Partyflock
 
­ Nederland

Kom naar Bass en vier het goede leven

gepubliceerd door , op
Kom naar Bass en vier het goede leven
14 december 2005
Na twee weergaloze edities heeft BASS in slechts een jaar tijd vele harten veroverd.Precies een jaar geleden werd Doornroosje overspoeld door gulzige BASS liefhebbers. Dit splinternieuwe initiatief kreeg een warm onthaal. Wat bleek uit een lange rij tot aan de straat en een uitverkochte tent. De sfeer was magisch en het publiek ging helemaal los. Overal dreunden de zware bas geluiden. Doornroosje schudde op haar grondvesten en een ding werd duidelijk. Een nieuw knalfeest was geboren.

Nijmegen is een echte studentenstad, waar op donderdagavond massaal gestapt wordt. De cafés zitten vol en het kleine stadje aan de Waal leeft. Toch wordt het uitgaansaanbod op de donderdagavond gedomineerd door commerciële aangelegenheden. Overal die zelfde hitjes en erg weinig plek om te dansen op meer underground georiënteerde dansmuziek. Het vreemde hieraan is dat er wel veel mensen zijn die dit soort muziek kunnen waarderen. Vanuit deze gedacht is BASS ontstaan.

Drie kleine Nijmeegse organisaties waren afzonderlijk van elkaar al bezig met hun eigen feestjes. Allen met dezelfde doelstelling, maar vanuit een andere muzikale hoek. Deflux en de Ramschakle crew richtte zich voornamelijk op drum n’bass. Drift organiseert al geruime tijd techno gerelateerde feesten en Funk-a-Flex houdt zich in eerste instantie bezig met funk, hip hop en andere “rare gooves”. Een jaar of twee geleden hebben zij de krachten gebundeld om te kijken of er samen een breder publiek aan getrokken kon worden. In café De Wolk werden de eerste “three some alliance” feesten gegeven en dit zeker niet zonder resultaat. Een aantaal mooie avonden kwamen tot stand alleen zoals wel vaker het geval was moest er naar een andere locatie worden uitgekeken. De Wolk werd opgedoekt en aan de samenwerking kwam tijdelijk een eind. Het plan bleef bestaan en er werd actief nagedacht over een nieuwe locatie. Drift had in Doornroosje een perfecte locatie gevonden en ook Deflux vond hier na verloop van tijd haar eigen plek. Een plus een is twee en alle jokers werden op Doornroosje gezet. Als bekend poppodium natuurlijk de aangewezen plek om een dergelijk feest neer te zetten. Het plan werd met open armen ontvangen en zo gezegd zo gedaan.

Omdat de BASS natuurlijk een belangrijke overkoepelde factor is in de verschillende muziek stromingen, was de naam voor het feest al snel bedacht. In Doornroosje vindt al jaren lang het BEEST feest plaatst, wat muzikaal niet bijster veel inhoud heeft, maar wel altijd uitverkoopt. Ook daarom leek BASS een mooie naam als tegenhanger van dit totaal anders opgezette feest. De voorbereidingen konden in werking worden gebracht en zoals reeds vermeld werd het een enorm succes. Om kwart over twaalf was doornroosje totaal uitverkocht. Ruim 650 mensen en honderden enthousiastelingen die er helaas niet meer in konden. Het bijzondere was dat het publiek alle muziek stromingen als hapklare brokken absorbeerde. Zelfs in het café (wat eigenlijk als chill out fungeerde) met super vette funk en soul werd uitgebreid gedanst. Juichende mensen en fluitconcerten! Totaal bezwete en doorgedanste mensen en voor ieder wat wils. Waanzin!

De tweede editie, begin september werd ook goed bezocht, maar toch werd er nagedacht over eventuele verbeteringen aan het concept. Verschillende vergaderingen verder werd besloten dat BASS nog meer als een geheel naar buiten wil treden. Dus niet drie verschillende organisaties die samen een feest organiseren, maar een groot feest waar op alle gebieden een bepaalde lijn in zit. Meer aandacht voor aankleding, visuele ondersteuning en andere gekkigheid, zodat mensen echt iets bijzonders voorgeschoteld krijgen. De 12 dj’s zullen zich op 22 december van hun breedste kant laten zien. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet zullen we maar zeggen. Muziek is muziek en onbewust hebben de leden van BASS misschien wel meer invloed op elkaar gehad dan ze zelf eigenlijk doorhebben. De grote zaal zal deze avond in het teken staan van de wat vriendelijkere sounds. Van breaks en funk tot house en techno, maar wel met een bepaalde opbouw en samenhang. In de kleine zaal zal het er wat grilliger aan toe gaan. Met heftige drum’n bass, acid en techno kunnen de mensen die ze wat rauwer lusten hier prima terecht. De extra aandacht voor decoraties en visuals zullen ook terug komen in deze tweedeling.

De laatste voorbereidingen worden getroffen en de promoactiviteiten zijn nog in volle gang. Iedereen gaat tot het uiterste om van 22 december een onvergetelijke avond te maken. In deze donkere dagen voor kerst, net voor alle ellende daadwerkelijk begint, is er nog een feest dat je absoluut niet mag missen. Vanuit alle hoeken en gaten zullen de basslines je om de oren vliegen. Verwacht de betere funk, techno, drum & bass, hiphop, house, nu-skool-breakz en ander moois. Uit liefde voor de Bass en natuurlijk het goede leven is één gemeenschappelijk doel ontstaan; DE ZAAL MOET LOS! Voetjes van de vloer en schudden met die billen. Niet van dat benauwde, maar drie area’s vol met zeer aanstekelijke sounds, vette visuals en prachtige deco’s. Komt allen tezamen. Kom naar BASS en vier het goede leven!!

10 opmerkingen

 
wordt weer een gezellige avond :)...t begin van een paar heerlijke dagen technoen:P
laatste aanpassing
jubelend van vreugde
:cheer:
 
Artiest Gohan
Altijd gezellig....
komen!!
sjezus mensen...dit wordt me een house marathon!
donderdag BASS, vrijdag Awake, zaterdag MdH @ planet en maandag houseclassix...

denk dat 2de kerstdag en Bass geskipt gaan worden :(
dit kan mijn zuurstofaanvoer niet aan...

BASS en Drift zijn wel geniale avondjes (Y)
Werkzaam bij Vier
van de part(y)ij
ben dur zekers
do you like some bass????



right in your face!!!!!