Partyflock
 
­ Nederland

15 jaar Mayday

gepubliceerd door , op
15 jaar Mayday
10 maart 2006
Het is het jaar 2106 – uiteindelijk wereldvrede. Het mensdom houdt elkaars handen vast en de clubs van de wereld verenigen zich. Eerder kwamen vijandige naties, de staten en de godsdienstige gemeenschappen bij elkaar kwamen, terwijl diametraal tegengestelde stijlen samen mengen op de dansvloer.

De Overheid van de wereld kondigt officieel 30 april 2106 af als De dag van World Club Day. Het grootste geluidsysteem in menselijke geschiedenis is geïnstalleerd op de Europees-Aziatische tectonische plaat. Zijn sonarenergie wordt afgeleid uit geothermic macht en kernfusie, ziend dat de resterende fossiele energiereserves uitsluitend zijn toegewezen aan vinylproductie door besluit van de Overheid van de Wereld. De Alpen en de Andesgebergte, de Rocky Mountains en de Tibetaanse hooglanden dienen als basreflectors. Alle openbare pleinen, straten, woestijnen, valleien, en de aardse platen worden omgezet in dance flows, rave areas, chill out lounges en dergelijke. De baan rond de planeet is uitgerust met reuzezonzeilen die de planeet in trillende lichten en toch onzichtbare kleuren verlichten. Miljarden handen reiken uit in ecstase aangezien de maan over Europa het reusachtig projectiescherm wordt en de horizon als grootste discobol in in de geschiedenis verlicht

En toen, om 18:00 uur scherp, Middeneuropese Tijd, het continenten beginnen te beven, geschud door het stevigste beats van alle tijden. Over op de wereld zullen de schreeuwen van opwinding gehoord worden als maan definitief het embleem van Mayday projecteerd.In sferische beweging breiden de correcte golven zich over het heelal uit. Met een driedaagse vertraging dient de kolonie op Mars een klacht in inverband met overmatig veel lawaai.

De geschiedenis van Mayday
En zij keken rond in ongeloof. Deze World Club had haar poorten voor het eerst 15 jaar geleden geopend. De eerste vijf-duizend ravers kwamen eerst naar Weissensee, bewapend met gasmaskers en fluorescerende staven. Niemand had voorheen ooit zo’n grote menigte gezien, allen verzamelend voor een technogebeurtenis. Een nieuwe pagina in het geschiedenisboek werd geopend. De daarop volgende lente, 10.000 + ravers bij Mayday Keulen, zorgde voor een nieuw record. Het werd een 'hype' genoemd en de mensen zeiden het over zou zijn. Maar het bleef ontwikkelen en het veranderde in een beweging.

Maar het onweer was slechts nog maar slechts begonnen

Mayday 1994 met haar Raving Society was als een prisma van de jaren '90, het party decennium met al haar hoop en teleurstellingen. En wanneer, in 1997, alles naar verluidt weer eens over, bewandelde de leden van Mayday het pad richting de voor hun legendarisch Nr 1 : Sonic Imperium.

Mayday heeft een eindeloze parade van artiesten gezien, tendensen en manieren, het werd gekenmerkt met legendarische gigs van Moby, Yello, Mark Spoon, Marusha, Sven Väth, Carl Cox, The Prodigy, u noemt het maar op. Legendarische gebeurtenissen, de dansen van mei met gasten van over de hele wereld. En ook, al die jaren, heeft Mayday een overvloed aan feesten zien komen en gaan.

De geschiedenis van “Mother of All Raves” gaat verder. In tegenstelling tot 1991, kan je met techno bijna overal vieren. Maar nergens, niet in Duitsland, niet in het Verenigd Koninkrijk of in de landen van de Benelux of elders, zult u een andere rave vinden die zelfs ook maar iets weg heeft van de rijke geschiedenis van Mayday. Er zijn geen andere raves met een dergelijk sterk effect, welke hevige discussies veroorzaakte en vele generaties van ravers verwarmden. Er is geen andere rave waar de geest van de “Early Day”s nog heerst; een geest die op 30 april het trefpunt Westfalenhallen zal vullen. Ik zie u allen op de dansvloer.

Technisch
Als u goed luistert is er een gefluister in de catacombs van de reusachtige geluidlaboratoria van het bedrijf Mayday te horen, iets als "Vooruitgang, dat vordert!" Haar hoogst gekwalificeerde wetenschappers die, vijftien jaar nu, al hun middelen hebben gewijd aan om het uiterste uit het material te halen. Elk jaar, is er een strijd om extra watts akoestische output. Misschien is er toch nog een manier om nog een andere soundlevel te intergreren in de uiters geheime machines van Stage Kinitik, zodat de wetenschappers alsnog proberen om Westfalenhalle omhoog te stralen, ver boven zwaartekracht? Zal al het geluid en licht materiaal correct werken tijdens repetities wanneer Grandmaster Max en Professor Klaus de venue vlak vóór de grote klap inspecteren?

Alles schijnt gladjes te lopen. De grootse verschijning en de zuivere grootte van de turbines die het reusachtige embleem van Mayday laten zweven zijn enigszins intimiderend. Nochtans, dit zal de gewaagde bemanning er niet van weerhouden om dit reusachtige monolithische blok in de troposphere te houden, en met een glimlach, uiteraard. Terwijl de stealth fighters en de space harriers het grondgebied voor de Raving Society beveiligen, doen sommige technici hun uiterste best met de laaste aanpassingen van de nieuwe laserkanonnen om haar prestaties te optimaliseren en om nog nooit eerder vertoonde optische schittering te bereiken.

Kaboom! Bleep! Shhhk! Alle systemen moeten individueel worden aangepast voor een divers bereik van geluid. Elk geluid moet in de harten van de menigte resoneren. Alle genres van techno moeten precies net in het oog van de orkaan worden gericht. Bij de controletoren, een hoogst geconcentreerde mens in een witte jas controleert de vertoningen. Alles gaat zoals het moet. In het hele heelal werkt een geheel leger van wetenschappers het hele jaar voor deze één dag. Hun doel is om te bewijzen dat de technologische leiderschap slechts één trefpunt heeft: Heelal, Melkweg, Aarde, Europa, Duitsland, Westfalen, Dortmund, Mayday!

Live:
The Prodigy, Westbam & Band, Members of Mayday, Anthony Rother, Northern Lite, Lexy & K-Paul, Einmusik, Booka Shade

DJs
Paul van Dyk, Ferry Corsten, Chris Liebing, Takkyu Ishino, Jesper Dahlbäck, Tom Novy, Sharam Jey, Reason, Dominik Eulberg, Oliver Koletzki, Marco Bailey, MOGUAI, Tomcraft, Leon Segka, Kai Tracid, Dero, Felix Kröcher, Superpitcher, Zuhouse Rockers, Man at Arms, The Disco Boys, Hardy Hard, Moonbootica, Tocadisco, Markus Kavka

49 opmerkingen

 
Artiest Solar
Damn.. Members of Mayday: 10 in 01... Een van de meest legendarische platen. Dortmund is toch wel te doen vanaf NL? Dan gaan we zeker heen..!! :yes:
zelfs al is dit totaal niet echt mijn style ziet et er toch allemaal wel heel vet uit :O

prodigy :respect:


Uitspraak van verwijderd op vrijdag 10 maart 2006 om 14:34:
Members of Mayday: 10 in 01... Een van de meest legendarische platen

idd :yes:
Uitspraak van Screamcore op vrijdag 10 maart 2006 om 14:42:
zelfs al is dit totaal niet echt mijn style ziet et er toch allemaal wel heel vet uit

prodigy:respect:


idd en wat dacht je van westfallen hallen :respect:

Alleen op een zondag van 18:00 - 10:00 :S
laatste aanpassing
ik heb meteen 10 in 1 opgezet :D

Zonde dat ik dan moet werken :O
Uitspraak van kunga op vrijdag 10 maart 2006 om 14:46:
Alleen op een zondag van 18:00 - 10:00



Duitsland heeft 1 mei vrij ivm feestdag ... daarom heeft het ook Mayday = mei dag
laatste aanpassing
Mooie vertaling van www.mayday.de ;-)
Tot op 30 april! Mayday wordt zeker weer super :-)
laatste aanpassing
Uitspraak van Hazeleger op vrijdag 10 maart 2006 om 15:01:
Duitsland heeft 1 mei vrij ivm feestdag ... daarom heeft het ook Mayday = mei dag


Okeey! Ik weet een boel maar de in de duitsefeestdagen ben ik niet zo heel erg thuis ;-) evengoed thanx voor de info ;-)
 
ahhh weer wat geleerd.


maar 1x in de 5 jaar hier toch ook een vrije dag?


nou zal dit jaar wel niet zijn 8) kijken of ik vrij kan krijgen
 
Ziet er zeker wel interesant uit :woop:
 
Uitspraak van Hazeleger op vrijdag 10 maart 2006 om 15:01:
Duitsland heeft 1 mei vrij ivm feestdag ... daarom heeft het ook Mayday = mei


NL niet dan ?
hier in BE hebben we ook vrijaf hoor .
wij hebben koninginnedag op 30 april :)

ookmooi koekhappen enzo oudhollandsche spelletjes :?
:P
Uitspraak van workey op vrijdag 10 maart 2006 om 16:50:
wij hebben koninginnedag op 30 april

JA alleen valt het nu op 29 april ipv 30..
waardeloze line-up
Een van de toppers van vorig jaar :yes:


Zeker weer aanwezig!!!!!!
Prodigy :o & :respect:

Westbam :D

Members of Mayday :respect:
laatste aanpassing
 
Vorig jaar was fantastisch!!

nu ook weer mooi line-upje!

Oliver Koletzki, Dominik Eulberg, Tocadisco, The Prodigy, Superpitcher, Moguai, Dahlback, Rother, MoM

pff best veel goeie eigenlijk :)
laatste aanpassing
 
De site stelt niet veel voor, het tegenovergestelde van het technische wonder wat er binnen in De Westfalenhallen wordt opgebouwd. 500.000 Watt geluid en een lichtplan dat van vorm verandert. Alles is een concept zodat licht- en geluidbedrijven hun prototypes in een partyopstelling kunnen testen i.p.v. in de fabriek....

verwacht iets wat hier pas over jaren te zien zal zijn. Op de site www.mayday.de is bij TECHNIC het lichtplan bij pictures te zien...CHECK IT OUT.......
ziet er weer super uit zeg!!!! Voor de 3e keer weer present!!!
Dit blijft een toppertje
May!......day!...May.....day!

:respect:
The prodigy! wow... misschien dit jaar toch maar weer gaan?
 
Superrrr :bounce:
heb een x een mayday deutschland en een x een mayday gent mogen meemaken.

duitsland is verreweg een van de leukste feesten die ik ooit heb meegemaakt! en met zo'n line-up, hoop ik het dit jaar weer is mee te maken.
2x Mayday gedaan, en het is echt SUPER! Het is echt een feest wat je een keer meegemaakt MOET hebben. Dikke vette aanrader.
 
Mayday is een feest dat je als dance-liefhebber moet hebben meegemaakt. Net als Nature One en Amnesia ibiza... Dat is mijn streven in ieder geval. Zijn een soort Mekka's 8)
 
damn, hoop hier te zijn, the prodigy !

en ik hoor overal zeer goede verhalen over mayday en de zaal. en het geluid, en de lichten, en de sfeer.

lijkt me super.
 
deze line-up doet gewoon pijn, zo goed is tie! Enne ik ben best wel een koninginnedagfan, maar dat is nu allemaal op de 29ste.... Dus nu eerst kon.dag en dag daarna Mayday!! Au au dat wordt een fijn weekendje :)
 
MAYDAY!!! :bounce: MAYDAY!!! :bounce: MAYDAY!!! :bounce: OEH OEH!! OEH OEH!!

Ik zal zekers weer aanwezig zijn, dit is echt het feest der feesten voor de technoliefhebber.(Y) Sinds ik hier 8 jaar geleden voor het eerst ben geweest heb ik geen jaar meer overgeslagen :yes: Hier neem ik zelfs vakantie voor op mijn werk zodat ik zekers weet dat ik er heen kan
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 10 maart 2006 om 14:34:
10 in 01... Een van de meest legendarische platen



Die is wel koel ja B)


Wat een snert-vertaling trouwens :D
 
weet iemand wat de treinkosten zijn vanaf bijvoorbeeld enschede/arnhem naar de westfalenhallen te Dortmund ?

ik zit is ff te zoeken, maar word er nie echt wijzer uit...
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 11 maart 2006 om 22:11:
weet iemand wat de treinkosten zijn vanaf bijvoorbeeld enschede/arnhem naar de westfalenhallen te Dortmund ?



Hou je even goed vast. Van Arnhem naar Dortmund duurt het volgens de planner van www.bahn.de 1uur 39 minuten en moet je € 32.60 neerleggen voor een enkeltje :s damn!
laatste aanpassing
 
Ben zeker weer van de partij!!
Heb er enorm veel zin in! Alles er om heen :lief:

Uitspraak van verwijderd op vrijdag 10 maart 2006 om 14:34:
Dortmund is toch wel te doen vanaf NL?

Tuurlijk een keer je gas pendaal in trappen en je bent er ;-) (Vanuit Arnhem wel wat dichterbij ;-) )
laatste aanpassing
In Duitsland kun je toch speciale treinkaartjes kopen waarmee je voor weinig heel Duitsland door kan? (kocht je dit willen)
 
Uitspraak van verwijderd op zondag 12 maart 2006 om 17:34:
Tuurlijk een keer je gas pendaal in trappen en je bent er




Dit is mijn vervoersmiddel naar feesten. Mn eigen camper. Kan het pedaal nog zo diep intrappen, maar 90 haalt ie niet 8)
Nogmaals een route laten opzoeken. Deze keer van net over de grens bij Enschede. Station Gronau-Epe naar Dortmund kost je 1:37 aan tijd en € 15.50 (zonder overstap) aan geld :-)
 
Uitspraak van SomeOne op zondag 12 maart 2006 om 23:25:
€ 15.50 (zonder overstap) aan geld


dat valt wel mee, ik hoorde dat het nog goedkoper kon, en je hebt het over een enkeltje neem ik aan ?
 
Artiest Campos
kan er dit jaar helaaas niet bij zijn zit helaas op teneriffe :bounce: volgend jaar weer mayday
Uitspraak van verwijderd op maandag 13 maart 2006 om 00:18:
je hebt het over een enkeltje neem ik aan ?


Ja. Het is dan een enkeltje.
kijk anders even op www.bahn.de.
1 tip voor iedereen: NEEM OORDOPPEN MEE !!

:D
laatste aanpassing
 
me (L) mayday
 
Artiest Rebel
Ben er zeker weer bij.
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 14 maart 2006 om 16:09:
me :love: mayday


en mayday love me :p
helaas is een van de grondleggers, Mark Spoon een tijdje terug overleden :(
 
zo,hier wil ik echt graag heen,lijkt me zoo vet,nu maar hopen dat ik wat mensen zo ver krijg (y)