Partyflock
 
­

Awakenings bereikt 10 miljoen mensen met ''live'' Streams

gepubliceerd door , op
In deze surrealistische tijd lanceerde 's werelds grootste techno organisatie Awakenings een livestream, waarmee Awakenings Festival en Awakenings in de iconische Gashouder kon worden herbeleefd. In totaal hebben 10 miljoen mensen uit 70 verschillende landen wereldwijd, gebruik gemaakt van die livestream. De fans konden vanuit hun eigen woonkamer twee weekenden op rij genieten van de beste techno sets van 21 verschillende artiesten. Dit heeft niet alleen gezorgd voor meer dan 30 uur aan techno, maar ook voor verbintenis met mensen over de hele wereld.

De livestreams werden voor alle fans geïnitieerd omdat de jaarlijkse paasedities van Awakenings niet konden plaatsvinden door de uitbraak van het Corona-virus. "We wilden niet alleen onze fans van over de hele wereld met elkaar verbinden, maar ze ook het bericht geven om vol te houden, thuis te blijven en ondanks deze tijd te genieten. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we hierdoor heen komen."

Awakenings Festival
Tijdens het weekend van 4 en 5 april konden de fans wereldwijd het grootste outdoor technofestival live vanuit hun woonkamer herbeleven. Awakenings bracht de complete festivalervaring van vorig jaar bij mensen thuis, door sets van Adam Beyer, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Joris Voorn, Joseph Capriati, Maceo Plex uit te zenden, begeleid met nooit eerder vertoonde video's en foto's van het festival op social media. Op deze manier hebben we onze fans het gevoel gegeven alsof ze rondliepen op het festivalterrein. "We kregen zelfs opmerkingen van mensen die vroegen: Waar vindt dit evenement plaats in tijden van Corona?"

Awakenings Gashouder
Afgelopen weekend tijdens Pasen, 11 en 12 april stond de Gashouder centraal op de social mediakanalen van Awakenings. Vanwege de regelgeving konden de paasevenementen in de Gashouder niet plaatsvinden, daarom kwam Awakenings op het idee om de Gashouder-ervaring bij mensen thuis te brengen. Twee nachten lang konden fans op ieder gewenst moment inschakelen en luisteren naar sets van niemand minder dan Carl Cox, ANNA, Dax J en anderen.

Awakenings is bezig met het plannen van een nieuwe livestream uitzending in het weekend van 2 en 3 mei. Meer informatie zal binnenkort bekend worden gemaakt op hun website en social media kanalen.