Partyflock
 
­ Nederland

The Sessions zijn terug in Amsterdam….

gepubliceerd door , op
The Sessions zijn terug in Amsterdam….
7 november 2006
FeestThe Sessions · Powered by 365mag.com
Datumzaterdag 9 december 2006
WinactieThe Sessions actiegesloten
LocatieStrand West
Na meer dan 5 jaar feesten organiseren door heel Nederland, met internationale gast dj’s als Jonathan Lisle (Bedrock), Chris Fortier, Jaydee, Fred Numf, Anthony Pappa, Mick Wilson (TILT), James Holden en John Graham (Perfecto), is het nu tijd voor The Sessions om neer te strijken in een intieme top locatie in Amsterdam, waar deze feesten maandelijks zullen plaatsvinden. Opperhoofd van The Sessions, C-Jay, is namelijk sinds enige tijd zelf Amsterdammer en heeft de perfecte locatie gevonden, vlakbij zijn nieuwe huis.

Zaterdag 9 December begint het nieuwe hoofdstuk voor deze serie feesten waarbij de grotere locaties verruild worden voor een intiem samenzijn in Strand West, gelegen op 5 minuten vanaf het CS in het Westelijk Havengebied. Elke 2e Zaterdag van de maand zullen deze feesten ondergaan kunnen worden in Strand West en de 2e editie staat nu al gepland voor 13 Januari 2007.

De line ups zullen bestaan uit een mix van nationale en internationele gevestigde namen, vergezeld van lokaal talent die zichzelf al bewezen hebben in- en om de stad Amsterdam. De nadruk zal liggen op de kwaliteit van de muziek en de locatie, en de vaste dj’s zijn C-Jay en Paul Sparkes. Ook zal de Australische Kasey Taylor regelmatig langskomen voor gast optredens. Kasey is bekend van zijn Vapour Recordings platenlabel en van zijn legendarische optredens op de Earth feesten in Amsterdam.

De DJ’s
De eerste editie op 9 December zal C-Jay zelf de hoofd act zijn. De laatste tijd zijn producties van hem o.a verschenen op labels als Vapour, Plastik Park, Cyber en het Japanse 19Box en zijn releases zijn te vinden in sets van dj’s als Hernán Cattáneo, Paul van Dyk, Kasey Taylor en Anthony Pappa. Sinds 2006 is C-Jay meer op de podia in het buitenland te vinden dan in Nederland en dan met name in het Oostblok. In 2006 heeft hij o.a. gedraaid in Griekenland, Polen, Duitsland, Belgie en Roemenie. Met oud en nieuw zal hij ook in Roemenie draaien en een dag later ook in dat land een nieuwjaars set doen. C-Jay staat ondertussen bekend om zijn opzwepende en pompende progressive sets met zware techno en tech-house invloeden. Geen suffe tracks bij deze man, maar feesten staat voorop!

Paul Sparkes (uk) is al jarenlang een vertrouwde naam in dj land. Deze Engelsman die woonachtig is in Amsterdam schrijft journalistieke stukken en reviews voor dance site www.365mag.com en draaide daarnaast als dj in o.a. Panama, Escape, Patronaat, Mansion en het rockit festival. In het buitenland heeft hij getourd in o.a. Israel en de USA en later dit jaar brengt hij als producer een plaat uit op het beroemde Silver Planet Recordings, het label waar o.a. James Holden ook groot is geworden, en zijn eerste releases op tekende. Naast zijn dj- en dance journalistiek werkzaamheden heeft hij ook een maandelijkse radioshow op ProtonRadio.com. Hou zijn nieuwe producties in de gaten volgend jaar, want die zitten nu al in de platentassen van o.a. Sasha en Paul van Dyk die lovend zijn over zijn productie skills.

Adam Yehiel is de derde dj deze avond. Deze Israelier heeft in 2005 de Twst DJ Competition gewonnen, en heeft daardoor enkele malen op 3Fm gedraaid en o.a. in Arena. Adam is ook eigenaar van zijn eigen dj cafe in het centrum van Amsterdam, DJ CAFE Max, waar elk weekend een grote groep vaste bezoekers van zijn kunsten geniet. Verwacht van deze man warme minimal en diepe progressive op de vroege avond; hij weet als geen ander hoe je de sfeer zet voor een avond. Geen suffe opwarmhap, maar gelijk voor het feest en de dansvloer gaan en je warm maken voor wat komen gaat.

De locatie
Strand West staat bekend om zijn smaakvolle- en tevens underground uitstraling. Veel hout, veel zit- / loungeplekken met lekkere banken, een ruime dansvloer en supergeluid. Eerder werden hier al feesten gegeven met dj’s als ROOG en Marnix. Strand West ligt op ongeveer 5 minuten ten Westen van het CS en is goed te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto. Net buiten de stad, dus gratis parkeren! Een perfecte locatie om te genieten van vooruitstrevende house en een avond goed feestvieren! Want; er zijn ook geen omwonenden die last kunnen hebben van geluidsoverlast of bezoekers.

Roemenie
Het laatste The Sessions nieuws is dat recent is besloten dat de The Sessionsfeesten ook de grens overgaan. In samenwerking met dance organisatie Global Promotion uit Roemenie vinden de The Sessions feesten nu ook plaats in Roemenie. 25 November zal The Sessions label artiest Roger Martinez daar draaien en C-Jay zelf met oud en nieuw. Meer nieuws hierover kun je vinden op www.thesessions.ro

Deze avond wordt gesupport door dance- en uitgaansite www.365mag.com

7 opmerkingen

Parkeren is overdag zeker niet gratis, die parkeerautomaten, waarschijnlijk is het na middernacht wel gratis.
Een mooie locatie is het zeker.
Artiest {SHOWLIST artist 8798, 85633}
Paul van Dyk is de bom!
ow hij komt niet ...
The Sessions goes Romania;-)
goh C-Jay moet ik daar ook heen om fototjes te maken?!;-);-)

Iig aanwezig de 9e in de Amsterdamse Strand West MET camera.....

en 2 DOn Leo; neem je je huisdier weer mee, kan die lekker met zijn kop daar in het zand;-)
laatste aanpassing
Ik kom ook ff stranden :bounce:

Lijkt me een heerlijke lokatie!