Partyflock
 
­ Nederland

Nieuw vuil

anoniem gepubliceerd op
Zaterdag 20 januari is in de Simplon de kick-off van Nieuw Vuil. Een nieuw concept dat een antwoord is op de feesten waar gelikte minimal en cheesy clubhouse de boventoon voeren. Een avond met vuige electro, electronica, trash en dikke techno. Een avond waar de mensen weer kunnen dansen en zweten op de dansvloer. Een avond zonder ‘een-druk-op-de-knop-live-acts’ waar de artiest de gehele set stoïcijns achter zijn laptop staat, maar met live-acts die daadwerkelijk een live performance weggeven. Een avond zonder djs die eens in de tien minuten een plaatje of een cdtje opzetten maar met dj's die op lekker tempo doormixen en een dikke set kunnen neerzetten. De Simplon zal 20 januari weer een plek zijn om tot ’s ochtends vroeg uit je dak te gaan.

Verantwoordelijk voor flinke spierpijn en oorsuizen op de zondag erna is de eerste headliner van de avond, Krause. In een interview dat 1 december verscheen in het Dagblad van het Noorden wordt haar muziek omschreven als kil en duister, terwijl ze verleidelijk snerend zingt, kreunt en kokette geluidjes slaakt over de straffe, pompende beats. 030303-artiest Freek Fabricius staat garant voor smerige electrosets. De organisatie is dan ook blij dat deze tweede headliner van de avond naar Groningen wilde komen. Gewapend met genoeg apparatuur om The Enterprise uit Star Trek te besturen zal Robbie Nerve het publiek in vervoering brengen en als slagroom op de taart, eigenzinnige electro van het gestoorde duo Wesz & Zudisko.

Een goed feest is meer dan alleen een line up. De Simplon zal allereerst ontdaan worden van de ‘stijlvolle’ maar cheesy decoratie. In plaats daarvan zal de zaal op een wijze worden ingericht die het authentieke gevoel van de electro en technofeesten moet oproepen van vóór 2000. Aan VJ Oni Lee de taak om met de via de site ingestuurde foto’s passende visuals te maken. De bezoekers bepalen tijdens Nieuw Vuil de beelden die door de VJ op de schermen worden getoverd. Nieuw Vuil kent geen censuur, dus alle opgestuurde foto’s kunnen deel uitmaken van de aankleding van het feest.

Alle ingrediënten voor een dik feest zijn aanwezig. Nieuw Vuil gaat op deze basis weer wat leven in de dancescene van Groningen pompen!

12 opmerkingen

 
klinkt cool! 33!
:D

Leuk concept mannen van nieuw vuil ;)
 
:respect: Freek Fabricius :respect:
Uitspraak van J. Lovehouse op dinsdag 12 december 2006 om 19:46:
koel!! goed bezig ruud!

Volgens mij is dit meer wesz zijn concept.... ;)
laatste aanpassing
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 2748, 769}
Artiest {SHOWLIST artist 35299, 42175, 8280}
Uitspraak van MissD op woensdag 13 december 2006 om 09:15:
Volgens mij is dit meer wesz zijn concept.... ;)

Zegt ie dat het Ruud zn concept is dan? :S Beetje jammer weer zo'n opmerking
 
Werkzaam bij Nieuw Vuil
[Ctrl Alt Del]
Uitspraak van MissD op woensdag 13 december 2006 om 09:15:
Volgens mij is dit meer wesz zijn concept.... ;)

Zegt ie dat het Ruud zn concept is dan? :S Beetje jammer weer zo'n opmerking

----------------

Er waren/zijn gewoon een heleboel mensen die dat dachten/denken. Dus de opmerking is helemaal niet zo slecht en voorkomt verwarring :)
laatste aanpassing
 
Met alleen woorden kom je een heel eind maar muziek zegt natuurlijk veel meer over een artiest.
Robbie Nerve heeft voor deze kick-off een dikke track uit z’n apparatuur getrokken. Het resultaat mag er wezen en is naast de mixen van Freek Fabricius en Wesz en de tracks van Krause te beluisteren via de Nieuw Vuil site.

je kunt ‘m ook downloaden:
Robbie Nerve - Nieuw Vuil.mp3


Artiest Cazzo
Potentie in het idee..... maar ik hoop wel dat er wat mensen in de Simplon staan die avond.

Dus hup met de promotie en een beetje commercieel denken, die zaal moet vol


Gas erop, ik ben er bij!
 
Het is zeker een gewaagd concept voor Simplon, vandaar behoorlijk wat meer promotie dan anders.
Tot nu toe hebben we al veel positieve reacties gekregen op het concept en ik denk dat er ook wel veel mensen wachten op wat nieuws.... dus stiekum ga ik uit van een volle zaal.
laatste aanpassing