Partyflock
 
­ Nederland

Finale Northern Dance Experience

gepubliceerd door , op
Op donderdag 3 maart zal de finale plaatsvinden van de Northern Dance Experience in the Cruise te Leeuwarden. de NDE is bedoeld om Friese DJ’s podiumervaring te laten opdoen en is een initiatief van Stichting Friesland Pop.

De eerste NDE in 1998 is in Bar Dancing de Ringo, waar in die jaren elke zondagmiddag DJ Uzi, Marlin en MC Mouth Madness een volle zaal trekken en dus een goede voedingsbodem voor een NDE. De eigenaar wel wil investeren in de NDE. Al de drie zalen worden benut met verschillende soorten dance. De jury bestaande uit DJ Paul Elstak, DJ Peran en Lady Aïda wijzen de volgende winnaars aan : The Outrage ( producer ) DJ Brainmaster, Corydoras, DJ Rule en DJ Antiphus. Deze laatste wist vele jaren later ook nog de Twixmixcontest van ID & T te winnen.

Voor de Friese DJ’s is de NDE een mogelijkheid om zich in de kijker te draaien. Vanaf het begin zit er een stijgende lijn in het aantal aanmeldingen wat alleen maar aangeeft dat de dansscène nog steeds groeiende is in Friesland en de NDE dus duidelijk voorziet in een behoefte.

Na de vele inzendingen en twee spannende en drukbezochte halve finales mogen we wel zeggen dat het aan talent niet ontbreekt in Friesland. Dat de finale helemaal in het teken zal staan van de finalisten blijkt wel uit het feit dat ze op prime time worden geprogrammeerd en elk een set van 35 minuten ten gehore zullen brengen.

De winnaar van de NDE staat op het Freeze festival 2005 en tevens krijgt hij/zij voor 250 euro aan platenbonnen. Op dit Freeze festival zal de winnende DJ instromen bij een project van MC Mouth of Madness. Hierbij wordt gevierd dat deze 10 jaar actief is binnen de housescene actief en op die manier van betekenis is geweest voor de ontwikkeling van de Friese muziek- cq dancescene. Dit project houdt in dat (inter)nationale top DJ’s in diverse stijlen samen gaan draaien met talentvolle upcoming DJ’s uit Friesland. Daarnaast zal er nog een speciaal verrassingsoptreden komen van een DJ met een uitgebreide internationale agenda. Hierbij moet gedacht worden aan een soortgelijk optreden wat DJ Marlin enkele jaren gaf met het internationaal befaamde Pasveerkorps. Dit Freeze festival zal gehouden worden op zaterdag 24 September 2005 in stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden.

Voor 2005 zullen de volgende finalisten plaatsnemen achter de decks:

DJ Mies
DJ Maddmaxx
DJ Jay Underground

In de jury zullen deze keer o.a. de artiesten Mark Norman, Cor Fijneman en Da Pauli plaatsnemen van het befaamde BlackHole Recordings en tevens zullen zij een dj set voor- en na de finale verzorgen.

The Cruise is gelegen aan de Prins Hendrikstraat 9, 8911 BJ, Leeuwarden en is geopend van 22:00 tot 03:00. Overigens is entree gratis op deze avond. Dus komt op tijd want vol is vol.

Friesland Pop

31 opmerkingen

mallemaxx en Gay Underground succes!

kom wel ff horen wat voor 3xNXmix jullie ten gehore zal brengen.

dat de beste mag winnen
Floris, ik kom je supporten!!! :D Rank, rank! (K)
 
Artiest Arrivée
Jelmer! Jelmer!

De nieuwe held... Funk in je kont en space in je hoofd.
laatste aanpassing
Floris, Floris, I noticed you around! I find you very attractive... Euhmmmm...
Artiest Spoon
In de jury zullen deze keer o.a. de artiesten Mark Norman, Cor Fijneman en Da Pauli plaatsnemen van het befaamde BlackHole Recordings en tevens zullen zij een dj set voor- en na de finale verzorgen.


Hey Paul je bent ook van alle markten thuis he.... nu ook al bij Blackhole! :P ;)

Hoop dat de talent die het het meest verdient deze avond zal winnen! :)
laatste aanpassing
Gaat zeker een leuk avondje worden. Inderdaad, helemaal goed van Paul dat hij nou ook bij Blackhole zit hahaha =)
haha sluit me aan bij Spoon en RaveMag ;)

Zonder grappen: het wordt een spannende finale! Ik zou bij voorbaat geen keuze kunnen maken. Gaan we het aantal gedeelde winnaars misschien dit jaar overtreffen? ;)
 
Artiest Da Ganzez
MaddSexx :respect:
Artiest Ree
to phat wax: Er zal zoiezo een winnaar gekozen worden! geen gedeelde plaats.

ree
 
La La (Maddmaxx:D)
laatste aanpassing
SUCCES heren :bounce:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 2748, 769}
Artiest {SHOWLIST artist 35299, 42175, 8280}
Mies for president :P :respect:
 
Absoluut :D
dit wordt een spannende finale, dat weet ik zeker.

ik kom kijken!
 
Floris (Maddmaxx) veel succes
Zin!

Succes Jan Ondergrond en gekke Maks!

bzz.
Artiest {SHOWLIST artist 3144, 46647, 122324}
to phat wax: Er zal zoiezo een winnaar gekozen worden! geen gedeelde plaats.

ree


Dus als er een trance dj net zo goed is als die hardstyle dj,dan wint dus de trance dj aangezien de mensen die in de jury een voorkeur hebben voor trance???dat soort praktijken krijg je namelijk als je alles door elkaar laat spelen en de jury moet laten beoordelen.Gelukkig ken ik Cor en Norman,maar ik had me voor kunnen stellen dat dit een situatie is aangezien ik dat zelf heb mee gemaakt bij de NDE.Wij hebben toen(terecht)voor twee winnaars gekozen
Daarom is de jury met Cor ( redelijk stevige house achtergrond ;P ) Norman ( Trance maar heeft hier en daar ook wel eens wat hards gehoord ) en Da Pauli ( heeft hier en daar ook weleens Trance gehoord ) ook redelijk objectief lijkt me.

Met deze jury en hun instelling, capaciteit om objectief te kunnen jureren, kennis van DJ'en ongeacht de muziekstijl moet het goed komen.
zitten W en R ook in de jury?
 
Er staat toch vrij duidelijk ONDER ANDERE Cor Fijneman, Mark Norman en Da Pauli...

Ik ken Jelmer (Jay Underground) en zijn muzikale voorkeur goed, en van de meeste mensen die tijdens zijn halve finale in de jury zaten weet ik ook wat normaal gesproken hun voorkeur is.

Wat Jelmer zijn stijl betreft is hij voor zover ik weet de enige in de regio die ECHT 'into' "die muziek" is en dat het over het algemeen zowiezo nou niet bepaald iets is waar veel mensen in Friesland mee bezig zijn.

Neemt niet weg dat uitgerekend HIJ, naar mijn mening overigens volkomen terecht, ondanks of misschien zelfs wel door dat feit als enige van de eerste halve finale door is...

Welke criteria de jury gebruikt weten alleen zij, maar als je, zoals in dit geval, even een stukje verder kijkt dan je eigen platenkast diep is ben je volgens mij wel vrij objectief hoor.
laatste aanpassing
hey wilko mijn auto staat nog in de cruise, kan ik hem binnenkort eens ophalen?
Versteeg, wat moet je met m'n flyer?
Dacht dat je ze zelf ook wel kon maken...

;-)
laatste aanpassing
Objectieve kijk is essentieel...lijkt me dan ook vanzelfsprekend dat de jury dat is :)
het gaat hier niet om de jury,maar voornamelijk om de vorm.Ik ben al jaren betrokken,vanaf het begin zelfs,heb vaak in de jury gezeten.Maar het blijft een gevaar.
he die brush van de VIP flyer gebruik ik ook altijd :O
ja haal de auto maar op moet ik alleen wel stallingskosten berekenen... :-)
Dirty city goes Friesland, Arend?
Zou mooi zijn :):):)
 
Dj Mies :respect:

succes jongen!!
 
Maddmaxx!