Partyflock
 
­ Nederland

DJ Broadcast weekender

gepubliceerd door , op
DJ Broadcast weekender
28 april 2005
In het Pinksterweekeinde, op zaterdag 14 en zondag 15 mei, organiseert DJBroadcast in samenwerking met club Poema RAW in Utrecht een dubbel feestprogramma, een 'weekender'.

Op zaterdag 14 mei staat in de grote zaal Billy Nasty geprogrammeerd. Deze Engelsman is een van de grondleggers van de dansmuziek in Engeland, al ruim vijftien jaar actief. Hij was betrokken bij het indertijd befaamde Zoom label (en vinylwinkel) en bestiert zijn eigen labels, Tortured en Electrix. Als Shi-Take en Vinyl Blair was hij midden jaren negentig een van de pioniers van het geluid dat tegenwoordig bekend staat als tech-house. De laatste jaren draait Nasty ook electro in zijn dansbare techno-sets. Naast Nasty staan de Amsterdammer Bart Skils en Nuno dos Santos achter de draaitafels; ze vertegenwoordigen het minimal geluid en organiseren ook eigen avonden, o.a. Voltt en Nuno invites.

Zondag 15 mei is voor de Engelsman Dave Angel, al zo'n tien jaar een vaste waarde binnen de techno scene. Hij draait weinig in Nederland, om de eenvoudige reden dat Dave een bloedhekel heeft aan vliegen. Daarom is DJBroadcast des te meer verheugd dat de man achter Rotation Records naar de Domstad komt. Angel wordt terzijde gestaan door Amsterdammer Melon - die al jaren minimal draait en nu eindelijk erkenning begint te krijgen - en Marco Bailey, echte naam Marco Beelen. Deze Belg werd door Carl Cox persoonlijk gevraagd een release uit te brengen op diens label In-Tec en maakt derhalve dansbare techno.

De DJBroadcast Weekender wordt ondersteund met een uitgebreide mediacampagne, over heel Nederland worden flyers en posters verspreid. Daarnaast zijn er advertenties in Nieuwe Revu en ID&T Magazine, en loopt er een banner campagne op een twintigtal websites. Bovendien draait in de week voorafgaande aan de DJBroadcast Weekender een commercial op MTV. De muziek bij de commercial is gemaakt door de Amsterdamse muzikant, DJ en producer Mason en is afkomstig van zijn debuut single, The Screetch, die komende maand - als eerste releases - zal verschijnen op Middle of the Road Music, het nieuwe label van Roy Avni (Electronation) en Don Diablo.

Deze weekender is de eerste van een serie feesten die DJBroadcast dit jaar in samenwerking met Poema RAW in Utrecht zal organiseren. De feestavonden zijn bedoeld om het contact met de lezers te verstevigen.

Bovendien heeft DJBroadcast iets te vieren: in de eerste week van mei gaat de geheel gerestylde website van start. Zowel de vormgeving als de navigatie zijn compleet aangepast, waardoor de website helderder en toegankelijker is geworden. Door toepassing van nieuwe ondersteunende technologie is de website tevens interactiever dan voorheen: lezers kunnen direct reageren op het aanbod, en eerdere publicaties over een bepaald onderwerp zijn samengebracht en met een simple muisklik te openen. Daardoor wordt het - inmiddels omvangrijke - archief van DJBroadcast beter toegankelijk gemaakt.

11 opmerkingen

Mooie flyer!!! vooral dat kraftwerkplaatje :)
Heb er nu al zin in!!!!!!!!!!

Billy Nasty Dave angel en Marco Bailey Hoera!!!!!!
HAHA word knallen!!!
beters hoor, zkrs van de party!
Daar heb ik zeker zin in
good old days!!! wordt een toppertje...alleen jammer dat ik door dit soort te gekke feesten mijn mannetje zo laat in bed heb liggen!
haha ja dat krijg je met Pieter :D
 
Beloofd weer een leuk weekend te gaan worden :)