Partyflock
 
­ Nederland

Stereo Sunday loopt opnieuw voorop in duurzaamheid en begint aan haar succesvolste editie ooit

gepubliceerd door , op
Stereo Sunday
11 maart 2023
FeestStereo Sunday · The Voyage of Craziness
Datumzaterdag 1 juli 2023
OrganisatieStereo Sunday Site
LocatieJulianapark Site
Waar Stereo Sunday vorig jaar als eerste festival in de regio pionierde met het recyclesysteem, gaat het festival dit jaar een stap verder. Hiervoor zijn 50.000 hardcups ingekocht in samenwerking met CupBrothers. Bij binnenkomst ontvangt iedere bezoeker een recycle token waarmee men bij de bar een hardcup beker ontvangt. Na gebruik kan men de beker bij de bar inleveren en krijgt men een nieuwe cup. De ingeleverde cup wordt ter plekke gereinigd en hergebruikt. Het gebruik van wegwerp plastic behoort hiermee tot het verleden. Opnieuw loopt Stereo Sunday hiermee voorop in de regionale evenementen branche.

Uitverkocht Julianapark met 25.000 festivalliefhebbers
Ook dit jaar weer verkoopt Stereo Sunday in de voorverkoop uit. De weekend- en zaterdag tickets zijn al volledig uitverkocht. Als ook het laatste stapeltje vrijdagtickets is gevlogen, zullen maar liefst 25.000 bezoekers, verspreid over 2 dagen, komen feesten in het Julianapark. Daarmee overstijgt het bezoekersaantal de editie van 2022. 'Het is een prestatie van ongekend formaat. In een branche met moordende concurrentie al vroegtijdig uitverkopen, geeft kippenvel' aldus Mark Boots, Hoofd Marketing & Communicatie. Bezoekers komen uit alle uithoeken van Nederland, maar ook internationaal vinden steeds meer bezoekers de weg naar Venlo. Van Athene tot Rome en van Houston (USA) tot aan Adelaide in Australië. In heel veel landen zijn dit jaar kaarten verkocht.

De kracht van vrijwilligers
De kracht van Stereo Sunday zijn nog altijd de tientallen vrijwilligers die dag in dag uit met het festival aan de slag zijn. Deco, productie, marketing of programmering, iedere afdeling en team bestaat in essentie uit vrijwilligers. 'Waar in Nederland kom je dit nog tegen? Het is een uniek gegeven dat er ieder jaar weer zoveel vrijwilligers meebouwen aan het festival. Het mooie is, de club wordt ieder jaar groter en groter, geweldig!'

Thema en andere vernieuwingen
Het thema van dit jaar is 'The voyage of craziness'. Astronauten, Ufo's, Aliens en allerlei gekke werelden zijn er dit jaar te vinden in het Julianapark. De bezoeker gaat als het ware op reis, een knotsgekke reis welteverstaan. Met alle investeringen die er voor dit jaar weer zijn gedaan, probeert Stereo Sunday de totaalbeleving van het festival naar een volgend niveau te tillen. 'Er is een nieuwe en grotere tent, waarmee we met de decoratie nog meer kanten opkunnen. De 3 kleinere areas krijgen een upgrade en nieuw is, dat er op beide dagen een closing show zal zijn', aldus Mark Boots.