Partyflock
 
­ Nederland

Nieuwe Drift seizoen geopend

gepubliceerd door , op
Nieuwe Drift seizoen geopend
28 september 2005
Drift is heel stiekem een begrip aan het worden. Het virus verspreid zich langzaam, maar eenmaal geïnfecteerd houdt het hardnekkig stand. De formule werkt en het concept staat. Iedere keer wordt er hard gewerkt om de ingrediënten op peil te houden. Ieder heeft zijn eigen taak en vormt een essentieel onderdeel in het geheel. De liefde die er de afgelopen jaren in is gestopt betaalt zich nu dubbel en dwars terug.

Als klein undergroundfeestje begonnen. De eerste Drift zou in eerste instantie op een boot worden gehouden. Twee weken voortijd belde de eigenaar, dat hij problemen had met de gemeente. Het feest werd verplaatst. Er werd uitgeweken naar een “b-locatie” in de stad. Niet ideaal, maar al lang blij dat het überhaupt door kon gaan, ging het feest toch door. Stinkende wc’s en andere louche zaken. Dit alles werd voor lief genomen want het belangrijkste was dat er in ieder geval iets gebeurde. Tussen de 100 en de 150 bezoekers per feest was helemaal zo slecht nog niet. Na de derde editie wordt er toch dringend uitgekeken naar een betere locatie. Door wat geluk bij een ongeluk komt Drift in Doornroosje terecht. Een locatie waar er geen tweede van is. Met Planet Rose als vaste technoavond in Roosje, krijgt Drift een flinke steun in de rug. Het is een grote eer om in deze technotempel een vaste avond te mogen verzorgen en de wil om iets goeds neer te zetten wordt des te groter.

De overlap wat betreft het publiek tussen deze twee avonden is behoorlijk, maar toch zijn er duidelijke verschillen. Op Drift komen meer studenten en naar verhouding meer vrouwen. Het publiek is iets jonger en wat minder techno georiënteerd. Donderdag avond is geen makkelijke avond. Toch is er een vast publiek. Tegenwoordig zijn er zelfs mensen die een dagje vrij nemen om een avondje lekker te dansen op drift. Verschillende mensen met dezelfde wensen. Lekker ongedwongen feesten op fijne muziek. Een dansje hier, een praatje daar. De intieme sfeer is altijd in beheer en de kleine details maken het totaal compleet. Als kroon op het werk waren er tijdens de laatste editie met Joris Voorn ruim 380 bezoekers!

Om een breder publiek te kunnen trekken is er vorig jaar bewust voor gekozen om grotere namen te boeken. Deze koers zal aankomend seizoen worden aangehouden. Op 3 november komt bijvoorbeeld T!M van grammar records en voor 13 april (donderdag voor goede vrijdag) worden al stiekem wat plannen gemaakt. Maar laten we niet te ver op de zaken vooruit lopen het is immers september. Aanstaande donderdag wordt het nieuwe DRIFT seizoen namelijk geopend met een eenmalige uitstapje naar de altijd even gezellige kleine zaal. De residents, Bob van Hoove, Marc Tims en Brent Roozendaal brengen hun fijnste plaatjes mee om een driftig potje te draaien. Verwacht diepe grooves met veel sentiment. Verder zal er deze keer nog meer aandacht dan normaal worden besteed aan decoraties en visuals. Het theatercafé staat in het teken van rustige electronica. Een heerlijk avondje in het vooruitzicht, dus zorg dat je erbij bent!

22 opmerkingen

Die Drift met Joris Voorn was echt heel erg vet!
Brent en Bob draaien altijd wel lekker en zijn 2 topgasten!
moet deze keer helaas verstek laten gaan, maar word vast weer heel mooi feestje!
 
Doornroosje blijft een vette locatie
 
Uitspraak van Foam op woensdag 28 september 2005 om 19:09:
Die Drift met Joris Voorn was echt heel erg vet!

dat was echt een top avondje!!!!
 
Klinkt interessant, jammer dat het op donderdag is en helemaal in Nijmegen, was anders wel een kijkje waard geweest!(Y):yes:
laatste aanpassing
klopt als een bus bertje!!!!
drift met joris was master, jammer dat dr deze keer alleen residents zijn...
 
Artiest Gohan
Gaat weer zoals altijd een top avond vol sfeer worden.
drifte...heb ik net ff nodig.!!.
keep up doing the good work & music.!!.
 
Voorn wazz lache en dat voor 5 euri entree!
Heb dr zin in.. De deco's worden gruwlijk en verwacht een sfeertje van heb ik jou daar. Kleine zaal zal warm en cowzy zijn.
mooi om te lezen dat die ene Drift met Voorn ook zo masterlijk was als ik m ondervonden heb..(Y)
wat een avond was dat:D
zeker binnenkort weer present at Roosje!
Ik vind driften met auto's leuker :D
Driften in Roosje...toch net ff wat lekkerder









*elleboog op tafel heeeruh.... en Drift!
 
ik kan niet wachten
 
kut!!!..........
k kan er niet heen (morgen weer aan het werk duss...)
sowiesootje

wordt alweer mn 5e keer driftig dansen volgens mij..het is er zomaar ingeslopen!
Infected with DRIFT virus

c u 2night :bounce:
 
Roosje ruleert
Zo te zien is het geen Tekno, ook niet echt mijn stijl maar goed.

1000% hardcore? kan het meer overdreven ?