Partyflock
 
­ Nederland

UDC ontslaat medewerkers

gepubliceerd door , op
UDC ontslaat medewerkers
19 juli 2006
OrganisatieUDC Site
Wie afgelopen weekend Dance Valley 2006 bezocht kon met eigen ogen zien dat dit niet het succes was waar organisator UDC op had gehoopt. Afgelopen dinsdag ontsloeg de directie van UDC de helft van het personeel.

Volgens directeur Brian Bout vormen teruglopende sponsorinkomsten en de tegenvallende ticketsales van de afgelopen anderhalf jaar een reden om de broekriem aan te halen. Een reorganisatie was onvermijdelijk en dit betekent dat tien van de twintig werknemers binnen een paar maanden het werk noodgedwongen zullen moeten neerleggen.Volgens Bout zaten de maatregelen er al langere tijd aan te komen en hebben deze niets te maken met de mindere aantallen bezoekers van Dance Valley dit jaar.

Volgens de officiële opgave van de Purmerendse festivalorganisator bezochten 12.000 bezoekers de vrijdageditie (ruimte voor 25.000) en 42.000 de zaterdagaflevering (capaciteit 60.000). Waar Dance Valley in voorgaande jaren in het eerste of tweede weekend van augustus werd gehouden, werd het evenement dit jaar naar 14 en 15 juli verschoven. De concurrentie die Dance Valley afgelopen weekend ondervond van de Love Parade, Extrema Outdoor en 5 Days off hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de tegenvallende bezoekersaantallen.

Bout ontkent met klem dat er iets mis zou zijn met de financiële positie van UDC en benadrukt dat UDC een gezond bedrijf is dat zijn verplichtingen nakomt. Alle door UDC georganiseerde evenementen, waaronder Dance Valley, zullen blijven bestaan. Belangrijk is volgens Bout echter wel dat Dance Valley terug kan naar de oude, vertrouwde datum.


Lees meer op de site van Nieuwe Revu en op de site van 3voor12

238 opmerkingen

 
Bericht aan udc member: was het niet brian bout die dat had bedacht mysteryland samen met sander groet:s ,, leuk die lange verhalen maar hoge bomen worden soms ook omgehakt en dat staat niet in jou stukje.En kritiek en andere zaken iemand moet de harde klappen opvangen in deze grote boze mensen wereld.
laatste aanpassing
Uitspraak van UDCMEMBER op donderdag 20 juli 2006 om 22:12:
Direct na het de bekendmaking van de ontslagronde barstten op de diverse forums de discussies en reacties los. En daar zaten enkele reacties tussen die behoorlijk hard zijn aangekomen. Berichten als ‘werken voor UDC is bout’ of Bout met pensioen dreunden ’s nachts in bed nog even na. Alsof ik er genoegen uit haal om mensen de laan uit te sturen die hun ziel en zaligheid in het bedrijf hebben gestopt.


Ergste is dat je in zo'n geval altijd de slechte dingen eruit pikt, terwijl hij en UDC ook een paar keer gesteund werd.
welnee, trek je maar niks aan hoor van al het commentaar.
weet je wat, volgend jaar weer een dv, en dan maak je het terrein toch gewoon nog kleiner als dit jaar en maak je de drankjes gewoon 6 euro ipv 4 euro voor een biertje.

ben je volgend jaar weer uitverkocht :nee:
Werkzaam bij Hardcore Fighters
Artiest {SHOWLIST artist 74453, 13698}
ach ja.......d.v. was\is toch ruk!!!!!!! altijd dezelfde dj's... de wereld is groter dan carl cox
Uitspraak van sexy summer op vrijdag 21 juli 2006 om 03:16:
welnee, trek je maar niks aan hoor van al het commentaar.

Waar staat er dat hij zich niks aantrekt van het commentaar?

Uitspraak van sexy summer op vrijdag 21 juli 2006 om 03:16:
volgend jaar weer een dv, en dan maak je het terrein toch gewoon nog kleiner als dit jaar

Is het te groot, valt de sfeer weg...dus zo gek is het niet om het terrein te verkleinen als er minder kaarten worden dan verwacht

Uitspraak van RECORE op vrijdag 21 juli 2006 om 06:23:
d.v. was\is toch ruk!!!!!!! altijd dezelfde dj's...

Haha tuurlijk...elk jaar weer. Lees de geweldige line-ups er eens op na zou ik zeggen.
Uitspraak van Nickolas Quartez op donderdag 20 juli 2006 om 21:06:
Waar was Impulz dit jaar dan?


Uitspraak van Nickolas Quartez op donderdag 20 juli 2006 om 21:06:
Alle door UDC georganiseerde evenementen, waaronder Dance Valley, zullen blijven bestaan. Belangrijk is volgens Bout echter wel dat Dance Valley terug kan naar de oude, vertrouwde datum.


Waar was Impulz dit jaar dan?laatste aanpassing 20 juli 2006 21:06


En dat vroeg ik me nou ook al af!!
Uitspraak van Negative V op vrijdag 21 juli 2006 om 14:46:
En dat vroeg ik me nou ook al af!!


ground zero in bussloo in plaats van Impulz dit jaar (y)
laatste aanpassing
vond het jammer dat de valley zelf (rotsen, HQ) ten koste ging van ruimte, terwijl dat juist het DV gevoel verhoogd. vond ook dingetjes als het missende vuurwerk en de bloemetjes balen (daar komt het 'wij gevoel' heerlijk naar boven.) moet toegeven dat ut gewoon ietsie minder was qua vanalles (sfeer, aankleding, slecht geinformeerd personeel) ma niet qua muziek hoor!!!

ook de camping voor de 2e keer ervaren en ja, ook daar wast veel kleiner (maja, geen bouwvak, 3 grote concurrenten, wat wil je) en tis gewoon feit dat mensen geld ma 1 x uit kunnen geven en dat men daar (bewuste) keuzes voor maakt... 24 uurs tent die na uren pas aanging, silent disco 2.5 u te laat klaar, jammer, jammer.

ook erg jammer dat iedereen niets wist (heb aan 12 mensen gevraagt waar het een telefoon oplaadpunt was (niet gek met een 3 daags festival) kon je allene stikkies kopen (na een tip van meeluisterende bezoeker!) voor 15 euro...

en een info punt wat niet steeds bemand was op de camping en iedereen aan medewerkers die zegt 'sorry, ik sta hier ook alleen maar voor ...' ook n vorm van zeer slechte klantenservice...' geef iedereen desnoods een plattegrond in stands of hang die op wat meer punten opt terrein

of security die het nodig vind om (camping) eten en drinken weg te gooien wat vlg de site wel mee na binnen mag en bij de ene helft vd security wel mag en andere helft niet (was dat nu!) en na een disuccie het soms toch weer terugkrijgen... betere communicatie wellicht....

wat ik wel helemaal top vind is wel de internationaliteit die zon feest uitstraald, door de camping komt men van heinde en ver de legendareit zelf ervaren en op de camping is engels soms bijna meer een voertaal, echt top!
maar jammer is dan bijv. weer dat men niet goed (in het engels) communiceerd hoe laat de dranktent stiekum sluit, erg slim uiteraard, zit je weer met tientallen onbruikbare munten omdat je dat niet wist of geen ned. kan (logish!) en voor de org. dus weer 'puur
winst'

wellicht geven we DV 2007 weer een kans en hopen we gewoon met een ietsie beter gevoel (dan alleen over de muziek en het gezellig samenzijn met een groep van 24 plaatsgenoten) de 13e editie te ervaren.

tenslotte wel n hulde aan de dj's, de leuke mede feesters, de medewerkers die soms toch even konden lachen, de zweet en tranen van de organisatie en aan ons groeppie van 24 man (je maakt het tenslotte ook zelf gezellig) maar goed, je betaald geen bakken met geld voor een 'matig gevoel' dan kun je net zo goed ergens goedkoper dat feecie bouwen, je gaat toch voor een bepaalde sfeer en verwachting want daar betaal je ook voor!
Artiest Uno
Ik heb nu al zin in DV 2007... DV 2006 was weer een topfeessie....
DV blijft mijn nummer 1 feest.
als je een feest te duur vindt moet je gwn niet gaan ?
 
Uitspraak van Dragoslav M. op vrijdag 21 juli 2006 om 18:18:
als je een feest te duur vindt moet je gwn niet gaan ?


En wat is hier gebeurt dan ? Viel niks voor niks tegen !
Dit zei een (ex)medewerker van UDC in het artikel van 3voor12:

"En zo zijn er meerdere factoren voor tegenvallers op festivals. De camping op Dance Valley bijvoorbeeld, is een mooi idee maar het is niet geworden wat we hadden gehoopt. Wij hebben een goed gekleed en gestyled publiek dat niet zomaar even een paar dagen in een tent gaat bivakkeren."

Dat vind ik eerlijk gezegd zo'n onzin he. Alsof een goed gekleed en gestyled publiek niet in een tentje wil verblijven. Volgens mij hebben duizenden mensen (misschien niet de hoeveelheid die zij in gedachten hadden) bewezen dat er wel degelijk behoefte is aan een camping. Zie maar hoeveel buitenlanders op zo'n evenement afkomen.
Of ze nou goed gekleed cq leuk gestyled waren..volgens mij heeft dat nergens mee te maken. Die mensen (inclusief moi) willen gewoon één ding en dat is een weekend lang feest! (y)
Dj Guan draaide het lekkerst, maar helaas D.V is niet meer wat het geweest is, de tenten stonden te dicht op elkaar.
En de muziek viel tegen D.V kan stukken beter maar denk dat het leed al geschied is volgend jaar maar overslaan. Kies ik voor ander feest.....................
Fantastisch bericht. Uitgemolken, gehyped, commercieel en veel te duur festival. Moeten ze kleiner worden en goedkoper!
hoe of wat dan ook: DanceValley moet blijven bestaan. Je zou het eigenlijk op het cultureel erfgoed moeten toevoegen. ;)

Ik verwacht (en hoop !!) dat de 13e editie een reactie zal uitlokken bij het dancepubliek, die zich hopelijk zal realiseren dat zij het bestaan van dit moeder-feest in handen hebben. Als dit uitkomt zal de 13e editie een legendarische worden!!!

Ik ben er (zoals al 8 jaar) gewoon weer bij !!

suc6 en sterkte aan UDC!
 
Dit heeft nix met udc te maken maar meer van de huidige ontwikkelingen in huisland, als je kijkt naar het aanbod van het aantal feesten in zowel binnen en buitenland.
UDC krijgt nu de klappen van de zweep, viel ook wel te verwachten.
Dance Valley was wel altijd het visite kaartje van UDC en was wel één van de motors die deze organisatie in leven hield. Om van DV een weekender te maken was een hele mooie droom, maar een strategisch verkeerde keuze.

Maar goed risico's nemen we allemaal wel is....
udc wat is het toch kunen julie niet sturen,,betere muziek uit laten komen,,kort om het wort teid voor wat nieuws,,als juie mein muziek uit haden gebracht,,van dj tony muzikant producer,,waar mee zei flink lopen te fucken,,ha ha kenen antonius nog niet !
luister goed,,brengen julie udc dancevaley id-t
Q-dance myn muziek er niet by doen,dan bleift dit zo door gaan,,of er niks nieuws bei,,dan gaan juli in de toekomst fait
 
Artiest {SHOWLIST artist 40778, 18526}
Dance valley is en blijft een top feest!! (y) Nog nooit festivals meegemaakt waar zo'n divers aantal nationaliteiten aanwezig is. En de sfeer is ongeevenaard, zelfs vorig jaar in de regen en bagger was het top! :bounce:
Volgend jaar ben ik zeker weer het hele weekend van de partij!! Alleen is het wellicht verstandig het niet te plannen tegelijkertijd met extrema en andere soortgelijke festivals. Heeft waarschijnlijk veel (zuidelijke) bezoekers gekost!

Maar ik ben er sowieso bij, al kost het weer 85euro voor een weekend!
laatste aanpassing
 
Ik was er dit jaar ook weer bij, net als vorig jaar. Het was weer erg vet op de camping en het feest zelf was ook vet!

Alleen vind ik het inderdaad wel raar dat je een aantal typische DV gebeurtenissen laat vallen, zoals die bloemen uit de heli's en een groots vuurwerkspectakel aan het einde.

Wat ik wel raar vind is dat de mensen allemaal zo lopen te zeiken over de prijzen van bijvoorbeeld DV. Je kunt wel zeggen dat ze bijvoorbeeld prijzen moeten gaan hanteren van 40 euro, maar dat zou gewoon betekenen dat een feest kwalitatief drastisch minder word.

Hardstyle en hardcorefeesten kunnen ze vaak gewoon goedkoper organiseren omdat onder andere de dj's veeel goedkoper zijn. Maar vergeet niet dat bijvoorbeeld een festival met veel bekende namen uit binnen en buitenland op een DV misschien wel het drie of vier dubbele kost van een line-up zoals Defqon of iets dergelijks.

Als je alleen al nagaat dat Carl Cox op DV in 2001: 200.000 gulden heeft gevangen voor anderhalf uur draaien, dan weet je dus wel waar het grootste gros van het entreegeld heen gaat.

Verder worden de feesten hier in NL steeds krommer en moeilijker om te handhaven en ook dit betekent weer veel extra kosten voor de organisaties. Het gaat toch nergens over als je kijkt naar de reden waarom DV is verplaatst. Het ging GVD over een tekort van 4 agenten, nou sorry hoor dat vind ik niet in lijn met een bezoekersaantal van 60.000 die zeker wel was gehaald als DV op de vertrouwde datum zou zijn gehouden
Helemaal mee eens Partyfreak Ingman, klopt idd dat ze gewoon veel meer geld kwijt zijn aan een Dv line up en daarom misschien geen Impulz maar een Ground Zero georganiseerd hebben, dus het zou financieel wel veel aantrekkelijker zin geweest..

maar off topic is Brian Bout "de" Brain van Critical Mass?
 
Werkzaam bij Love2Party
Belangrijk is volgens Bout echter wel dat Dance Valley terug kan naar de oude, vertrouwde datum.

Dat is een L2P-quote, stelletje jatmozen! ;-)
 
Valt mij vaak op (ook in andere topics) dat veel mensen het idee hebben dat DJ's prijstechnisch een grote aanslag zijn op het budget van de organisatie.

Als je dit afzet tegen bijvoorbeeld algemene logistieke kosten, licht, geluid, decoratie en security zijn de DJ kosten maar een fractie van het totale budget. Een enkele act als the Prodigy en ik noem een Tiësto uitgezonderd.

Ik heb ook niet de indruk dat UDC op de line up van DV bespaard, wat logisch is, want een paar helicopters waar normaal bloemetjes mee worden gestrooid aan de grond houden en een uitgebreide vuurwerkshow cancelen levert meer besparingen op dan pakweg 30/40 DJ's (ik noem maar even een getal)

Waar UDC wél op bespaarde was op DV dit jaar duidelijk zichtbaar. En als ik dan lees dat mensen weer terug naar de basis willen, zorgt dit alleen maar voor meer klachten dan er nu al zijn van het verwende Nederlandse publiek m.b.t aankleding en andere vaste onderdelen van DV.

Mijn idee is dat UDC gedaan heeft wat het kon om ondanks de tegenvallende bezoekersaantallen een geslaagde DV neer te zetten.

Neemt overigens niet weg dat ik deze vaste DV onderdelen weldegelijk heb gemist, maar ook ik ben verwend...
laatste aanpassing
Uitspraak van DJ FADE-OUT op zondag 23 juli 2006 om 18:01:
is Brian Bout "de" Brain van Critical Mass?


Dat was Ed Bout

laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 24 juli 2006 om 07:23:
Als je dit afzet tegen bijvoorbeeld algemene logistieke kosten, licht, geluid, decoratie en security zijn de DJ kosten maar een fractie van het totale budget. Een enkele act als the Prodigy en ik noem een Tiësto uitgezonderd.


Dit is absolute bull. De DJ's kosten gigantisch veel. Ook moet je ze invliegen, hotels voor ze boeken, VIP ruimtes voor ze regelen, van alles. Met zo'n line up ben je tonnen kwijt aan DJ's.
 
Uitspraak van permanent verbannen op woensdag 26 juli 2006 om 11:24:
Met zo'n line up ben je tonnen kwijt aan DJ's


En nog heeeeeel veel meer aan eerder genoemde kosten...
Te groot, te duur, te massaal. Waarom moeten feesten toch alsmaar groter worden. Ga weer terug (niet helemaal, dat is onmogelijk (denkend aan dance valley feest 2 (ja ik ben een ouwe doos;-))) naar je roots. Kleiner van opzet zodat je geen teringeinden hoeft te lopen. Ik kom helaas al 3 jaar niet meer vanwege bovenstaand euvel, dit terwijl DV bij wijze van spreken in mijn achtertuin wordt gehouden. Ik hoop dat je er wat van al het commentaar opsteekt, Bout. Dance Valley moet blijven, echter denk na over het concept.
udc komt door de dance platenmaatschapei's die vernieuwing techen houden,,dat is de rede
Uitspraak van dj tony producer op donderdag 3 augustus 2006 om 17:17:
udc komt door de dance platenmaatschapei's die vernieuwing techen houden,,dat is de rede


Tolk in da house :vaag: