in zijn jeugdige dagen veel uit in de clubs van Detroit samen met jeugdvriend Richie Hawtin en Derrick May. Sinds de release van “Azimuth”, zijn eerste en veel geloofde album, is Kenny’s carrière in een stroomversnelling geraakt. Hij heeft sindsdien meer dan 3 miljoen kilometer gereisd, opgetreden op de grootste festivals voor menigten van tienduizenden mensen en de nodige eigen tracks en remixes afgeleverd. Ondertussen zijn we 12 jaar verder en is zijn nieuwste album getiteld “Keys, Strings, Tambourines” uit. Een ware lust voor het oor! Voor hen die in het paasweekend naar Awakenings zijn geweest, behoeft Kenny geen verdere toelichting. Hij brengt de Detroit sound over op zijn eigen manier. Heerlijke Detroit-house met een Funky inslag.

Panama* voegt zoals vrijwel altijd ook iemand uit eigen stal toe aan de Houseplay. Residents El Sandro en Jan Boom gaan wederom hun opwachting maken tijdens “Houseplay invites Detroit”. Electro, Tech-house en Techno mixen de mannen naadloos door elkaar heen. De vaste bezoekers van Panama* weten precies waar we het over hebben. Tijd voor deze mannen om afzonderlijk hun kunsten te tonen aan de bezoekers van Houseplay. Jan Boom staat geprogrammeerd naast de Detroit heren en ElSandro gaat de studio eens flink onder handen nemen.

The sound from Detroit on the 5th of May @ Panama*

13 opmerkingen

Zalig. Zonder deze gasten had techno heel anders uitgezien.

Ik zeg lang leve de High Tech Soul
Artiest {SHOWLIST artist 95822, 39766}
Vette shit en vrijdag ook al Moodymann. Ik zeg meer Detroit! ;) Haal Derrick May eens naar Panama, die is in 2007 nog niet in Nederland geboekt....
Keuzes keuzes keuzes... ach what the heck, ik zet m'n stretcher wel weer in de tuin en kom vrijdag naar danny en zaterdag naar kevin en kenny....! ;)
vet!! moet ff kijken hoe de financien ervoor staan na zon lang weekend :)
Dit gaat hem worden (L)
Uitspraak van T-nus op donderdag 3 mei 2007 om 14:21:
Ik zeg meer Detroit! ;)

ja dat zowiezo :)
 
sowieso sowieso ;)
hmmm wil er wel heen, maar geld wordt een beetje een probleem :9
Hiephoi eindelijk een leuk technofeestje.
the real detroitstyle (y)