Partyflock
 

Red Zone is Dead! – Final edition

gepubliceerd door , op
Red Zone is Dead! – Final edition
11 januari 2007
FeestRed Zone is Dead · Final edition
Datumzaterdag 17 februari 2007
LocatieEffenaar Site
Zaterdag 17 februari gaat er een stukje muziekhistorie en -cultuur van Eindhoven verloren. Het zeer gewaardeerde en gerespecteerde drum ’n bass concept van Eindhoven stopt er namelijk mee. Wat, als zo vaak, begon als een vet idee groeide uit tot een groot succes. Tien jaar lang domineert Red Zone de drum ’n base scene in Eindhoven.

Het is allemaal begonnen als een groepje dj's die zelf feestjes ging organiseren en het grappige is, dat het dat eigenlijk nog steeds is, alleen op een andere schaal.” aldus Martyn, mede-initiator en resident dj. Red Zone vond hun thuisbasis in de Effenaar Eindhoven, maar bleef ook gratis avonden in de De Bakkerij organiseren. Red Zone werkte daar voornamelijk met nieuwe binnen- en buitenlands talent.

In de jaren daarna groeide Red Zone uit tot een begrip in de Eindhovense dancescene. Doorgaans waren de Red Zone avonden compleet uitverkocht. Red Zone wil stoppen op hun hoogtepunt en eerlijk is eerlijk, er valt weinig meer te bereiken. Red Zone was het decor voor de meest gerenommeerde namen in drum ’n bass land zoals Doc Scott en Goldie. Wie zal deze optredens ooit vergeten?!

Wie denkt dat drum ’n bass nu voorgoed verdwijnt uit de Effenaar, heeft het mis. Want ook na het stoppen van Red Zone, zullen er nog regelmatig vette drum ’n bass acts geboekt worden. Daarnaast zullen de Red Zone acts zich meer gaan concentreren op hun eigen ding in plaats van het organiseren.

Tijdens Red Zone is Dead! zal een ode gebracht worden aan de jongens die zich jarenlang hebben ingespannen om van Red Zone een succes te maken. Hieronder vallen uiteraard de Red Zone resident dj’s Nymfo, Hats & fragment, Pressure en Martyn zelf. Red Zone is Dead! zal gehost worden door Jay met als special host-MC Dart. Alle Red Zone classics zullen natuurlijk de revue passeren.

De fans zijn vooralsnog betreurd en uit het veld geslagen door dit slechte nieuws. Want niemand had verwacht dat Red Zone zou stoppen. Dit is ook duidelijk af te lezen aan de berichtjes die fans achter laten in het condoleanceregister, welke de organisatie zelf in het leven heeft geroepen (www.redzoneheadquarters.com). Eén ding staat echter vast. Het dak van de Effenaar gaat er voor de allerlaatste keer van af door het drum ’n bass geweld van Red Zone. Dus heb jij net als zovele genoten van alle voorgaande avonden en wil je dit nog één keer meemaken, dan moet je 17 februari aanwezig zijn in de Effenaar. Zegt het voort, Red Zone is Dead!

14 opmerkingen

:(

Echt jammer, maar wel begrijpelijk. Kan er alleen helaas niet bijzijn :(
 
:'( a big farewell to Red Zone! :bye:

:respect:
waarom nou uitegekend de 17e als afsluiter.... :( doe nog 1 maandje later een extra ofzow!!!
Echt wel jammer... Ben er maar 1 keer toevallig binnen gevallen, maar kon niet stil blijven staan daaro!
Komen er nog wel kleine spontane acties? :)
 
Red Zone is dood, lang leve Red Zone ;)
damn, waarom? omdat ze zich gaan concentreren op hun eigen ding? red zone was toch hun ding..jammer..heb genoten van nympho,pan (en "hats" toch?..)goldie, photek....
Too bad....
ff kijken of ik niet gewoon van de laatste mijn eerste kan maken..
Uitspraak van Static-G op woensdag 7 februari 2007 om 19:59:
pan (en "hats" toch?..)

jaja, vond het ook al raar dat pan er niet bij stond
Uitspraak van Transistorized op woensdag 7 februari 2007 om 20:43:
jaja, vond het ook al raar dat pan er niet bij stond

Martyn = Pan. Maar wel erg jammer dit, Red Zone haalde altijd de beste line-ups naar Nederland. RIP Red Zone :(
laatste aanpassing
Uitspraak van The Watcher _ dnb op woensdag 7 februari 2007 om 22:15:
Red Zone haalde altijd de beste line-ups naar Nederland

Helemaal mee eens! De laatste editie ga ik dus zeker wel bij zijn! hulde aan Red Zone :respect:
R.I.P

Wi'll never forget Red Zone

17de komen we zeker laatste eer bewijzen.
 
Jammer dat het samen valt met Orkapot in Dynamo!
Aan Red Zone in de oude Effenaar heb ik goeie herinneringen (y)
Uitspraak van Dance addict op donderdag 8 februari 2007 om 09:41:
De laatste editie ga ik dus zeker wel bij zijn!

als k er niet ben moet er wat ergs zijn gebeurd
;)