Partyflock
 
­ Nederland

Welcome into the world called The Beatclub

anoniem gepubliceerd op
Welcome into the world called The Beatclub
4 januari 2007
FeestThe BeatClub · House Classics by the original pioneers
Datumzaterdag 10 februari 2007
WinactieThe BeatClub actiegesloten
LocatieHemkade
Wie herinnert ze niet, de eerste Beatclub feesten. Noem ze maar op, Duncan Stutterheim (ID&T), Ivar Moens (Hemkade), Cliff de L’isle (FCA-Music), Gert van Veen (Quazar), Rocco Veenboer (Awakenings), Dennis Luts (TWSTd), etc. Bij hun rijtje eerste feesten met speciale herinneringen staat The BeatClub. Voor de vele oudere jongeren onder ons, en de vele mensen die werkzaam zijn in de Dance Branche, waren deze feesten de eerste ontmoeting met het house virus wat Nederland de komende jaren/decennia in zijn greep zou houden.

We zijn nu 18 jaar verder...

...The BeatClub stond in de begin dagen van de Dance voor pionieren en underground feesten. Anno 2007 valt er weinig meer te pionieren met house en underground is het niet meer. Wat blijft er dan nog wel over.. het gevoel! Een club binnen komen en alles los laten, je laten mee voeren en je laten gaan. Je komt binnen, je hart klopt sneller, de spanning hangt in de lucht.. voor welke verrassingen kom ik vanavond weer te staan? Je hangt je jas op en in de verte hoor je de beat bonken.. de deuren openen zich en je ziet een dampende mensen massa, dansen en vrolijk in de zaal waar de stroboscopen flikkeren en de rookmachine soms over uren maakt. Uit de boxen komt die hypnotiserende bas, af en toe overstemt door de herkenbare fluitjes die zijn mee genomen.

..Welcome in to the World called The BeatClub!..
In navolging van The beatclub returns 2006 · Return Of The Original House Concept organiseren Earth & Art of Dance The BeatClub 2007 · Houseclassics By The Original Pioneers. Met de bekendgemaakte line-up doet The BeatClub geen concessies. Alleen de grootste pioniers binnen de Dance die nog steeds actief zijn, krijgen een uitnodiging voor dit spektakel. Baanbrekende clubs als RoXy, iT, De Waakzaamheid en de Mazzo worden vertegenwoordigd door de artiesten die deze clubs hebben gemaakt in de glorietijden.

Bijzondere gast dit jaar is Todd Terry. Todd Terry is zonder meer degene die de meeste invloed heeft gehad op de housegeneratie. Met anthems als Can You Feel It, Keep on Jumpin en Can You Party maakte hij zich al snel onsterfelijk. Hij bleef echter produceren en heeft nog steeds een sterke invloed op de huidige dancescene. Zo was hij in het begin van de Latin hype het brein achter Gypsymen met de track Babarabatiri. Hij bracht onlangs ook nog Front 2 the Back uit, een ware clubhit. The BeatClub heeft in 2006 bewezen dat het een verfrissende draai kan geven aan de term houseclassics. Als enige moderne classics-avond kan The BeatClub claimen in de beginjaren van de house al actief geweest te zijn. Als eerste grote rondreizende organisatie was The BeatClub in de periode 89-91 baanbrekend met 25 edities op underground plekken, illegale locaties en openbare plekken. Het afsluitende ‘Rave of the ‘90’ in Ahoy was de eerste grote Rave in Nederland zoals we die tegenwoordig kennen. In de line-up stonden toen artiesten als Snap, Lil Louis en Per.

18 opmerkingen

the beat club
beetje standaard naam :/
Uitspraak van best of both worlds op donderdag 4 januari 2007 om 21:19:
denk eens na man

sarcastisch bedoeld joh
voor al die andere wannebes die hun feesten "the beatclub" noemen ;)
Meer dan vette feesten werden er vroeger door deze organisatie gegeven.

Verzamelen achter het Centraal station, met een bus naar weet ik waarheen en dan de hele avond flink uit je pan gaan tot s'morgens vroeg 10 uur.

WAUWIE WAT WAS DAT VET !!!!!!!!!!!

Hier is het voor mij mee begonnen.

THE BEATCLUB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Goed persbericht trouwens (l) Spreekt 't gevoel sterk aan. heb er nu nog meer zin in dan ik al had, geweldige muziek vorig jaar, hopelijk dat er iets meer volk op afkomt deze keer! :)
ziet er weer goed uit!
 
Niks dan lof :respect:
 
Artiest {SHOWLIST artist 13438, 76468}
toen house nog house was
Artiest {SHOWLIST artist 7549, 1496, 71943, 16591, 109}
Ben maar op 2 edities geweest maar wooow......zo spannend!
 
Ok dan hier heb ik zin in
Uitspraak van ruudvaneijk op donderdag 4 januari 2007 om 21:13:
the beat club
beetje standaard naam

je was toen 2 dus waar heb jij het over. nee ruud is niet standaad.
 
Uitspraak van DJ MARICHIO op vrijdag 5 januari 2007 om 23:49:
the beat club
beetje standaard naam

toen wiat jij nog niet dat house bestond vandaar toen waren ze nog niet van teveel poes pas gewoon een hal lichten djs en een bar en veel gezelligheid dat was house in 92
Werkzaam bij Housestation
Artiest Denz
Super tijd jaa !! Toen het in het Rotterdams Parkzicht te hard werd, hiernaar verhuist !!

Was super !!
Na ik heb die tijd nie meegemaakt maar luister wel al een tijd naar de echte house
Focking Respect voor de mensen die de scene hebben gemaakt

Ik hoop aanwezig te zijn
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op zondag 7 januari 2007 om 10:28:
toen wiat jij nog niet dat house bestond vandaar toen waren ze nog niet van teveel poes pas gewoon een hal lichten djs en een bar en veel gezelligheid dat was house in 92

wel op de goeie persoon reageren he!!!!!!