Partyflock
 
­ Nederland

Masters of Mayhem: Techno eindelijk terug in Drachten

gepubliceerd door , op
Masters of Mayhem: Techno eindelijk terug in Drachten
18 januari 2007
Na 4 jaar lang technoloos door het leven te zijn gegaan is het dan eindelijk weer zover. Samen met AM Events heeft Iduna een concept uit de grond gestampt waar techno liefhebbers hun hart een tikje sneller van gaat kloppen. Drachten kan zich gaan opmaken voor een invasie van feestgangers. De eerste editie van Masters of Mayhem staat voor de deur en dat zal ongetwijfeld niet ongemerkt voorbij gaan.

Op vrijdag 2 februari wordt poppodium Iduna in Drachten vanaf 22.00 uur omgedoopt tot de hardste techno-tempel van het noorden. Deze locatie biedt met een capaciteit van zo’n 600 bezoekers het perfecte toneel voor dit nieuwe evenement dat naar alle waarschijnlijkheid eens per twee maanden zal terugkeren.

Wat kun je verwachten? Snoeiharde techno en schranz met de meest brute DJ’s die Nederland rijk is.

In de eerste zaal wordt de avond geopend door Damian Keane. Inmiddels al geruime tijd een gevestigde naam in het noorden en omstreken. Zo stond hij bijvoorbeeld al een aantal malen op het prestigieuze Awakenings en heeft hij verder z’n kunsten vertoont op feesten zoals Illegal Vibes en Trinity in Technoland.

Hierna wordt het stokje doorgegeven aan Dano. Deze DJ die zijn sporen natuurlijk allang verdiend heeft in zowel de hardcore-, als de techno scene zal Iduna op haar grondvesten laten trillen als hij z’n technoknallers op the wheels of steel legt. Dit wordt niet de eerste keer dat Dano de grote zaal van Iduna op haar grondvesten doet schudden. Vier jaar geleden, tijdens de laatste techno party die in Drachten gehouden werd, was hij er ook al bij. Ongetwijfeld zal hij ook ditmaal een onvergeetlijke set zal neerzetten.

Om 01.30 is het de beurt aan niemand minder dan Rude Awakening. Wederom een DJ die zowel in de techno scene als de hardcore scene (Promo) actief is. Deze talentvolle DJ/producer spant op dit moment in de techno wereld de kroon met z’n zware kicks, duistere breaks en keiharde industrial sound. Rude Awakening is resident op de club r_AW feesten en heeft verder onvergeetlijke sets gedraaid op onder andere a Nightmare Outdoor, Decibel, Awakenings, In Qontrol en Mystery Land. Met een kneiterharde set zal dit enorme talent de avond een climax geven waar je oren nog wel even van zullen blijven piepen.

Om 03.00 houdt het brute geweld in Iduna helaas alweer op, maar niet getreurd. De organisatie heeft direct na afloop een afterparty gepland in het nabijgelegen Bluescafe 47. Daar zullen DJ’s zoals Terrex je nog een paar uren laten horen dat techno terug in Drachten is.

In de tweede zaal van Iduna is het sfeervol grooven met the Brothers Funk, die sinds kort hun eigen radio show hosten op sunshinelive.nl. Ondertussen staat ook hun eerste gezamenlijke release (Are U on Drugs?!) op het punt uitgebracht te worden. The Brothers Funk, bestaande uit Asino en Mickey T zijn erop gebrand na Polen (waar zij met hun plaat “Sunrise” de nummer 1 postie in de top 100 behaalden) ook Nederland te veroveren. Mede omdat ze worden bijgestaan door de beeldschone vocaliste Sensara en turntablist Devastate is dit een must-see voor alle house liefhebbers.

Kaarten kosten 7,50 en zijn onder andere verkrijgbaar bij Iduna zelf. Entree bij de deur op de avond zelf kost 10,00. Maar je loopt dan wel het risico dat de tent al vol is.

In ieder geval is het geluidssysteem van Iduna er klaar voor om snoeihard tekeer te gaan. De line-up liegt er niet om! Dit word een avond keihard rammen met de Masters of Mayhem!

14 opmerkingen

 
Geweldig, alleen jammer dat ik niet van techno hou :P
Maar toch leuk dat et weer in Dr88 is, voor de liefhebbers.
Dat dacht ik.......

Lekker feestje lijkt mij :P :P
 
(Y) Ja die zet ik in de agenda!
Ziet er lekker uit... Hoop dat t es wat vaker komt... Zodra ik me rijbewijs heb komen we die kant op:D
 
lekker hoor
Eindelijk weer los dachten we zo! Dit gaat nog wel even nagalmen geloof ik.
 
jezus die techno kunnen ze beter achter wege laten :frusty:
ook even zien denk ik :D
 
Artiest Terrex
Uitspraak van inactief op dinsdag 23 januari 2007 om 17:35:
jezus die techno kunnen ze beter achter wege laten

Aandacht zoeker bleeeegh!!!
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 2748, 769}
Artiest {SHOWLIST artist 35299, 42175, 8280}
Uitspraak van inactief op dinsdag 23 januari 2007 om 17:35:
jezus die techno kunnen ze beter achter wege laten :frusty:

waarom staat het in je agenda dan :loser: :lol: