Partyflock
 
­ Nederland

December: Three Times Treetz

gepubliceerd door , op
December: Three Times Treetz
30 november 2006
Inmiddels heeft de witbebaarde, oude kindervriend zonder al te veel problemen dit jaar voet aan wal gezet in het zeeuwse Middelburg en over niet al te lange tijd zal ons luchtruim weer doorkruist worden door een vrolijk figuur in een rood-wit pakje, zittend in een arreslee voortgetrokken door vier vliegende rendieren. Enkele dagen later heffen we gezamenlijk ons glas en proosten we op een voorspoedig nieuwjaar en doen we nog 1 keer alles wat tegen onze goede voornemens voor 2007 indruist. Kortom, december als traditionele tractatie- en feestmaand staat weer voor de deur! En daarmee is december ook direct het terrein van Treetz dat met maar liefst 3 speciale edities het jaar in stijl afsluit! Te weten op zaterdag 16 december, dinsdag 26 december (2e Kerstdag) en zondag 31 december (Oud & Nieuw).

Zaterdag 16 december reist de Treetz-karavaan onder leiding van frontmannen Chuckie en Real El Canario af naar het zuiden waar ze op een warm ontvangst kunnen rekenen van het altijd enthousiaste Tilburgse publiek in 013. Onder de noemer ‘Treetz presents Glitterball’ neemt de organisatie alvast een voorproefje op de welbekende ballen en bollen. Zo zal de blackbox van de poptempel van het zuiden worden getransformeerd in een futuristische ballroom met reusachtige kerstballen, elfjes, verstopte dwergen, chandeliers en natuurlijk de veelgeprezen visuals van EyeSupply. Er is geen strikte dresscode, maar de Treetz-crew roept iedereen op zijn of haar uiterste best te doen om met Glitterball aan te tonen dat Treetz in Tilly meer ballen heeft dan welke kerstboom dan ook!

De Treetz-bezoekers van het eerste uur weten dat december ook de maand is waarin Treetz begon in de Rotterdamse thuishaven Off_Corso. En om precies te zijn is dat op Tweede Kerstdag dit jaar exact een jaar geleden: HoHoHo - Treetz 1 Year at Off_Corso! Dubbel feest en dat betekent dus No Silent Night tijdens de kerst in de Maasstad. En wie jarig is, die tracteert. Alle middelen zullen door Chuckie, Real en de crew uit de kast worden getrokken om deze ‘mijlpaal’ tot een onvergetelijke te maken.

“Toen we een jaar geleden begonnen met Treetz in Off_Corso wilden we Nederland van een eclectische impuls voorzien zonder enig publiek uit te sluiten. Inmiddels zijn we een jaar verder, heeft Treetz bij menig nachtdier een plek in de agenda en hebben we Treetz als concept op de dancekaart van Nederland gezet. Zelf hadden we dit succes nooit verwacht. Natuurlijk denk je goed na over inhoudelijke zaken die je elke keer terug wilt laten komen om zo tot een bepaalde herkenbaarheid te komen en kwaliteit te waarborgen, maar ’t was natuurlijk maar de vraag hoe en of het uberhaupt zou aanslaan. Maar blijkbaar was er toch een gat dat opgevuld moest worden.

We denken ook dat de kracht van Treetz te maken heeft met het laagdrempelige karakter van de avond. Iedereen is welkom bij Treetz en dat zie je ook duidelijk in de samenstelling van ons publiek terug. Het is niet zo dat Treetz alleen voorbehouden is aan een bepaald hip publiek. Treetz is van iedereen en op die manier krijgt het publiek het gevoel dat ze met z’n allen deel uitmaken van iets bijzonders. Iets exclusiefs. En leuk om te zien, is ook dat veel van onze bezoekers eigenlijk het ‘clubben’ via Treetz ontdekken. We spelen heel erg met de sfeer van de avond waardoor het fris aanvoelt en je een hele natuurlijke positieve energie meekrijgt. En daar doe je ’t natuurlijk voor: voor het publiek!”
, aldus Chuckie en Real.

En dan is daar natuurlijk 31 december, NYE 2007. De eerste keer Treetz met Oud en Nieuw en niet zomaar één. Een Treetz met niet minder dan 3 zalen, 14 artiesten waaronder Chuckie exclusief (!), tig verschillende muziekstijlen, 2 andere bevriende organisaties, en 1 hechte crowd en 1 feestgevoel. Ook nieuwsgierig? Check snel www.treetz.nl !

1 opmerking

Tiefschwarz, Freeform Five en Dr.Lektroluv mogen zich de toppers van het avond noemen