Partyflock
 
­ Nederland

The Sessions XtraLarge

gepubliceerd door , op
Het nieuwe jaar is amper begonnen, of The Sessions kondigen alweer hun nieuwste feest aan. Na vorig jaar o.a. edities gehouden te hebben in clubs als de Asta, Lexion en Paradiso, is het in Februari tijd om neer te strijken in de Amsterdamse club XL.

Organisator en resident C-Jay heeft samen met de XL overeenstemming gevonden over de avonden, die inhouden dat de XL voor hun eigen publiek een zaal gaat invullen met diepe trance, en C-Jay zal een andere zaal invullen met zijn duistere, duwende progressive sounds. Dus 2 sounds, die toch goed bij elkaar passen, en de2 soorten publiek niet zullen afschrikken, maar samen zullen brengen en afwisseling bieden. De XL staat dit keer ook voor Xtra Lange sets: de gast dj’s van de Sessions zullen sets van minimaal 3 uur draaien!

De eerste editie zal plaatsvinden op zaterdag 25 Februari en de hoofd dj is een oude bekende van The Sessions, omdat hij in de voorbije jaren al 2 keer te gast was, namelijk niemand minder dan John “Quivver” Graham. Quivver komt uit Engeland, en is jarenlang het brein geweest achter de top act Tilt! (samen met mick wilson en mick parks). Zijn sound kan omschreven worden als house met een enorme drive en diepgang, en hij staat garant voor volle zalen over de hele wereld. Zo heeft hij in topclubs als Home, Cream en Pacha gedraaid, zowel solo als met Tilt. Producties van Quivver staan garant voor topverkopen, en zijn verschenen op mix cd’s van o.a. deep dish, sasha en john digweed. Quivver heeft de hele wereld rondgevlogen, en nu is het tijd om in Amsterdam te verschijnen. Naast Quivver kun je natuurlijk een optreden verwachten van Sessions opperhoofd C-Jay zelf.

Naast het organiseren van The Sessions is hij ook zelf vast onderdeel van deze avonden. C-Jay is op dit moment een veelgeziene artiest in de platenbakken: na 3 releases op zijn eigen label, en een release op Cyber Records in Oktober 2005 staat er voor 2006 nog veel meer op de planning: in januari een plaat op het Engelse Climax Records, in Februari op het Duitse Plastik Park en wederom 1 op Cyber, in Maart op het Canadese Existence, en in April / Mei op het Japanse 19Box. DJ’s als Anthony Pappa en Hernan Cattaneo zijn grote fans van C-Jay’s werk en veel van zijn releases zijn samenwerkingen met Mick Wilson of Eelke Kleijn.

En dat brengt ons gelijk bij de openings dj van de avond, 1 van de meest veelbelovende producers van Nederland: Eelke Kleijn. Ondanks zijn jonge leeftijd van 23 lentes, is Eelke al met recht een top producer te noemen die al meer dan 35 releases op zijn naam heeft staan. Niet alleen als Eelke Kleijn, maar ook als Kleijn & Van Bostelen, Nick Hoogendoorn & Eelke Kleijn, en MIDOR. Eelke produceert onder zijn eigen naam en samen met C-Jay een progressive sound met een frisse kijk op de muziek: er worden invloeden gebruikt van zowel techno en tribal als trance, en dat met als doel: de dansvloer!! Verwacht van Eelke een fantastisch begin van de avond, welke ook uniek zal zijn: dit is zijn eerste grote optreden in Amsterdam!

Al met al mag het duidelijk zijn dat als je van house houdt, en met name kwaliteits progressive, dat dit een avond is waar je bij moet zijn.

Het gebeurt namelijk niet vaak dat zo’n top line up in zo’n top locatie neerstrijkt…………

7 opmerkingen

 
"C-Jay zal een andere zaal invullen met zijn duistere, duwende progressive sounds"

Duister? Valt wel mee bij C-Jay :P
Love the Kingdome... and Progressive also :P...
 
echt te gaaf. zal er zeker zijn !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ik krijg een Kremlin Deja Vu;-)
 
ben er zekers bij....dat word weer genieten...:bounce:
Iemand enig idee van de time-table?

Heb zaterdag ook een verjaardagsfeesie maar wil Cross&Emjay zeker niet missen!!