Partyflock
 
­

Joris Voorn brengt langverwachte vierde studio album uit genaamd '\\\\'

gepubliceerd door , op
afbeelding Joris Voorn brengt langverwachte vierde studio album uit genaamd '\\\\'
ArtiestJoris Voorn Site
Ondanks dat hij vooral bekend staat als een artiest die menig dansvloer in vuur en vlam zet, heeft Joris Voorn altijd zijn intenties duidelijk gemaakt om graag gezien te willen worden als muzikant in de meest traditionele zin van het woord. Eerder al bracht hij drie geprezen studio albums uit die zijn gevoel voor muzikaliteit en arrangement duidelijk lieten zien. Zijn vierde album '\\\\' [four] komt vandaag uit: het glorieuze hoogtepunt van zijn studio-inspanningen tot nu toe.

Waar zijn eerste twee albums 'Future History' en 'From A Deep Place' werden geïnspireerd door Detroit Techno, vindt dit nieuwe album zijn inspiratie in de Europese elektronische muziek scene van de midden jaren negentig. Van het cross-over succes van acts als Underworld, The Prodigy en Orbital tot bastions van harde techno en ambient zoals R&S Records, zijn van invloed geweest bij de productie van zijn vierde album. De sounds uit de jaren negentig hebben Joris Voorn gevormd tot de artiest die hij nu is."Ik geloof dat het midden van de jaren 90 de meest inspirerende tijd was om naar elektronische muziek te luisteren", zegt Voorn. "Artiesten ontdekten elke dag nieuwe sounds en genres, er is nooit meer zoveel innovatie geweest in zo'n korte tijd als toen. Waar het in de vroege jaren 90 leek alsof de meeste producers hun apparatuur nog steeds op een heel basic manier gebruikten, beheersten rond de jaren '94 / '95 dezelfde artiesten hun apparatuur om ware meesterwerken mee te maken die vijfentwintig jaar later nog steeds inspirerend klinken. Ik ben blij dat ik mijn muzikale reis op precies het juiste moment ben begonnen." zegt Joris.

De backslashes van de album titel verwijzen zowel naar het feit dat '\\\\' zijn vierde album is en kan gezien worden als knipoog naar de 'V' van Voorn in zijn logo. "Net als mijn vorige albums is '\\\\' een verzameling nummers waaraan ik de afgelopen jaren heb gewerkt", zegt Voorn. "Sommige dateren zelfs van voor mijn laatste album 'Nobody Knows'. Als een artiest op het gebied van elektronische muziek heb ik altijd aan veel verschillende sounds gewerkt, of het nu dance is of meer experimentele melodie gedreven muziek. '\\\\' is hierin niet anders."

Door samenwerkingen met Voorn's helden Underworld, de Britse triphop band HÆLOS, de Zuid-Afrikaanse dichter Lazarusman en de Nederlandse pianist Michiel Borstlap toont het album een verscheidenheid aan sounds. Van dansvloer bangers tot aan introverte composities, '\\\\' is een prachtig gevarieerd geheel.

Hoewel de sounds en cadans zeer zeker variëren, is het de melodische inhoud die de plaat aan elkaar verbindt. "Zoals altijd in mijn muziek, zijn melodieën belangrijk, dus ook bij dit album. Ze zijn wat mij het meest definieert als een elektronische artiest. Het album bevat een aantal tracks die ik al lang en vaak in mijn sets heb gedraaid - die mijn werk als DJ en muzikant vertegenwoordigen - samengevoegd met tracks waarbij de drums minder prominent zijn en melodieën of synth arpeggio's de drijvende kracht zijn."

Om het album op het gloednieuwe Spectrum label te vieren, opent Joris een speciale online foto shop waar fans hun eigen Spectrum-foto gratis kunnen laten afdrukken. Alle foto's die door de jaren heen zijn gemaakt door fotograaf Jos Kottmann zijn hier te bestellen.

Daarnaast draait hij vandaag tussen 16.30 en 17.45 een exclusieve set in Mary Go Wild. Fans die daar het album kopen maken ook kans om dezelfde avond nog aanwezig te zijn bij de exclusieve Album Launch Party in Amsterdam.

6 opmerkingen

klinkt allemaal hetzelfde.­
Klopt, heel saai.­ Een track over de pop van zijn zoontje.­

Uitspraak van Psychonaut op zondag 17 november 2019 om 10:44:
klinkt allemaal hetzelfde.­

Niet mee eens, vooral dat nummer blanky is echt mooi. Of is techno gewoon niet jouw ding?

Uitspraak van Dan Raven op zondag 17 november 2019 om 18:50:
▶Uitspraak van Psychonaut op zondag 17 november 2019 om 10:44:klinkt allemaal hetzelfde.
Niet mee eens, vooral dat nummer blanky is echt mooi. Of is techno gewoon niet jouw ding?

Ik vind techno wel lekker. Maar in de previews hoor ik alleen maar heyzelfde.
vind de snippets wel lekker klinken, toegegeven het lijkt soms erg op elkaar maar er staan wel een paar parels tussen! ga em wel kopen denk ik..­