Partyflock
 
­

Sam Feldt haalt 100 miljoen Spotify streams met 'Post Malone'

gepubliceerd door , op
afbeelding Sam Feldt haalt 100 miljoen Spotify streams met 'Post Malone'
ArtiestSam Feldt Site
Na onlangs het opzienbarende totaal van 1 miljard Spotify streams te hebben gehaald, heeft Sam Feldt nu een nieuwe mijlpaal te pakken met zijn huidige hit Post Malone' (feat. RANI). De plaat heeft inmiddels de magische grens van 100 miljoen Spotify streams behaald, waarmee het de grootste streaming hit ooit is voor de Nederlandse DJ/producer.

"Wow, 100 miljoen streams, nu al! Dat is echt ongekend! En ik heb het gevoel dat het succes van deze plaat nog maar net is begonnen. Veel dank en liefde naar iedereen die de track support, laten we 'm naar de 200 miljoen brengen!", aldus Sam Feldt in een eerste reactie.

Luister hier naar 'Post Malone'


Uitgebracht op 24 mei op Spinnin' Records, is 'Post Malone' in opvallend korte tijd uitgegroeid tot een wereldwijde hit. De plaat vormde aanvankelijk het feestelijke slotakkoord van Sam Feldt's 'Magnets' EP, maar werd al snel toegevoegd aan de invloedrijke Spotify playlist Today's Top Hits (24 miljoen volgers) en veroverde vervolgens charts en playlists in uiteenlopende landen.

Inmiddels is de plaat een regelrechte hit, nog steeds gefeatured in Today's Top Hits en over de hele wereld gedraaid op radio, van de VS tot Australië, en van Argentinië tot heel Europa en toonaangevende Britse stations als Capital en Kiss FM. In Nederland is 'Post Malone" deze week 538 Dance Smash en staat hij inmiddels op de playlists van SLAM! en Qmusic.

Als gevolg wordt 'Post Malone' massaal gestreamed, met op Apple Music een totaal van ruim 24 miljoen plays, en op Spotify ruim 1 miljoen plays per dag, waardoor er nu al de magische grens van 100 miljoen Spotify streams is overschreden - Sam's grootste streaming hit ooit.

Sam Feldt
Sam Feldt is een opzienbarende artiest sinds zijn eerste releases op Spinnin' Records. Na zijn debuut in 2014 brak hij al snel door bij het internationale publiek met zijn eigen versie van dance classic 'Show Me Love', die een grote hit werd in de remix van EDX (die inmiddels ook de 100 miljoen Spotify streams telt).

De Nederlandse DJ/producer kwam in de daaropvolgende jaren met talloze hit releases, waaronder 'Runaways' (samen met Deepend), 'What About The Love', 'YES' (feat. Akon), en vorig jaar nog 'Way Back Home' (feat. Conor Maynard), een remake van de hit van K-pop ster SHAUN, die eveneens wereldwijd werd opgepikt en nu ruim 81 miljoen Spotify streams telt.