Partyflock
 
­ Nederland

Mooiste foto's van het festival

gepubliceerd door , op
Mooiste foto's van het festival
13 juli 2020
Heerlijk genieten op een festival. Het is natuurlijk ideaal als het mooi weer is. Luisteren naar geweldige muziek, er is eten, er is drank en iedereen ziet er vrolijk uit. Het leukste is echter natuurlijk de quality time die je met je vrienden hebt. Dat soort momenten moet je vastleggen. Goed fotograferen heeft bovendien meer voordelen. Stel dat je een festival bezoekt in een huurauto met een goedkope autoverzekering. Dan kun je, vóór je instapt, deze auto beter even goed op de foto zetten. Eventuele bestaande schade wordt jou dan niet aangerekend. Het liefst gebruik je jouw camera natuurlijk voor leuke momenten.Met deze tips wordt het vastleggen daarvan nog makkelijker.

Herinneringen zijn mooi
Muziek zorgt voor de aanmaak van dopamine in je hersenen en door dit stofje voelen we ons gelukkiger. Hoe fijn is het als je die momenten later nog eens op kunt roepen door de foto's te bekijken die je op het festival gemaakt hebt? Waarschijnlijk weet je bij het bekijken van de foto's precies welke muziek er op dat moment gespeeld werd en waan je jezelf weer even terug in de tijd op het festivalterrein.

Hoe kun je het beste deze favoriete festivalmomenten vastleggen?
De meeste fotografen weten precies waar ze op moeten letten als zij fraaie opnames willen maken. Maar wat als je zelf mooie foto's wilt maken? Hoe kun je een beetje spelen met het licht en donker en hoe laat je de emoties zo duidelijk mogelijk zien? Met wat simpele fotografietips maak je de mooiste foto's om die dierbare momenten te vereeuwigen of om ze gelijk op je social media te plaatsen.

Het ultieme plaatje
Eigenlijk is het midden van het festivalterrein de beste plek om de sfeer van het festival vast te leggen. Je staat misschien wat verder van de artiesten af, maar je kunt wel het podium en de mensenmassa fotograferen. Zeker als er vanaf het podium van die kleurige linten worden weggeschoten ben je verzekerd van een prachtig plaatje. Natuurlijk moet je dan wel op het juiste moment je camera gereedhouden. Maak foto's naar verschillende richtingen om zo het totale plaatje weer te geven. Gebruik hierbij eventueel een groothoeklens of de 360-graden-optie.

Spelen met licht
Doordat sommige festivals meerdere dagen duren, heb je vaak met verschillende weersomstandigheden te maken. De ene dag schijnt misschien de zon, terwijl de andere dag donkere wolken van de lucht bezit nemen. Dan zijn er nog de felle lampen en de schemering. Deze aspecten brengen een flinke uitdaging met zich mee, maar zorgen vaak voor schitterende foto's. Maak overdag juist gebruik van al die uitdagingen (met de automatische flitser) en neem zodra het donker is een plek in tussen het publiek om de beste foto's te maken.