Partyflock
 
­ Nederland

Q-Base vindt overdag en ’s nachts plaats

gepubliceerd door , op
Q-Base vindt overdag en ’s nachts plaats
12 mei 2005
In september 2004 organiseerde Q-dance voor het eerst een groot evenement in het buitenland. Net over de grens bij Nijmegen, werd op een oude legerbasis van de Engelse Royal Airforce in Duitsland het festival Q-BASE georganiseerd. 20.000 Nederlanders en meer dan 5.000 Duitsers, Belgen en Zwitsers maakten de primeur mee van ‘The International Dance Festival’. Meer dan 500 mensen kwamen met het vliegtuig en landden direct naast de ingang van het festival terrein. 60 DJ’s uit 6 verschillende Europese ‘dancelanden’ vertegenwoordigden in aparte bunkers de sound die in hun land het populairst was.

Op 10 september 2005 van 12.00 uur ’s middags tot 02.00 uur ’s nachts vind de tweede editie van Q-BASE plaats. Naar aanleiding van de ervaringen in 2004 is het één en ander in een nieuwe vorm gegoten. Zo vind dit jaar het festival én overdag én ’s nachts plaats. Uit vorig jaar blijkt toch dat de uitstraling van het terrein beter tot zijn recht komt als je het ook met daglicht kan zien. Voor de nachtsfeer zijn er de uren van 20.30 uur tot 02.00 uur. Logistiek gezien is het bovendien veel beter te reguleren als de bezoekers gespreid binnen komen en vertrekken in plaats van 2 keer allemaal tegelijk. Daarnaast zijn er voor Q-BASE 2005 drie verschillende aanrijroutes en twee grote parkeerterreinen direct naast de festival ingang vrijgemaakt waardoor de pendelbussendienst niet meer nodig is.

Q-BASE staat voor ‘The International Dance Festival’. Dit komt terug in het feit dat je zo makkelijk met het vliegtuig naar het festival toe kan, maar met name in de bunkerindeling. De programmering is voor 2005 vernieuwd. Elk land krijgt nog steeds een eigen bunker, alleen is het net even wat anders ingericht. Zo zijn dit jaar de populairste muziekstromingen ondergebracht in grotere areas. Uiteraard wordt de grote hangar weer gebruikt, maar daarnaast wordt nog een extra grote tent neergezet voor een andere populaire stroming. De bunkers zijn qua capaciteit uitgebreid en omdat het eigenlijk niet mag ontbreken op een buitenfestival is er dit jaar een grote open air stage.

Volgens Q-dance is het terrein de ultieme locatie voor een dance festival met een ruige uitstraling midden in de natuur. “De bunkers, de hangars en het feit dat je met het vliegtuig kan komen maakt dit festival uniek in de wereld. Al een jaar lang zijn we met Q-dance bezig om Q-BASE 2005 vorm te geven. Op het gebied van DJ’s, geluid, effecten, aankleding en logistiek gaat onze meeste aandacht naar dit evenement. Voor dit jaar en voor de komende jaren ligt een belangrijk deel van ons hart op deze legerbasis. Wij zien in Q-BASE hét festival van de toekomst”. Aldus Wouter Tavecchio van Q-dance.

De belangrijkste info over de line-up, de bunkerindeling en de start van de kaartverkoop van Q-BASE worden later deze maand bekend gemaakt.

309 opmerkingen

 
Koud met een rokje?:S
waarom draag je dan ook een rokje op een openlucht feessie?
Niet echt slim, en sexy zijn kan ook zonder rok,strakke broek,strak topje en bam!;-)
Weet het nog niet hoor, moet zeker weten dat het beter geregeld is als vorig jaar wil ik weer gaan!
hoe wil je in gods naam om 2 uur snachts met de bus of de trein naar huis of je moet al iets huren of zo in de buurt anders schiet het niet op en of ik ga ja dat hangt af van de line up want was er vorig jaar niet zo vrolijk van
 
FUCKING HOEREKUTFEEST
 
vorig jaar alleen maar staan wachten wat een klote feest was dat zeg zonde van mn geld
 
Het valt me op dat de één het vorig jaar supervet vond en de ander juist niet, ik vond het wel super! Regen was vet met die laser buiten en koud viel ook wel mee.

Ga dus weer, en ben blij dat er alleen positieve mensen komen wordt het zeker vet! Hoop wel ook op een massale hardcore bunker dat zou werelds zijn
ik ga denk wel heen :D
ik ga er zeker heen heb nergens last van gehad vorig jaar.
ik heb mij vorig jaar zeker vermaakt en dit jaar ga ik er ook zeker heen en ga mij zeker weer vermaken hoe da ook ik vind wel dat er fouten waren maar daar moeten wij niet op letten niet alles kan voor de eerste keer meteen goed gaan dus gewoon feesten!!
 
Dat wordt dolletjes :P
 
Kanker te dol voor woorden daar moet ik zekers bij zijn :jaja::bounce::) Heb de poster al thuis hangen :)


Word en gezellig feesie
Heb er Zeer Veel Zin IN :-D :-)
 
Artiest {SHOWLIST artist 59588, 44129}
Kaartje binnen..dus nu moet ik wel :P

Hehe STAMPUUH!!!!
Vorig jaar was zwaar klote!!!
Als ik het verhaal zo lees moet het nu toch wel beter gaan!

Line up ziet er iig GOED uit!! :respect:
 
Artiest Solar
We gaan ervoor! Maar, waarom Geen Mr. Scantraxx (Prophet) in de Scantraxx hal!? :S
 
thuiswedstrijd van de partij!
 
hehe, als er vandaag 2 vrijkaartjes binnen vallen dan ga je wel :D
 
haha jij ook al 2 vrijkaarten ik ook gister 2!! hatsikidee :D:D:D thanks Q-DANCE
Kheb er egt gruwelijk veel zin in! Ondanks de slechte berichten diee ik heb gehoord ben ik er van overtuigd dat dit wel is het beste Q-dance feest worden van dit jaar! T weer moet ff mee zitten:D dan word t net zo'n topper als DEFQON!
 
Zkrrrr ga ik erheen! vorig jaar was TOPPIE! (behalve het weer) maar nu word het 28 graden En lekkor dichtbij parkeren, ik tel de dagen af!
 
Zkrrrr ga ik erheen! vorig jaar was TOPPIE! (behalve het weer) maar nu word het 28 graden En lekkor dichtbij parkeren, ik tel de dagen af!

28 graden? is dat niet wat optimistisch?
volgens mij 21...toch van de partij!
So line-up ziet er goed uit (Y)
Locatie is :jaja:
Dus ik ben van de party :bounce: :bounce:
Vorig jaar was cker :respect:
laatste aanpassing
Een Timetable zou wel makkelijk zijn...
Of doen ze daar niet aan een timetable...
 
Hoe zit het met controles van nederland naar duitsland onderweg ?
laatste aanpassing
WIL ER IEMAND MISS NOG OP HET LAATSE MOMENT 1 OF 2 KAARTJES KOPEN IK HEB ER NAMELIJK 1 VAN MEZELF OVER EN 1 VAN EEN VRIEND VAN ME.
VRAAGPRIJS: €30,-
VOOR INFO BEL: 0653297286
Uitspraak van verwijderd op donderdag 8 september 2005 om 19:25:
Hoe zit het met controles van nederland naar duitsland onderweg ?laatste aanpassing: 8 september 2005 19:26

vorig jaar superstreng, werden hoop mensen aan de kant gezet, iedereen werd sowieso aangehouden en gecontroleerd.

Ik ga écht niet dit jaar, heb nog trauma's overgehouden aan de heen-en terugreis van vorig jaar :S
Eerst maar es zien hoe ze het dit jaar gaan doen. ;)
laatste aanpassing
 
Hahaa.... 't busje is gehuurd... kaarten zijn binnen...
nu nog een beetje mooi weer en het Gas kan erop!!!
 
Jaja..vandaag s t zover!!!!
Zo maar is even de voorbereidingen treffen!!!
Heb r zin in.. ben benieuwd!
Heb t vorig jaar gemist..dus maar eens kijken!!!
't was weer helemaal geweldig.
Lekker taxi over de grens gepakt en daarna met de auto weer terug.
Geen last gehad van die polizei