Partyflock
 
­ Nederland

2e Spink! Festival presenteert de dance en rock van nu

gepubliceerd door , op
2e Spink! Festival presenteert de dance en rock van nu
26 april 2007
Met de tweede editie van het Pinksteravond festival Spink! presenteert de Effenaar op zondag 27 mei een cutting edge-programma met het hipste en coolste op het gebied van dance en rock. Naast de ruigste en meest opruiende beats uit de frontlinies van de dance (met o.a. de pas 18-jarige "Hot Chick" Uffie, de nieuwste sensatie van Ed Banger Records), ook de meest opwindende livebands van dit moment (met o.a. de 'sunshine pop' van The Apples In Stereo en 'Effenaar Kleine Zaal-favoriet 2005' The Robocop Kraus).

Spink! werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd met als uitgangspunt een leuk en betaalbaar festival te presenteren tijdens het Pinksterweekend. Dit jaar verruimt de Effenaar die gedachtegang; niet alleen moet Spink! leuk en betaalbaar zijn, het moet vooral ook "aan-de-hand" zijn, met actuele muziek van acts, dj's en bands die er nu toe doen. Een visitekaartje van de Effenaar. Met de mooie line-up van deze tweede editie is dat goed gelukt.

Wat staat je te wachten zondag 27 mei tussen 22:00 en 04:00 uur? Dance, rock en electro in de Grote Zaal van eerdergenoemde Uffie & DJ Feadz LIVE plus dj Jesse Voorn ("Electronicpoprockdance" volgens hem zelf; een heerlijke sound die aanzet tot dansen volgens ons), Quick & Brite LIVE (vette, groovende, stoere electrorock), The Subs LIVE (de Gentse Culture Club-residents Starski & Tonic draaien als The Subs aangenaam eclectische electro, bekend van hun dancefloor-killer "You make me spill") en tussendoor dj U man, onze vaste waarde waar het de rauwe electrorock van Ed Banger Records, Kitsune en zielsverwanten betreft.

In de Kleine Zaal worden The Robocop Kraus (vrolijke new rave à la Klaxons, !!!, Infadels en Franz Ferdinand) en The Apples In Stereo (hemelse melodieën, zonnige sixties psychedelica en een uitermate poppy sound met een Pavementachtige twist) voorafgegaan door The Go Find, het project van Dieter Sermeus waarin de Belg even nonchalant als elegant moderne popsongs voorziet van een vleugje rock, dance en singer-songwriter introspectie. De optredens in de Kleine Zaal worden afgewisseld door muziekfilms van jonge regisseurs, die onder de noemer Special FX: Shoot Me! als een rondreizend filmfestival poppodia aandoen. Tijdens Spink! zijn o.a. "Afropunk" van James Spooner (een film over de Afro-Amerikaanse punkscene in de USA met o.a. optredens van Bad Brains en Tamar Kali) en "The Ramones and I" van Rusty Nails (over hoe een tiener aan de buitenwijken ontsnapt met behulp van de muziek van The Ramones) te zien.

In het Café presenteert Spink! een stevig rockprogramma met drie aanstormende Nederlandse bands. Afsluiter The Bloody Honkies (vuige, rauwe, maar swingende rock 'n' roll uit de Achterhoek) wordt voorafgegaan door de catchy stonerpop van Viberider (winnaar van de Limburgse bandwedstrijd Nu Of Nooit, met ex-leden van Dreadlock Pussy en Face Tomorrow) en de rock 'n' roll à la Black Rebel Motorcycle Club van het Schiedamse Vegas for Millions.

Naast de muziekfilms in het kader van Shoot Me! presenteert Spink! ook een tweede Special FX-project: Rock ON Roll Stories. Ellen ten Damme, Def P. (voorman Osdorp Posse) en André Manuel (o.a. Krang) vertellen in de anders nimmer voor het publiek toegankelijke ruimten van de Effenaar in een intieme setting over hun belevenissen backstage: bizarre, ontroerende en hilarische herinneringen aan op hol geslagen groupies, de aandacht in de media en koelkasten vol drank.

Spink! - Pinksteravond Festival

Grote Zaal (dance/electro): Uffie & DJ Feadz LIVE (Ed Banger Records, USA) + DJ Jesse Voorn + Quick & Brite LIVE + The Subs LIVE (B) + dj U man

Kleine Zaal (rock/pop): The Robocop Kraus (D) + The Apples In Stereo (USA) + The Go Find (B) + Shoot Me!, muziekfilms: Afropunk, Aeroplane Man, Entre-nos en The Ramones and I

Café (rock/stoner): Vegas for Millions + Viberider + The Bloody Honkies

backstage: Rock ON Roll Stories met Ellen ten Damme, Def P. en André Manuel

Zondag 27 mei | Aanvang 22:00 | Entree € 12,50 | Alle Zalen + Café Effenaar

4 opmerkingen

 
Give it up 4 Ed Banger!!!!
Ben benieuwd naar Uffie... als zij dezelfde stijl heeft als Justice dan wordt het gruwelijk. Anders sta ik voor alles open:)
Uffie = heel veel van hetzelfde. Net als met drum & bass: het eerste half uur is het leuk, daarna niet meer.

Track "Ready to fuck" is overigens wel meesterlijk
laatste aanpassing
Maar niet alleen Uffie treed op! :D