Partyflock
 
­ Nederland

D.D.O.D. 8 - Disturbed Dreams

gepubliceerd door , op
D.D.O.D. 8 - Disturbed Dreams
22 september 2005
FeestD.D.O.D. 8 · Disturbed Dreams
Datumvrijdag 14 oktober 2005
LocatieTrappist
De zomer dit jaar mocht dan wellicht niet de meest hete zomer ooit zijn, maar de temperatuur steeg maar wat vaak tot ongekende hoogten in café De Trappist in Amsterdam de afgelopen maanden. Een hittegolf van opzwepende Harddance, editie na editie van Dawn of Dance's D.D.O.D. of tijdens één van de edities van D.D.O.D. meets UK Hardgrooves. Dit gecombineerd met het fenomenale geluidssysteem van de Trappist én de bezoekers zorgden elke maand weer voor een hete vrijdagnacht. Afgelopen vrijdag, negen september, was het weer raak toen D.D.O.D. en UK Hardgrooves wederom de samenwerking aangingen om het publiek een onvergetelijke Harddance avond te geven. Cill, Co-Ak, The Dawn, LRS en Tjeerdo vormden samen een gemeleerd muzikaal gezelschap dat van funky techno, Goa, UK Hardhouse en Techno tot Freeform ging.

Een zwoele nazomerse maand gevuld met nog veel meer Harddance, na D.D.O.D. meets UK Hardgrooves en Round Bass in Leiden hebben we ook nog I Love Hardhouse in Patronaat te Haarlem om naar uit te kijken. De foto's van het onlangs verbouwde Patronaat en recencies over de avonden die al geweest zijn liegen er niet om. Op 24 September is het dan de beurt aan Harddance om te zaal in te wijden met een wel heel bijzondere en sterke internationale line up. Het lijkt wel alsof er in 2005 meer Harddance feesten dan ooit eerder zijn geweest en als je dan nog eens gaat kijken naar de talrijke feesten en festivals die ook nog eens één of meerdere Harddance DJ's hebben geprogrammerd, dan zou je misschien kunnen zeggen dat deze muziekstroming toch aardig furore aan het maken is. Langzaam maar zeker lijkt Harddance dus bekender te worden bij een groter publiek.

Natuurlijk hebben we al jaren High Quality met haar eigen feesten en haar immens populaire stages op Dance Valley en Impulz en de I Love Hardhouse feesten georganiseerd door Danny D, ook bekend van High Quality. Met de komst van onder andere RBO (Round Bass), Hardhouse! (HARDHOUSE! / Sundays At School) en Dawn of Dance lijkt de Nederlandse Harddance scene toch al iets groter te zijn geworden. Op acht Oktober is er Hardstyle 4 Free in het Fantasy Dance Theatre in Den Haag, laat je niet in misleiden door de naam van dit feest, want in de tweede zaal staat alleen Hardtrance op het programma met onder andere W en D.D.O.D.'s eigen resident Raine. Ook staat diezelfde avond niemand minder dan de uit de UK afkomstige Ed Real op Qlubtempo 2001 in Amsterdam om zijn kunsten te vertonen om nog meer mensen bekend te maken met de zogeheten Harddance Sound.

Nog geen week later, op 14 Oktober is het alweer tijd voor D.D.O.D. 8 - Disturbed Dreams, als de blaadjes van de bomen vallen en de dagen al korter en korter beginnen te worden zal Dawn of Dance doorgaan om te proberen jullie hartverwarmende avonden gevuld met Harddance te bezorgen. D.D.O.D. 8 zal deze keer een gevarieerd aanbod van Harddance geprogrammeerd hebben met een paar klinkende en misschien zelfs verrassende namen; Ernestoow, Hank, Michael, Schaik & Wattez en The Dawn zullen deze keer de Trappist overnemen.

The Dawn zal de avond gaan openen zoals ze al eerder heeft gedaan; funky en pop invloeden gemixt met een beetje Techno en af en toe een wat stevigere plaat om je alvast warm te laten draaien voor wat er nog de rest van de avond zal gaan komen.

Als tweede die avond een naam die je misschien niet zo snel op een Harddance feest zou verwachten, namelijk Michael. Deze 21 jarige DJ begon met het draaien van Progressive en Trance in 2001, maar al snel vond hij zijn weg naar de Hardstyle, inmiddels heeft hij maar liefst 15 buitenlandse optredens op zijn naam staan en stond hij hier in Nederland onder andere in het Paard van Troje, de Hemkade en in de Matrixx in Nijmegen waar hij samen met zijn goede vriend Equinoxx ook een anthem voor de Hardstyle avond in de Matrixx maakte. In de afgelopen jaren kwamen er verschillende releases van hem uit op onder andere Q-Dance Records, Sigma en Imp Music en werden zijn platen gedraaid door tal van grote DJ's op verschillende grote evenementen.
Op dit moment is Michael druk bezig met het opzetten van zijn eigen label Objective Recordings waarvan de eerste plaat naar verwachting December dit jaar in de winkel ligt, hiermee gaat een jeugddroom van hem in vervulling. Op D.D.O.D. 8 zal hij laten zien dat hij, naast zijn 'normale' Hardstyle optredens, ook heel goed in staat is om een verrassende Harddance set neer te zetten gevuld met stevige en euforische Harddance platen.

De derde DJ, die het roer overneemt om twaalf uur is Ernestoow, deze 23 jarige jongeman wilde in 2001 wat meer actief worden met betrekking tot de Dance muziek, in plaats van alleen maar ernaar te luisteren en hij begon aanvankelijk met behulp van software te mixen. Na een tijd wilde hij toch meer en in 2002 kocht hij zijn draaitafels, aanvankelijk draaide hij alleen Hardstyle, maar in de loop der tijd begon hij zich meer en meer te richten op Hardtrance en de vroegere Hardstyle. In de afgelopen jaren stond hij op verschillende edities van Hardstyle Exprez, Zakstyle, beide in het Palazzo in Zeist en op Haarlem Fridays in Club Delirium in Haarlem. Op dit moment heeft hij ook een eigen wekelijks terugkerende Hardtrance/Hardstyle avond op het internet radiostation Hardbase.net.

Eén-nalaatste DJ, of beter gezegd DJ's van die avond zijn het duo Schaik & Wattez, de ene helft van het duo bestaat uit Tim S, resident van D.D.O.D., die we al vaker hebben kunnen zien en horen. Ondanks dat hij pas relatief kort draait heeft hij al bewezen zijn mannetje te kunnen staan achter de decks, van lekkere melodieuze UK Hardhouse tot Hardtrance, het maakt Tim S niet uit, zolang het maar pit heeft. Buiten D.D.O.D. heeft hij ook al op Tjeerdo's UK Hardgrooves in Zeist op verschillende edities gedraaid. De andere helft van Schaik & Wattez is de 20 jarige Jan-Willem Wattez die nog geen jaartje draait, maar zeker niet voor Tim S onderdoet, samen zullen zij garant staan voor een uur knallende Hardtrance!

Last and most certainly not least op D.D.O.D. 8, een veelzijdige DJ/producer en ook één van de mensen achter Round Bass; Hank. Met zijn typische duistere UK sound weet hij keer op keer de dansvloer te vullen of het nou aan het begin van de avond of als laatste DJ is. Hij heeft een verrassende, voor het publiek vaak onbekende, platenkeus, overwegend donkere UK Hardhouse gemixt met Techno invloeden en hier en daar een Hardtrance knaller van jewelste, dit samengevoegd met zijn technische bekwaamheid maken dat je, als hij draait, je af en toe regelrecht in Londen zelf waant op een underground feest.
Dit jaar stond hij behalve als resident zijnde op Round Bass ook in de Matrixx April dit jaar samen met Tom Harding, JP en Queen of Hardhouse Lisa Lashes en op High Quality met Danny D, Fausto, JP, Nuw Idol, Proteus en de Tidy Boys, waarmee één van zijn grootste dromen in vervulling ging. Bereid je voor om in het laatste uur van D.D.O.D. 8 het laatste beetje energie dat je nog overhebt eruit te dansen op de duistere en weeregaloze voortrollende ronde bassen van Hank.
Natuurlijk is Budha deze editie van D.D.O.D. ook weer van de partij om de verschillende DJ's hun welverdiende aan- en afkondigingen te geven.

De draaitijden van D.D.O.D. 8 nog even op een rij:

22:00 - 23:00 The Dawn
23:00 - 00:00 Michael
00:00 - 01:00 Ernestoow
01:00 - 02:00 Schaik & Wattez
02:00 - 03:00 Hank

De entree bedraagt 3 EUR, inclusief één gratis bier/wijn of frisdrank. Het maximum aantal mensen voor café de Trappist is 100 man, dus zou je willen langskomen, stuur dan een mailtje naar info@dawnofdance.com om teleurstellingen te voorkomen.

Voor meer informatie kan je de site van Dawn of Dance www.dawnofdance.com bezoeken.

43 opmerkingen

:D
This is gonna be well Wicked!
 
kzou graag keer willen komen tis alleen zo ver weg voor mij om vanuit limburg erheen te gaan:(
kijk eens op www.nachtjeweg.nl en boek je heel goedkoop een hotel in de buurt van Amsterdam (niet in Amsterdam natuurlijk). Tis de moeite waard :yes:
 
aanwezig :D
Gezelliggggggggggggggggggg :D:D:D
uiteraard aanwazig :D
Okay, okay, ik ga mee!
Netjes Daan :)
Ik ben dr bij.
Artiest {SHOWLIST artist 13109, 55359, 47652}
Vorige x gemist, zit met te veel DDOD energie in mn lijf dus ik moet wel gaan deze keer :D
Uitspraak van Dr. Rude op vrijdag 23 september 2005 om 18:17:
Woeii
Succes daan en tot snel (k)


Gaat helemaal goed komen ;) :hug:


Uitspraak van Hassanova op vrijdag 23 september 2005 om 18:37:
Ik ben dr bij.


:cheer: top Hassan gezellig :cheer:

Uitspraak van Charly Rocks op vrijdag 23 september 2005 om 18:51:
Vorige x gemist, zit met te veel DDOD energie in mn lijf dus ik moet wel gaan deze keer


Fuck dus het is toch een soort van drugs? ipv MDMA poeder DDOD poeder :9
Uitspraak van Charly Rocks op vrijdag 23 september 2005 om 19:08:
Music is the drug


And the greatest love of all ;)

Voor de liefhebbers van D.D.O.D., het gaat dan toch eindelijk gebeuren 28 januari 2006 de grotere editie:

HeartDance

Kom allemaal langs, Dawn of Dance heeft elke support nodig die er maar is en dan kunnen we blijven doorgaan met de Harddance feesten.
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 23 september 2005 om 16:40:
kzou graag keer willen komen tis alleen zo ver weg voor mij om vanuit limburg erheen te gaan



Nou de dan is het spreekwoord : aanhouder wint....toch weer van pas....

send me an demo....and not just hardtrance!!;)

trojvanzijl@hotmail.com
Ik kom ook wel ff een oortje toeluisteren....
 
ben dr vast wel weer bij..
Hope so Joeri .... DDOD is ondertussen al geen feestje meer als jij er bij bent :P
Uitspraak van Wubinator op zaterdag 24 september 2005 om 16:15:
DDOD is ondertussen al geen feestje meer als jij er bij bent

Geen feestje meer?
Wat dan wel?
 
ja dat vraag ik me ook af..
Hopelijk ben ik er deze keer wel weer bij! :yes:
laatste aanpassing
Uitspraak van Cubic op zondag 25 september 2005 om 01:27:
Hopelijk ben ik er deze keer wel weer bij!


je weet het wel iedere keer te plannen he, als ik er niet ben dan komt ie wel ;p
Nog geen editie gemist, dus dat zal nu ook niet gaan gebeuren;)
Uitspraak van X-Field op zondag 25 september 2005 om 19:26:
Nog geen editie gemist, dus dat zal nu ook niet gaan gebeuren


IDD, het zelfde bij mij
 
jeeh :D het eerst persbericht waarin er een heel stukje over mijn broertje wordt geschreven! *heel erg trots*
Artiest {SHOWLIST artist 18512, 62105, 44453, 111499}
100% pure disco shit...
Hee Daan, het gaat druk worden a.s. vrijdag al 95 Partypeople's staan op de lijst :) het wordt DRUK

met andere worden, kom snel want vol is vol .
Hey Daan!!

Ik kom eindelijk naar je kijken!

(k)
 
Uitspraak van Excentric op donderdag 6 oktober 2005 om 20:22:
100% pure disco shit...


ja..sluit daar maar mee af :D
Oke..omdat je zo aandring..komen ook weer langs :-)
Steeds gedacht dat ik niet zou komen, maar weet sinds net dat ik er toch nog ben vrijdag. Dus ik ben ook van de partij :bounce: :bounce:



Fuck dus het is toch een soort van drugs? ipv MDMA poeder DDOD poeder

Als ik dan een beetje DDOD poeder mee kan krijgen, hoef ik het de komende maanden niet te missen ;)