Partyflock
 
­ Nederland

Dance Valley 2005

gepubliceerd door , op
Vriendschap, saamhorigheid, regen, verbroedering, natte schoenen, poncho’s, goede muziek, fantastische lazershows, modder, warme en gezellige tenten, er waren teveel ingrediënten om op te noemen tijdens het eerste meerdaagse event van Dance Valley afgelopen weekend. Het ging om extremen. Mensen met lange gezichten, mensen met lachende gezichten. Het terrein, Spaarnwoude Park, gelegen vlakbij Amsterdam was op vrijdag binnen elke uren omgetoverd tot een waterlandschap. Dance Valley werd al gauw Plens Valley genoemd.

Binnen een mum van tijd stonden grote bekende televisie- en radiostations op het terrein om vooral de regen op Dance Valley te verslaan. Vragen als; ‘Zal de organisatie dit fiasco overleven’ en “wat nu met de toekomst van Dance Valley”, voerden de boventoon zonder dat er verder gekeken werd naar hoe bezoekers het event beleefde. Gelukkig was er nog een enkele verslaggever die wel verder keek en zag dat Dance Valley daadwerkelijk was geworden wat het altijd al is geweest en heeft moeten zijn; “Het Woodstock van de Dance”.

Met het aantal verkochte campingkaarten van 13.000 en hetzelfde aantal bezoekers kan de organisatie niet anders dan tevreden zijn. “Het zou mooi zijn geweest als we de camping dit jaar hadden uitverkocht, maar ik ben absoluut blij met dit resultaat; aldus Brian Bout. Wat voor mij de doorslag geeft, is dat de campinggangers met een zeer goed gevoel het weekend hebben doorgebracht. Samenhorigheid, vriendschap en plezier. De regen en de modder hebben daaraan geen afbreuk gedaan, maar misschien wel eerder het goede gevoel versterkt.”

De organisatie heeft op zaterdag nog eens meer dan 40.000 bezoekers welkom geheten en daarmee voor ruim 53.000 partygangers de poorten van “de Valley” geopend. Brian Bout: “We hadden toestemming voor 60.000 mensen, dan was het uitverkocht geweest. Toch hebben we ruim 3.000 bezoekers meer binnen gehad dan vorig jaar en kunnen daaruit opmaken dat de belangstelling voor Dance Valley zeker niet is afgenomen. Oprecht kan ik stellen dat we hier sterker uit zijn gekomen dan ooit tevoren. Wat ik echter jammer vind is dat de pers die op vrijdag negatief verslag heeft gedaan, op zaterdag geen verslag is komen doen toen het zonnetje scheen. Dan hadden ze niet alleen zelf kunnen ervaren dat het uiteindelijk een topfeest was en is geworden maar ook de daadwerkelijke situatie hadden kunnen toelichten aan de mensen die ze op vrijdag hadden geïnformeerd. Echter het feit dat de wijze waarop deze media de vrijdag al heeft neergezet, zegt wat over het uitgangspunt waarmee ze het event wilden verslaan. Schijnbaar zijn ze slechts op zoek naar sensatie.”

De organisatie maakt zich verder geen zorgen over dit punt. De bezoekers die zijn geweest hebben het event als zeer positief ervaren en dat is het belangrijkst. Jammer vind de organisatie wel dat serieuze pers toch niet altijd als te serieus beschouwd kan worden.

265 opmerkingen

Dance Valley is tuurlijk commercieler maar dat komt omdat het al langer bestaat en steeds internationaal bekender wordt. Zou ook gebeuren als Nature One langer bestaat en steeds meer vraag naar is. De meeste organisaties streven hiernaar.

Ieder zijn eigen feest toch? Gelukkig gaat niet iedereen naar dezelfde feesten.
 
Wat staat er nu eigenlijk boven dit nieuwsitem?

DV 2005 of N1 2005.

Ik geloof dat een aantal mensen hier bij het verkeerde onderwerp zit...

Als iedereen het maar naar zijn zin heeft gehad toch? Lijkt wel een fucking wedstrijd man!
laatste aanpassing
 
oke, maar DV is het duurste feest van NL

En daar is helemaal niks mis mee!
Moet je kijken wat je ervoor terug krijgt!
blijven lachen volgend jaar weer
 
DV was gewoon wéér fantastisch! Wát een bizar goede muziek op met name de HQ stage!!! Die jongens hadden er gewoon zó een zin in, enthousiasme straalde eraf! Alleen weer jammer van die voetbal-zieltjes met hun geëikel bij HQ. Wat heeft voetbal in vredesnaam met dance te maken? Vecht jullie relletjes lekker ergens anders uit stelletje supersimpele zielen...duuuuuuh
Was wel gezellig...was af en toe mn schoenen kwijt in de BLUB ;D, moet toegeven met mooi weer is DV tog een stukkie gezelliger ;-D Heb me uiteindelijk kostelijk vermaakt met mn mannen:D
Uitspraak van Mouse op vrijdag 12 augustus 2005 om 11:51:
Dance Valley is tuurlijk commercieler maar dat komt omdat het al langer bestaat en steeds internationaal bekender wordt. Zou ook gebeuren als Nature One langer bestaat en steeds meer vraag naar is.

Uhm, Nature One was dit jaar voor de 11e keer hoor...Volgens mij bestaan DV en N1 dus net zo lang.

Maar lekker belangrijk ook...:no:
Ik vond ut echt top. ondanks de regen zouden wij de 3 dagen zo weer overdoen. (al is een zonnetje altijd uiteraard meer welkom) en die silent disco was echt een gave toevoeging op de camping!

en idd hoor je wel verhalen dat mensen gratis kaartjes overal vandaan hebben getrokken, maar ach, die zorgde ook weer voor gezelligheid, dus wat zeuren we nou.. en de media, die neemt iedereen wel met een korrreltje zout tegenwoordig lijkt mij...
 
Helemaal top

CU next time

Bye bye
En daar is helemaal niks mis mee!
Moet je kijken wat je ervoor terug krijgt!


Niet eens een plattegrond... :D

Trouwens, die Bout lult uit zijn nek. De media was helemaal niet negatief! Hij kan zich beter bezighouden met plattegrondjes op z'n line-up zetten en excuses maken dat Marco Carola niet heeft gedraaid terwijl ik daar flink voor betaald had in plaats van de aandacht op de media af te reageren. Dit komt van 3voor12.

De organisatie van Dance Valley is boos en zo niet boos, dan wel teleurgesteld. In een persbericht dat afgelopen dinsdag de deur uit ging, haalde de organisatie uit naar de media die het festival hadden verslagen. Volgens de organisatie "stonden de grote televiesie- en radiostations op het terrein om vooral de regen te verslaan".

In het persbericht laat de organisatie weten teleurgesteld te zijn. Zeker omdat ze het juist een groot succes vinden. "Het festival zou een flop zijn, het publiek zou het niet naar haar zin hebben," zegt directeur Brian Bout. "Maar als ze zaterdag langs waren gekomen, konden ze zien dat het met 53.000 bezoekers uiteindelijk één groot feest werd."

"Jammer dat serieuze pers toch niet altijd als te serieus beschouwd kan worden," staat te lezen. Maar wie de kranten en het radio- en televisienieuws goed in de gaten heeft gehouden, krijgt een heel ander verhaal. In de dagbladen, zowel landelijk als regionaal, niets dan lof. Op zaterdag houden ze hun hart nog vast, maar maandag staan ze bol van de positieve sfeerverslagen en recensies. "Ondanks het slechte weer, bijna vlekkeloos verlopen," kopt het Parool. Het NRC schrijft: "Sfeer in de modder". Regionale kranten als het Utrechts Nieuwsblad, de Gelderlander en het Noord-Hollands Dagblad plaatsten allemaal het stuk van Theo Ploeg die het had over 'gezelligheid in de modder'. Alleen de Volkskrant had het nog over 'Plens Valley', maar was zaterdag ook aanwezig en had vooral kritiek op het muzikale aanbod.

Het NOS radio- en televisienieuws waren er dan wel alleen op vrijdag, ook zij hadden het niet over een grote mislukking. "De echte feestgangers laten zich niet tegenhouden," was de toon in het nieuws van zes uur. Meest negatief was nog wel het RTL nieuws, die het festivalterrein één grote modderpoel noemde.

Geen van allen namen grote woorden als 'fiasco' in de mond, zoals in het persbericht werd gezegd. Bout wil niet zeggen tegen wie de uithaal dan wel is bedoeld: "Diegene over wie het gaat, zal zich aangesproken voelen, maar ik ga geen namen noemen." De bedoeling van het persbericht was gewoon 'kennisgeving'. Bout: "Een persbericht om gewoon even te laten weten hoe het festival is verlopen en dat het de beste editie ooit was."

Vier jaar geleden werd Dance Valley al omgedoopt tot Plens Valley toen bezoekers onderkoeld raakten door onverwacht slecht weer en slechte logistiek. Misschien dat de organisatie daarom liever niet meer met die woordspeling geassocieerd wordt.
 
klopt als een bus...........de man die al de boekingen heeft gedaan en die daar verantwoordellijk voor was is een week voor dancevalley ontslagen. ook is er een faillisiment aangevraagd.en de plek waar de plattegronden had moeten staan stond nu een hele grote bedrijfspand van de vodafone om de kosten te dekken.ze geven elkaar de schuld en verspreiden verwarring.is veel geld mee gemoeid. zo kan je dus ook een feest organiseren met genoeg opbrengst.feest in samenwerking met vodafone,heineken,red bull,postbank .denk als je een abbonement wou afsluiten dat ze je zo een plattegrond hadden gegeven hahaha.. toch heb ik ook leuke dingen gezien zoals de helikopter en de podias alleen waren al een bezichteging waard .......groeten en de kranten waar je het over had zijn meestal de kranten met de meeste waarheidsgehalte
laatste aanpassing
Werkzaam bij JP dance events
Artiest {SHOWLIST artist 40343, 66932}
Uitspraak van S op donderdag 11 augustus 2005 om 22:22:
Gelukkig was er nog een enkele verslaggever die wel verder keek en zag dat Dance Valley daadwerkelijk was geworden wat het altijd al is geweest en heeft moeten zijn; “Het Woodstock van de Dance”.

dan istie zeker nog nooit op nature one geweest

Gelukkig vind UDC dat vooral. Verder heeft niemand er ooit de naam woodstock aangegeven ;)


Uitspraak van Go op donderdag 11 augustus 2005 om 17:01:
Het zal ook wel verboden zijn door de gemeente, maar jammer blijft het wel!

Onzin! De gemeente verbied het toch ook niet om het ter plaatse te verkopen? Puur en alleen om geld in het laadje te brengen. Maar goed, als je zoiets niet WIL zien zul je er ook lekker langsaf kijken ;)
voorbeeldje over verkeerde nieuws berichten, kijk hier naar item van Editie NL

Kun je meteen na een paar minuten zien, hoe ik en mijn vriendinnetje, zeer proffesioneel ons tentje opzetten :P
met mooi weer zoals op defqon was t een super feest geworden denk..
 
100.000 complimenten voor de bezoekers, organisatie en de dj's.
Wat een pleuris hadden wij erin toe we erheen gingen. Maar met zijn allen hebben we de grijns op onze gezichten verdreven. Wat een saamhorigheid. Super.
Organisatie deed alles wat in hun vermogen lag en dat verdiend een super compliment. Ik hou helemaal niet van camperen en alles op de koop toe genomen afwachtende wat de zaterdag zou brengen overleefde ik het geheel met behoorlijk veel amusement om ons heen op de kamong :-).
Zaterdag na 16:00uur, toen de zon begon door te breken en iedereen er van doordrongen was dat het blubberen geblazen was, ging letterlijk het dak eraf en potverdikkeme wat een goed brilliant en gaaf feest.
wij stonden met een groepje uit de USA en Griekenland en ze hadden nog nooit van hun leven zo iets schitterends meegemaakt. Ik deel hun mening.
Natuurlijk mag wat farmaceutische middelen op zo'n feest niet ontbreken om de euforie nog beter mee te maken.

NOGMAALS;
complimenten aan;
ORGANISATIE. VRIENDEN DIE WE HIER AAN HEBBEN OVERGEHOUDEN, dj'S DIE DE STEMMING ERIN BRACHTEN EN DE VELE VELE MENSEN DIE ER WEER EEN GIGA LEUK FEEST VAN HEBBEN GEMAAKT.

1000000000000000000000000 X DANK
laatste aanpassing
 
Wat een kontverhaal... Ik heb ook niks negatiefs gelezen... Zelf een beetje negatief gaan lopen doen over de pers... vaag hoor. Zo krijg je nou praatjes in de wereld. Ik vindt dit eindoordeel op Partyscene.nl niet negatief:

"De productie van twee dagen Dance Valley was zeer goed. De aankleding en decoratie waren schitterend en we kregen een klein beetje het idee dat er meer geld in de productie was gestopt dit jaar dan in de line-up. De vele modder en regen zullen meegewerkt hebben aan de soms wat matige sfeer op de mainstage. De sfeer in de andere area’s en tenten was goed. Wel blijft het jammer we dat op een festival van dit voormaat elk jaar een grote afsluiter moeten missen zoals bijvoorbeeld Faithless, Chemical Brothers of Basement Jaxx. Maar als je na elf edities vijfenvijftig duizend man met zoveel regen en modder het toch naar hun zin kan maken kan je toch wel spreken van een écht festival!"

Bron: http://www.partyscene.nl/reports/73650.html
Dance Valley was te gek gewoon. Heb er zelf hele dag in mijn (rol)stoel rond gereden. Was best zwaar maar goed te doen, als je getraind bent hahaha. (behalve de ingang dan, tip voor UDC leg in het vervolg platen neer ofzo ;-)) Maar verder geen geklaag. En gratis wc's en parkeren ook altijd mooi. Wat dat betreft lange neus naar ID&T.

Tot volgend jaar :-).
 
Volgend jaar zeker weer Nature One :jaja: ,was echt een geweldige ervaring met de campingparty erbij.
Jammer dat tegelijk valt met DV,maar dan word de keuze voor mij toch wel makkelijk
Leuk om te lezen dat iedereen het toch goed naar z'n zin heb gehad op Dance Valley!! Alleen geloof me het echte 3 daags Dance Festival vond toch echt plaats in duitsland: :respect:Nature One:respect: was weer helemaal TOP!!!
Uitspraak van verwijderd op zondag 14 augustus 2005 om 12:27:
Wat een kontverhaal... Ik heb ook niks negatiefs gelezen... Zelf een beetje negatief gaan lopen doen over de pers... vaag hoor. Zo krijg je nou praatjes in de wereld. Ik vindt dit eindoordeel op Partyscene.nl niet negatief:


Volgens mij hebben ze het over de Volkskrant etc. en niet over sites als Partyscene. Ik denk nl niet dat ze een partysite als "de serieuze pers" beschouwen
Artiest DJMD
Ik gaan er weer zijn volgend jaar,zoals de afgelopen 8 jaar....:bounce:
UDC EXCELLENT WORK!!! :respect:
 
Iedereen stil het was gewoon super!!
Op naar Q-BASE HAHAHAHAH
 
SUPER FEEST
ondank alles,
was wel lachen...
weer of geen weer,volgend jaar weer!!!
:yes::yes::yes::yes::yes::yes:
het was gewoon een topfeest!
Al had ik geen kaarten gehad van een klant die schilderde bij de eigenaar van DV dan was ik er evengoed heen gegaan!!! Kan dit feest met deze line-up gewoon niet missen. Alleen jammer dat Steve Lawler er wel was maar niet draaide. Hij stond alleen maar gekke bekken te trekken en lol te trappen, maar heeft geen plaat opgezet. Hij was toch 1 van de trek pleisters voor mij op DV. Hoop dat ze hem volgend jaar wel echt laten optreden, want als je hem hebt gehoord weet je pas wat ik bedoel!! Regen geen punt, alle helden stonden binnen!! Alleen Nick Warren die niet door ging op vrijdag wegens de regen was wel erg jammer. Zeker omdat het zijn eerste keer was op DV!!( zover ik weet?!) Sasha en James Zambiela op zaterdag waren top!! En vrijdag was een echte liefhebbers dag die veel toffer was dan Zaterdag. Satoshi Tommie, DeepDish en Sasha hebben van deze dag echt een speciale gemaakt..Volgend jaar weer, gratis of niet!!! Nature One kan muzikaal niet tippen aan dit top feest.. Respect to Dance Valley!!!!!
 
Volgend jaar zeker weer het hele weekend :yes:

Wat een superweekend heb ik gehad zeg !!

:bounce: :cheer: HQ HQ HQ :cheer: :bounce:
laatste aanpassing
 
Uitspraak van inactief op woensdag 17 augustus 2005 om 07:07:
Volgend jaar zeker weer het hele weekend

Wat een superweekend heb ik gehad zeg !!



same here(Y)
nou ik vond t wel leuk zaterdagavond kwam t zonnetje dr ook nog is bij en gratis kaarten zijn altijd welkom toch...