Partyflock
 
­ Nederland

G.nius Records presents

gepubliceerd door , op
G.nius Events…..
G.nius Events is al een aantal jaren actief in de dancescene, met het organiseren van feesten. De organisatie bestaat uit Patrick Altink en Richard Kok. Zij kenden elkaar vanuit de Roxy, waar iedereen elkaar kende. Na de brand liepen veel ex-Roxy bezoekers met de ziel onder de arm. Dit wat oudere publiek hoefde niet zo nodig elke zaterdag uit, maar zocht wel naar een klassefeestje dat met enige regelmaat terugkeerde. Daarom zijn ze zelf aan de slag gegaan en G.nius Events begonnen.

Event concept….
G.nius wilde een duidelijk concept bieden, voor een besloten groep mensen die elkaar op elk feest weer tegen zouden komen. Geen euro’s voor toilet en jas, een glas champagne als onthaal en een vette line-up, maar vooral een prachtige locatie waar nog nooit eerder een feest was gegeven. Binnen dit concept zijn een aantal evenementen georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld met Carl Craig, Dimitri en Jay Samuel in de Koepelkerk in Amsterdam, Groove Armada in een prachtig aangeklede Amsterdam Convention Factory, het feest met nieuwjaar in de IJ toren was vuurwerk, letterlijk en figuurlijk: op de hoogste etage, overal glas rondom, dansend op de beats van Jamie Anderson. Verder organiseert G.nius ieder jaar met Koninginnedag een insiders-feestje: met een grote boot en het vette Funktion One geluidssysteem door de grachten van Amsterdam varen.

G.nius Records….
Naast G.nius Events is om verschillende redenen gestart met G.nius Records. Een nieuwe ruimte was al noodzaak, voor de organisatie van de feesten, maar het leek fantastisch om dit te combineren met een eigen platenzaak. Op de Nieuwe Binnenweg (dé platenboulevard van Nederland) stond een winkelpand vrij inclusief kantoorruimte en dus promoveerde het idee snel naar een realistisch plan. Het heeft G.nius altijd verbaasd dat de meeste platenzaken van die stoffige winkeltjes zijn. Een dj, al dan niet professioneel, brengt veel tijd door in zo’n zaak, dan mag hij (of zij natuurlijk) toch best in een leuke en mooie omgeving staan. Waar je ook wat moet kunnen drinken en bijpraten met vrienden. Al blijft de voorwaarde van een goede platenzaak natuurlijk het aanbod van platen. Hierin word de organisatie gesterkt door de kennis en kracht van Jay Samuel op dit vlak. Hij zorgt ervoor dat de bakken worden gevuld met platen die bij andere zaken op de Nieuwe Binnenweg niet te vinden zijn. Daarnaast is er een goede collectie apparatuur, tassen, shirts en prachtige met de hand gemaakte sieraden van Buddha to Buddha.

Eénjarig bestaan…..
Het eerste jaar was erg leuk. Reden genoeg om 1 jaar G.nius eens goed te vieren, maar wel, zoals gezegd, in een relatief intieme sfeer. Dat kan in de ogen van de organisatie nog steeds en ze kwamen al snel bij Off_Corso terecht.

Waarom Off_Corso….
Het is een toplocatie pal in het centrum, met een goed geluid en - de doelstelling - het juiste comfort. Er wordt extra aandacht aan decoratie en licht besteed. Het doel is het échte club-gevoel weer terug te halen.

Uitgesmeerde line-up….
Als je Derrick Carter, Darren Emerson, Cevin Fisher én [dj=25305]{Artiest met ID 25305 bestaat niet!} op één avond neer zou zetten, moet je al snel de Ahoy afhuren. En juist omdat zulke DJ’s alleen nog maar op festivals en grote hallen te zien zijn, is erop elk feest één van deze headliners. Het is het leukste als je de volle set van een dj meekrijgt. Al deze grote namen hebben namelijk veel goeds te bieden. De organisatie wil iedereen laten genieten van de opbouw van zo’n set, want daar is goed over nagedacht! Vandaar ook dat de feesten ‘G.nius Records Presents … ‘ heten. Daarnaast wordt er gewerkt met een vast team dj’s en producers: Benny Rodrigues, Platonic, Warren Fellow en Jay Samuel. Warren wordt door internationale dj’s geprezen om de tracks die hij produceert en uitbrengt op het label ‘Smoke’. Met zijn enthousiaste en charismatische manier van draaien krijgt hij veel support op de dansvloer. Jay Samuel is vooral bekend om zijn dj-skills en zijn samenwerking met Michel de Heij en Carl Cox and friends.

8 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 95822, 39766}
Hoe was het gister?
 
Het viel tegen.
Ah welnee.. derrick carter was de shit. Benny draaide ook lekker. En die Warren Fellow draaide net voordat Dirkje kwam ook heel erg lekkere platen.

Enige nadeel was dat ik me zelfs al oud voelde daar ;)
 
Ja veel jonge mensen idd...wel mooie meiden ;)
Dirk kwam niet echt los vond ik.. oof corso is niet echt de juiste omgeving voor hem had ik 't idee. Benny draaide in t begin wel ff lekker idd.
ik vond het ook een gezellige avond, Benny Rodrigues was wel chill.
Artiest {SHOWLIST artist 52270, 11468}
derrick carter was vette shit! T/m laatste plaat was het super..Idd hij zou beter tot zn recht komen in bv cafe d'anvers. Heeft iemand opgelet hoe hij die truukjes deed met die crossfader? :O
laatste aanpassing
Hebben wij elkaar dan niet gezien Reinoud? :)
 
Kan 't me niet herinneren :)