Partyflock
 
­ Nederland

Energize

gepubliceerd door , op
Energize
30 juli 2005
FeestEnergize · Strike 2
Datumzaterdag 6 augustus 2005
LocatieCastel Site
Zaterdag 6 augustus vindt de 2e editie plaats van Energize in discotheek Castel in Putte / Kapellen. Na een succesvolle 1e editie met o.a. Ruthless, Massiv en Pat B zal nu o.a. Yves plaatsnemen achter de draaitafels.

Het concept Energize is een nieuw initiatief van J&E Entertainment en vindt vanaf vorige maand elke 1e zaterdag van de maand plaats in Castel. Deze grensdiscotheek is al jarenlang bekend in de wijde omgeving. Zeker toen een jaar of 5 geleden de Belgische trancescene toonaangevend was trokken wekelijks vele bezoekers naar Putte. Met de opkomst van de Nederlandse hardstyle en de toenemende populariteit van de hardere stijlen in het algemeen brak er een rustigere tijd aan in Castel waar tot voor kort nog steeds overwegend trance en hardtrance geprogrammeerd werd.

Sinds kort is daar dus verandering ingekomen. Op de zaterdagavonden wordt er steviger gedraaid en 1 keer per maand vindt dus het gloednieuwe concept Energize plaats, waarbij in de ‘main’ alleen harddance wordt gedraaid. De nadruk ligt hierbij op jumpstyle en hardstyle, maar zo af en toe kan er ook wel een retro- of hardtranceplaat voorbij komen. Elke maand staat er een gevarieerde line-up van top dj’s, upcoming talents en regionale toppers.

Op 6 augustus maakt dus o.a. Yves. Deze Belgische dj is er al bij sinds ‘the beginning’ en hij is momenteel weer bezig met een opmars nu hij ook heel veel jumpstyle draait. Zo staat hij binnenkort op Decibel en op Q-Base en ook tijdens de laatste edities van Defqon 1 en Frequence was hij van de partij. Het begon voor Yves allemaal begin jaren 90 in de befaamde Club X in Wuustwezel waar hij als resident wekelijks zorgde voor een onvergetelijke avond, waar veel van de oudere partygangers nog steeds met heimwee aan terugdenken. Na Club X volgden nog residencies in Kozmoz, Cherrymoon, Zino (Club Insomnia) en sinds 2003 de heropende Club X in Tilburg. De nieuwe Club X heeft het echter nooit kunnen winnen van haar faam. Momenteel wordt er gezocht naar een nieuwe locatie die wellicht weer wat glans van vroeger kan teruggeven en is de locatie in Tilburg gesloten. Momenteel toert de veelgevraagde Yves dan ook door heel Nederland en België waar hij nog steeds wekelijks op zowel grote als kleine feesten laat zien nog steeds een ‘grote meneer’ te zijn in de harddance scene. Ook zijn nieuwste release (in samenwerking met Franky Dux) ‘Jump anthem 2005’ is weer goed ontvangen door het publiek. Kortom, een dj die zeker niet mag ontbreken op Energize.

Naast Yves maakt ook Pat B wederom zijn opwachting op Energize. Deze local hero staat nu echt op het punt van doorbreken. De releasedatum van zijn 1e solo E.P Maverick komt steeds dichterbij en hij staat reeds op de compilatie cd Explosive Car Tuning 8 met het nummer Maverick. Daarnaast is ook het nummer ‘Power Puff’ nu al een ware floorfiller aan het worden in de Nederlands-Belgische grensstreek. Dit nummer is dan ook gekozen tot het Energize anthem.

Tijdens de 1e editie van Energize bewees hij al dat ook zijn dj sets van een hoog niveau zijn. Hij is dan voor de komende edities ook de resident van Energize. Zijn sets kenmerken zich dan ook door zijn strakke en snelle overgangen waardoor zijn sound heel energiek en afwisselend is.

Door de toenemende populariteit kreeg Pat B steeds meer en steeds grotere boekingen. In België draaide hij ondermeer al in de discotheken Stomper en The-Stars en stond hij al op events zoals Proud to be loud in The-Return. In Nederland stond hij dit jaar ook al ondermeer geboekt op de evenementen Night in White en Summer Vibes in Bergen op Zoom.

Voordat Yves en zijn opwachting maakt is het eerst de beurt aan Zero-Trace. Zero-Trace is het best te omschrijven als een muzikale duizendpoot die niet in hokjes denkt. Hij legt zich momenteel helemaal toe op de jumpstyle, maar uitstapjes naar oldschool zijn hem niet vreemd. En dat is niet zo vreemd. Hij is opgegroeid in de housescene die hij al vanaf het prille begin heeft meegemaakt. Al op z'n 12e mixte hij de classics van nu moeiteloos aan elkaar. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een dj die van alle markten thuis is en zowel bedreven is in trance, oldschool, jumpstyle als hardstyle. De vaste Castelbezoekers hebben reeds kennis met hem gemaakt, omdat hij in de aanloopfase naar Energize alvast eenmalig zijn opwachting heeft gemaakt naast resident Michel a.k.a Drop Out.

De Castel resident dj Michel a.k.a Drop Out zal overigens ditmaal ook een set draaien op Energize. Deze man is al jaren de vaste resident in Castel en daarvoor ook nog in vele andere bekende Belgische clubs en hij is ook de producer achter o.a. Dropout, waarmee hij enkele jaren geleden 2 clubhits scoorde met ‘My name is Rose’ en ‘Let my dreams come true’.

Naarmate de avond vordert zal de muziek steviger worden en dat is aan dj The X-clusive wel toevertrouwd. Al op z'n 17e stond hij als resident dj van The Nighttrain in Middelburg naast grote namen als Dj Paul en The Darkraver. Na de sluiting van deze tent is hij zich steeds meer gaan toeleggen op jump en hardstyle en draaide hij regelmatig in The Wall in België en in enkele Duitse megadiscotheken. Ook in de regio is hij regelmatig te horen met zijn sublieme mix- en scratch skills. Zo was hij op 11 juni nog present op het J&E event Summer Vibes in Bergen op Zoom.

In de tweede zaal wordt zoals gewoonlijk R&B en hitmusic gedraaid. Hier word je ouderwets door de nacht geloodst met resident dj Ronny, dus kortom de lekkerste r&b en dance, veel gezelligheid op de dancevloer en lekkere zitjes om te chillen! Aan het concept van deze zaal wordt bewust niet gesleuteld, zodat Ronny de vaste bezoekers evenals op de andere zaterdagen de Castelsound kan voorschotelen.

De entree voor Energize is net zoals op de normale zaterdagen € 6,00. Castel opent om 22.00 u haar deuren en een sluitingstijd is er niet... De organisatie is inmiddels druk bezig met de line-ups voor de komende edities op zaterdag 3 september en 1 oktober. Meer info is overigens te vinden op de speciale website http://www.ener-gize.com/

De timetable voor Energize -Part 2 op 6 augustus:

22.00 – 00.00 Michel a.k.a Drop Out
00.00 – 01.00 Zero-Trace
01.00 – 02.00 Yves
02.00 – 03.15 Pat B
03.15 – einde The X-clusive

24 opmerkingen

Ja Ja.....
het zal wel...
misschien ff kijken,
oohnee ga daarna naar HARDCORE REVIVAL :yes:
ff de dreunen opzoeken,na DANCE~VALLEY.
laatste aanpassing
tooo much info.. :P
 
idd geen zin om te lezen:P
dat is het zekers!!!
heb ook niet alles door gelezen :no:
idd veel en veel te veel tekst
geen zin om te kijken ook
er word ook r&b gedraait
dan ben ik zker niet aanwezig :no:
laatste aanpassing
Werkzaam bij 2K Music
Artiest {SHOWLIST artist 27471, 37842}
in zaal 1 wordt alleen jump / harddance gedraaid. Alleen in de 2e zaal wordt commercieel gedraaid (zoals je vaak ziet in discotheken).
 
teveel tekst,,, sorry texel-flavour
Artiest Dummy
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 30 juli 2005 om 17:10:
teveel tekst,,, sorry texel-flavour


Dat is de admin die dit geplaatst heeft maar niet diegene die dit geschreven heeft hoor :flower:
 
oooohhh maar hij had wel wat tekst kunnen achter houden, (of inkorten) haha ,
 
nee....zo leveren ze dat aan bij die admins en die pleuren dat gewoon online...thats it:p
 
Artiest The Carcass
en wat een leugens , hahaha

check dat dj profiel van die Pat-B :vaag:
met zijn grote boekingen en populariteit :frusty:

leuk dat ie een plaatje maakt , maar het is nog
geen tiesto , zoals hij hier gepresenteerd wordt
bah bah

promoten is leuk , maar zo ...........
 
daar gaan we zekerst eens kijken te voet ernaartoe b)
 
waar gaat dit over mensen? heb echt geen zin om dit allemaal te lezen...het is gdvdmm WEEKEND!!!
 
dit gaat dus echt nergens over....word vast een flut feesie :P
 
:gaap:
 
geen zin in te lezen :S te moe voor :P:P
 
JE HOEFT HET NIET TE LEZEN .KIJK NAAR DE MEZIEKSTYL EN KOM KIJKEN EN OORDEEL ZELF .IK WEET ZEKER DAT ER VOOR DE MEESTE MENSEN GOEDE MUZIEK WORD GEDRAAID EN IK KAN HET WETEN.ALS JE YVES IN CLUB X(WUUSTWEZEL) HEB GEHOORD DAN KOMT DAT WEL GOED .GROETEN EN SEE YOU
Zero_725...
ff gwoon een vraag he : maar ben je sociaal gehandicapt ?
hier kun je je opmerking neerpleure..dus als je vindt dat er teveel tekst is..dan zeg je dat gewoon


ten tweede..volgens mij heeft je pink een stoornis..blijft op de shifht hange
Zero_725 heeft zeker gelijk. De mensen die Yves uit Club X kennen, weten dat het goedkomt. Wat de andere dj's betreft ook TOP, zijn (nog)niet bekend maar zeker helemaal o.k.!!!
Enne Hardstyle Henkie, volgens mij wil Zero_725 alleen ff kort samenvatten waarom je zeker moet komen!!!! Misschien ff iets beter lezen voor je oordeelt!!!!
neej ut gaat erom dat ie begint te mekkeren over dat mensen vinde dat het teveel tekst is...
en dat is ook zo....zet dan gewoon ff ut programma er neer..die hele inleiding hoeft er nie bij :S
tsja...zou wel wille dat ik dan kon gaan..maarjah..mij tog egt te ver weg
Artiest {SHOWLIST artist 122339, 101845, 17416}
ik vind dat er wel behoorlijk weinig tekst staat. Ik had het binnen 2 minuten gelezen. Gelukkig heb ik daardoor wel alle tijd om hier even een reactie te zetten!

Misschien wat veel eer voor mij maar ik ben dan ook een enorm goede dj :) (dat is dus sarcasme voor de mensen die het niet begrijpen)

Ik zou willen zeggen, gewoon komen naar de castel dit weekend want energize gaat enorm knallen! Zeker met dj yves en met de andere talenten! Tot dan...
 
hardstyle henkie ga maar lekker hardstyle.
ps ik heb zoon nieuwecomp met capslock .zit niet op jou gameboy. he
hoop gezeik over niks!!!