Partyflock
 
­

ID&T wint rechtszaak: wél verzekerd tegen corona-annulering

gepubliceerd door , op
afbeelding ID&T wint rechtszaak: wél verzekerd tegen corona-annulering
OrganisatieID&T Site
Evenementenorganisator ID&T heeft de rechtszaak gewonnen tegen verzekeraars NN, Reaal, Amlin en Chubb. De verzekeraars moeten nu een voorlopig voorschot van 1,3 miljoen aan ID&T uitkeren voor geleden schade door geannuleerde evenementen.

Bron: 3voor12

32 opmerkingen

Mooi, wel vette premies incasseren maar niet uitbetalen...­

Uitspraak van wimpeter op zondag 23 augustus 2020 om 20:28:
Mooi, wel vette premies incasseren maar niet uitbetalen...­

Precies. In normale tijden is het allemaal goed voor de verzekeraars, in dit soort tijden niet. Geven en nemen.

Uitspraak van Love is the answer op zondag 23 augustus 2020 om 17:26:
Jammer.­

Wat vind je daar jammer aan? Als ze verzekerd zijn en de verzekeraar weigert te betalen is dat mooi toch, of zie ik dat verkeerd?

Uitspraak van Tumult op maandag 24 augustus 2020 om 17:16:
Uitspraak van Love is the answer op zondag 23 augustus 2020 om 17:26:▶Jammer.
Hoezo?

ID&T kan m.i. beter failliet gaan. Dat is beter voor de house scene. Net als Q-dance, B2S e.d. Dat zeg ik als muziekliefhebber. Ik denk dat er dan meer ruimte komt voor betere muziek.

Uitspraak van Love is the answer op dinsdag 25 augustus 2020 om 18:22:
ID&­T kan m.­i.­ beter failliet gaan.­

Met alle banen die dan verloren gaan omdat

Uitspraak van Love is the answer op dinsdag 25 augustus 2020 om 18:22:
Ik denk dat er dan meer ruimte komt voor betere muziek.­

jij dit denkt? Naja iedereen zijn eigen mening natuurlijk maar zelfs als je gelijk hebt vind ik die banen ff belangrijker
Ja, voor de mensen en hun banen is het rot.­
Maar, ik kijk naar het grotere plaatje.­ En dan zie ik dat partijen als ID&­T te dominant zijn.­
Ok, in se mee eens, maar het principe blijft: verzekerd is verzekerd en ze hebben recht op hun geld. Ook al is het ID&T. ;-)

Uitspraak van Legion of the Lost op woensdag 26 augustus 2020 om 09:20:
Ok, in se mee eens, maar het principe blijft: verzekerd is verzekerd en ze hebben recht op hun geld. Ook al is het ID&T. ;-)

Ja, dat klopt. Het zou een schande zijn, als de verzekeringsmaatschappij niet zou betalen. In dat opzicht is de uitspraak echt prima.
Een beetje dom van de verzekeraars.­ Als zij de aanbieding hadden ingetrokken, dan was er niets aan de hand geweest.­ Wel doortrapt van ID&­T om tekenen wanneer je weet dat je moet gaan cancelen.­ Achter al die slogans van 'Liefde, Green, en Gayfriendly' zit gewoon een cashmachine .­ Daarom wilde ik ook geen voucher of niet doneren.­ De I in ID&­T staat namelijk voor ik.­
laatste aanpassing

Uitspraak van rick65 op woensdag 26 augustus 2020 om 12:54:
De I in ID&­T staat namelijk voor ik.­

Ik heb nooit zo'n moeite met dat business model van ID&T, zolang ze (voor mij) de juiste prijs - kwaliteit verhouding blijven leveren mag die club er schathemeltje rijk van worden. Hou je niet van hun feesten of vind je het te duur, dan ga je niet. Daar is niks mis mee toch?

Uitspraak van Love is the answer op woensdag 26 augustus 2020 om 08:43:
ID&­T te dominant

Volgens mij is (ik bedoel was...) er genoeg te kiezen en zijn er zat andere organisaties die feesten geven.
Misschien ligt dat met hardstyle en Q dance iets anders, maar daar ben ik niet zo in thuis.

Uitspraak van rick65 op woensdag 26 augustus 2020 om 12:54:
Achter al die slogans van 'Liefde, Green, en Gayfriendly' zit gewoon een cashmachine

Zoals bij elk bedrijf :) Of dacht jij dat ze het voor niks deden?

Uitspraak van Dano1974 op woensdag 26 augustus 2020 om 13:13:
Hou je niet van hun feesten of vind je het te duur, dan ga je niet

Dit.

Uitspraak van Dano1974 op woensdag 26 augustus 2020 om 13:13:
Volgens mij is (ik bedoel was...­) er genoeg te kiezen

Sterker nog volgens mij neemt het aanbod van ID&T juist af.
Nee, maar het gebedel om geld van ID&­T bij bezoekers maakt het wel gênant.­ Of er bij verzekeringsmaatschappijen geen mensen werken.­ Gaat niets verloren als Livestyle failliet.­ Amerikaans bedrijf met een klein beetje NL.­ Creatieve destructie.­ Komt altijd weer iets nieuws.­

Uitspraak van rick65 op vrijdag 28 augustus 2020 om 11:26:
gebedel om geld

Je weet dat juist de evenementensector het hardste geraakt wordt door de crisis?
Goh.­ Ik had het over ID&­T.­ Een bedrijf vol schulden die door bezoekers gedragen worden.­ Zij zijn zakelijk en ik ook.­ Voor andere sympathieke organisaties/dj's vraag ik geen geld terug.­
Evenementensector.­ Met de ZZP'ers en kleine bedrijfjes voel ik echt wel mee.­ Met ID&­T zeker niet.­ Dit is een groot bedrijf en had gewoon de zaken op orde moeten hebben.­ Maarja, een buffer aanhouden kost gewoon zoveel geld.­

Terwijl anderen in de evenementensector niet eens een buffer kunnen aanleggen al zouden ze dat willen.­

Deze tactiek getuigt van lak aan alles.­ Lak aan collega's (denk nou niet dat de mensen die ID&­T inhuurt ook maar 1 cent terugzien van wat ze hier oogsten).­ Lak aan ethiek (deze methode is op zijn minst twijfelachtig te noemen).­ En denk je nou echt dat ID&­T niet gaat afdingen op alles, maar dan ook ALLES wanneer het en beetje op gang komt? Onder het mom van;­ crisis.­

ID&­T is niets meer of minder dan een bedrijf.­ Wat geld moet verdienen.­ Doen voorkomen alsof je idealistisch bent.­ En dan een rechtszaak voeren omdat er een wilsovereenstemming zou zijn.­ Zakelijker a la mannen in pak wordt het niet.­
ID&T ben ik eeuwig dankbaar voor de jaren 90, het begin van dit millenium en bijvoorbeeld Thunderdome afgelopen jaar. Wat mijn beste ooit was, ja t is prijzig. Maar wel echt voor en door liefhebbers in de hele jaarbeurs (y)

Ik ben blij dat die grote jongens Nederlands zijn.

Uitspraak van Tumult op zaterdag 29 augustus 2020 om 07:05:
ID&­T ben ik eeuwig dankbaar voor de jaren 90

Nou. Ik heb die jaren meegemaakt. ID&T liep voorop in het vercommercialiseren.

Uitspraak van Love is the answer op zaterdag 29 augustus 2020 om 10:47:
Uitspraak van Tumult op zaterdag 29 augustus 2020 om 07:05:▶ID&T ben ik eeuwig dankbaar voor de jaren 90
Nou. Ik heb die jaren meegemaakt. ID&T liep voorop in het vercommercialiseren.

Juist. Toen was het een paar stroboscopen, drie hoeren op het podium, een gammele draaitafel en boxen, al dan niet eerder opgenomen setjes, dronken dj's, grote hal huren en 100 piek vragen. Pure armoe vergeleken met nu. Samen met de cd's, kwaliteit maakte niet uit, merchandising en de 06-lijnen was toen het grote harken. XTC, drank, je eerste vriendinnetje, ongein en een paar classics maakten het toen onvergetelijk, niet die roofkippen uit Landsmeer. Alles was afgekeken van de raves uit Groot Brittannië, net zoals bij die Dance Parades uit Duitsland.
Met Sensation hebben ze pas echt iets nieuws en unieks in de dance gebracht. Alleen kwam met het entertainment de muziek op plaats 2 en kwam het mainstream publiek erbij.
laatste aanpassing

Uitspraak van Love is the answer op zaterdag 29 augustus 2020 om 10:47:
ID&­T liep voorop in het vercommercialiseren.­

Dat ben ik niet echt met je eens. Ze stonden gewoon Amsterdamse techno te programmeren terwijl mensen Armin van Buuren wilden. Ik snap dat dat qua kosten commercialisatie is, maar qua muziek zeker niet.

Uitspraak van Dan Raven op zaterdag 29 augustus 2020 om 12:57:
Uitspraak van Love is the answer op zaterdag 29 augustus 2020 om 10:47:▶ID&T liep voorop in het vercommercialiseren.
Dat ben ik niet echt met je eens. Ze stonden gewoon Amsterdamse techno te programmeren terwijl mensen Armin van Buuren wilden. Ik snap dat dat qua kosten commercialisatie is, maar qua muziek zeker niet.

ik heb het over de beginjaren. En jij komt met Armin aanzetten.
Dan praten we flink langs elkaar heen ;)

Uitspraak van Ekimono op vrijdag 28 augustus 2020 om 21:36:
Deze tactiek getuigt van lak aan alles.­ Lak aan collega's (denk nou niet dat de mensen die ID&­T inhuurt ook maar 1 cent terugzien van wat ze hier oogsten).­ Lak aan ethiek (deze methode is op zijn minst twijfelachtig te noemen)

Eh, dit is toch gewoon een zakelijke overeenkomst met een verzekeringsbedrijf?
Ik heb dat juridische stuk niet helemaal gelezen, maar als ID&T denkt recht te hebben op uitbetaling dan is het toch logisch dat ze gaan voor hun kansen? Elke andere organisatie zou dat toch ook doen. En ja het is big business maar anders kan je echt geen Mysteryland of Defqon neerzetten. Dus dat die bedragen groter worden en daarom zakelijker worden benaderd, is voor mij geen enkel issue om wel of niet naar die feesten te gaan. Uiteindelijk gaat het erom of ik het op die feesten naar mijn in heb en het geld er voor over heb.

Ik heb ook sympathie voor de kleine organisatoren en ik support een lokale club in Utrecht. Het is heel zorgelijk dat er voor de hele eventindustrie nauwelijks perspectief is en mensen hun baan en bedrijf kwijt raken.
Zij hebben pas getekend, toen zij wisten dat alles niet meer doorging in maart.­ Fout van de verzekeraars, die hadden de offerte moeten intrekken.­ Kijk maar naar de looptijd van de overeenkomst.­ Van maart 2020 tot maart 2021.­ Geen verzekeraar sluit een verzekering af met 100% kans op uitbetalen.­ Was in de offerte een pandemie uitgesloten, dan had ID&­T nooit meer getekend.­ En hadden zij er schande van gesproken als zij er toch aangehouden worden.­
Er is in NL zoveel kennis en talent dat een faillissement van ID&­T makkelijk overleefd wordt.­
laatste aanpassing
Grappig dat MysteryLand en ID&­T tegenwoordig (de laatste jaren) helemaal vegan en ecologisch en fairtrade en organisch was.­
Maar nu het voor jan modaal zwaar knokken is op financieel vlak, casht eco-conscious ID&­T wel lekker zo.­
Groen kapitalisme everywhere.­

Wanneer zal de groene beweging kapitalisme, GMO's, nucleare energie en Blanke mensen prijzen als degenen die juist de wereld mooier, rijker en schoner maken ipv ze te demoniseren en een socialistisch, organic, antiblank programma te blijven bepleiten??

Niemand moedigt jihadis aan om minder kids te baren, alleen blanke vrouwen worden gebrainwasht om katten ipv kinderen op te voeden.­

Uitspraak van Deekore. op dinsdag 1 september 2020 om 12:57:
Grappig dat MysteryLand en ID&­T tegenwoordig (de laatste jaren) helemaal vegan en ecologisch en fairtrade en organisch was.­

Blij dat jij het grappig vind, ik vind het de plank misslaan. Heb echt 0 behoefte aan een ecologisch festival.

Uitspraak van Dano1974 op maandag 31 augustus 2020 om 08:57:
Eh, dit is toch gewoon een zakelijke overeenkomst met een verzekeringsbedrijf?

O ja? Die rechtszaak gaat erom of er een contract zou zijn gesloten. ID&T zegt ja en de verzekeraars zeggen nee. Daarom moest die rechter eraan te pas komen. Hoeveel rechtszaken heb jij al gevoerd met bol.com omdat je iets geleverd zou krijgen wat je besteld had wat niet is geleverd?

Er zit dus een heel (klachten)traject voor de rechter. Twijfelachtig dus allemaal.
laatste aanpassing

Uitspraak van Ekimono op woensdag 2 september 2020 om 10:54:
O ja? Die rechtszaak gaat erom of er een contract zou zijn gesloten.­ ID&­T zegt ja en de verzekeraars zeggen nee.­ Daarom moest die rechter eraan te pas komen.­ Hoeveel rechtszaken heb jij al gevoerd met bol.­com omdat je iets geleverd zou krijgen wat je besteld had wat niet is geleverd?

Er zit dus een heel (klachten)traject voor de rechter.­ Twijfelachtig dus allemaal.­

Dat ze hierover van mening verschillen is duidelijk ja :lol:

Ik denk dat het voor de hele scene goed is dat verzekeringsbedrijven hiervoor gaan uitkeren (volgens de rechter is dat dus terecht). Hier worden kleine organisaties toch niet slechter van? In dit geval schieten ze er misschien ook niet direct wat mee op.
Maar als de grote jongens hierdoor kunnen overleven profiteren straks ook alle toeleveranciers, beveiligers, hotels, taxi's etc er weer van zodra er wat op gang gaat komen.

Uitspraak van Dan Raven op dinsdag 1 september 2020 om 14:22:
Heb echt 0 behoefte aan een ecologisch festival

Voor mij maakt dit ook geen verschil om wel of niet naar een festival te gaan.

Aan de andere kant kan je er vanuit gaan dat een klimaat neutraal festival (en al dat ecologisch gebeuren) straks een verplicht onderdeel van een vergunning gaat worden. Dus prima als partijen als ID&T en vooral DGTL daar (noodgedwongen) actief mee bezig zijn.

Uitspraak van Dano1974 op woensdag 2 september 2020 om 16:17:
Voor mij maakt dit ook geen verschil om wel of niet naar een festival te gaan.­

Kijk op zich geen probleem als het er is. Maar ik krijg van Mysteryland meer berichten "weer deze en deze prijs gewonnen voor het meest groene festival!" dan dat ik krijg "oja we hebben ook een lineup met DJ's". Want ik heb ook wel een paar jaar gezien dat er letterlijk foodtrucks ofzo op de poster staan.